De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
01-09-2012  

Bierdrinker of ‘blauwe knoop’ in het Witte Huis

 

Het Witte Huis heeft na lang aandringen van journalisten en bierliefhebbers het recept van het huisgebrouwde bier bekendgemaakt. De perschef van het Witte Huis zette onder de titel 'Ale to the chief' de recepten van Honey Ale en Honey Porter op internet. Op een filmpje is te zien hoe de presidentiële koks bezig zijn met brouwen.
Een paar weken geleden kwam tijdens een campagnebijeenkomst in Iowa aan het licht dat president Obama een eigen brouwerij heeft in het Witte Huis. In het bier zit honing uit de bijenkorf van Michelle Obama. De president wilde tot nu toe niet vertellen wat de andere ingrediënten zijn.
Obama staat bekend als een bierdrinker. Hij wordt graag op de foto gezet met een biertje in zijn hand. Het wordt ook in de verkiezingscampagne gebruikt, omdat zijn Republikeinse tegenstander Mitt Romney geheelonthouder is.

In het verleden brouwden meerdere Amerikaanse presidenten hun eigen bier of stookten hun eigen whisky.
In België brouwt Brasserie LeFebvre honingbieren onder de naam Barbar en Barbar Bok. De brouwerij is ook bekend door de voortreffelijke abdijbieren Floreffe. De bieren zijn ook op de Nederlandse markt verkrijgbaar.

Kijk hier naar het filmpje van de brouwers in het Witte Huis

 
02-09-2012  

Nma-baas Kalbfleisch benadert stiekem rechters

 

DEN HAAG – De momenteel op non-actief staande directeur van de Nederlandse Mededinging Autoriteit (Nma) Pieter Kalbfleisch heeft in een tegen hem aangespannen rechtszaak wegens meineed, getracht de behandelende rechters te beïnvloeden, meldt NRC die afgeluisterde telefoongesprekken heeft mogen horen.
Kalbfleisch moet komende week terecht staan in de zogenaamde Chipshol-affaire. In die affaire werd de beleggersfamilie Poot benadeeld en Kalbfleisch was daarbij betrokken. Hij was destijds rechter in Den Haag en liet de rechtszaak van de familie Poot tegen andere vennoten van dat moment uitvoeren door een ex- geliefde, die eveneens rechter was. Ook had hij nevenfuncties bij een beleggingsfirma die bij de betrokken tegenstanders van de familie Poot betrokken was, zo heeft Quote al eerder uitgezocht.
Deze ex-magistraat en op tijdelijk non-actief staande directeur van Nma, dat eerlijk zaken doen moet bevorderen, heeft dus kennelijk ‘zeer vuile handen’. ‘Gewoon gehakt van maken dus’. 
Onlangs sprak de Nma uit dat familie Poot met hun vastgoedbedrijf Shipshol niet is benadeeld door Schiphol Real Estate, de ontwikkelaar van de luchthaven die de familie Poot mede 'buiten spel' zette.

 
09-09-2012  

Maxima zwemt in de gracht, kroonprins op jacht

 

AMSTERDAM/DE LUTTE – Prinses Maxima baarde zondag opzien door deel te nemen aan een zwemtocht door de grachten van Amsterdam. Het doel van ‘Amsterdam City Swim’ was het inzamelen van geld voor onderzoek tegen de dodelijke spierziekte ALS, een ziekte waar ook onze AlmeloNieuws ‘Paparazzo’ Freek aan lijdt.
Naast prinses Máxima zwommen ook prominenten als Pieter van den Hoogenband, Marleen Veldhuis, Ronald de Boer en Johan Kenkhuis mee door de grachten die nu niet als goed zwemwater bekend staan. De ruim 1100 deelnemers werd dus geadviseerd een tatanus-injectie te laten inspuiten. De stichting ALS kan door de actie een bedrag van 635.000 euro tegemoet zien.
Prins Willem Alexander en de dochters Amalia en Alexia juichten Maxima en de andere deelnemers toe.

Prins Willem Alexander kwam een dag eerder in het nieuws tijdens een eendenjacht langs De Dinkel in De Lutte. Zijn jachthond, een zwarte labrador, vloog tijdens de jacht over de kop en raakte daardoor ernstig gewond. Het arme dier werd met spoed overgebracht naar de praktijk van dierenarts Leo Eshuis in De Lutte. Het dorp zelf merkte amper iets van de jacht en het ongeluk.

Kijk naar een NOS-reportage over ‘Amsterdam City Swim’ voor ALS
Nog een NOS filmpje

 
12-09-2012  

Polen knappen huis PVV'er Popken op

 

DEN HAAG – Als politica van de club van Geert Wilders heeft de PVV-senator Gabriëlle Popken wel het meldpunt ‘Overlast Polen gesteund, maar bij de verbouwing van haar huis dankbaar geprofiteerd van goedkope Poolse bouwvakkers. Aan de verbouwing zouden zeven Polen drie maanden lang hebben gewerkt.
Het meldpunt was ingesteld om werkverdringing en overlast van goedkope arbeidskrachten uit Midden- en Oost-Europa te melden. Popken zit sinds juni vorig jaar als senator in de Eerste Kamer voor de PVV van Wilders.

Archief
Terug naar vorige pagina