Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
12-02-2011  

Eeuwfeest voor 100 jarige schietvereniging SDVV

 

ALMELO – Vrijdag werd bij de "Schietvereniging der Vereeniging Volksweerbaarheid" (SDVV), gevestigd aan de Robbenhaarsweg in de gemeente Almelo, haar 100-jarig bestaan gevierd. Precies een eeuw geleden werd door enkele notabelen uit Almelo de schietvereeeniging SDVV opgericht door een handtekening te plaatsen onder de oprichtingsakte.
Genodigden waren o.a. de burgemeester van Almelo en de burgemeester van de buurgemeente Tubbergen tesamen met enkele andere ambtsdragers waaronder representanten van het provinciebestuur en vertegenwoordigers van politie en justitie, omdat SDVV nu eenmaal een (sport-) schietvereniging is. Het Bestuur van SDVV had het groots aangepakt en wilde daarbij niets aan het toeval overlaten.
Temeer daar in die beginjaren - we schrijven 1911 - SDVV haar steentje moest bijdragen om samen met politie en leger de orde en het gezag te handhaven. Het was een sociaal roerige tijd waarin maatschappelijke ordeningen werden aangebracht en de eerste vakverenigingen actief en strijdbaar voor hun leden op kwamen. De taken qua orde en gezag zijn al jaren afgeschaft, maar het respect voor autoriteiten en ambtsdragers is gebleven. SDVV heeft dat zelfs in haat statuten opgenomen.

Fotoreportage: Jan Bril
(Klik hier voor alle foto's)

Fotoreportage (50 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina