De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
09-09-2012  

Maxima zwemt in de gracht, kroonprins op jacht

 

AMSTERDAM/DE LUTTE – Prinses Maxima baarde zondag opzien door deel te nemen aan een zwemtocht door de grachten van Amsterdam. Het doel van ‘Amsterdam City Swim’ was het inzamelen van geld voor onderzoek tegen de dodelijke spierziekte ALS, een ziekte waar ook onze AlmeloNieuws ‘Paparazzo’ Freek aan lijdt.
Naast prinses Máxima zwommen ook prominenten als Pieter van den Hoogenband, Marleen Veldhuis, Ronald de Boer en Johan Kenkhuis mee door de grachten die nu niet als goed zwemwater bekend staan. De ruim 1100 deelnemers werd dus geadviseerd een tatanus-injectie te laten inspuiten. De stichting ALS kan door de actie een bedrag van 635.000 euro tegemoet zien.
Prins Willem Alexander en de dochters Amalia en Alexia juichten Maxima en de andere deelnemers toe.

Prins Willem Alexander kwam een dag eerder in het nieuws tijdens een eendenjacht langs De Dinkel in De Lutte. Zijn jachthond, een zwarte labrador, vloog tijdens de jacht over de kop en raakte daardoor ernstig gewond. Het arme dier werd met spoed overgebracht naar de praktijk van dierenarts Leo Eshuis in De Lutte. Het dorp zelf merkte amper iets van de jacht en het ongeluk.

Kijk naar een NOS-reportage over ‘Amsterdam City Swim’ voor ALS
Nog een NOS filmpje

Archief
Terug naar vorige pagina