De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
02-09-2012  

Nma-baas Kalbfleisch benadert stiekem rechters

 

DEN HAAG – De momenteel op non-actief staande directeur van de Nederlandse Mededinging Autoriteit (Nma) Pieter Kalbfleisch heeft in een tegen hem aangespannen rechtszaak wegens meineed, getracht de behandelende rechters te beïnvloeden, meldt NRC die afgeluisterde telefoongesprekken heeft mogen horen.
Kalbfleisch moet komende week terecht staan in de zogenaamde Chipshol-affaire. In die affaire werd de beleggersfamilie Poot benadeeld en Kalbfleisch was daarbij betrokken. Hij was destijds rechter in Den Haag en liet de rechtszaak van de familie Poot tegen andere vennoten van dat moment uitvoeren door een ex- geliefde, die eveneens rechter was. Ook had hij nevenfuncties bij een beleggingsfirma die bij de betrokken tegenstanders van de familie Poot betrokken was, zo heeft Quote al eerder uitgezocht.
Deze ex-magistraat en op tijdelijk non-actief staande directeur van Nma, dat eerlijk zaken doen moet bevorderen, heeft dus kennelijk ‘zeer vuile handen’. ‘Gewoon gehakt van maken dus’. 
Onlangs sprak de Nma uit dat familie Poot met hun vastgoedbedrijf Shipshol niet is benadeeld door Schiphol Real Estate, de ontwikkelaar van de luchthaven die de familie Poot mede 'buiten spel' zette.

Archief
Terug naar vorige pagina