De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
01-09-2012  

Bierdrinker of ‘blauwe knoop’ in het Witte Huis

 

Het Witte Huis heeft na lang aandringen van journalisten en bierliefhebbers het recept van het huisgebrouwde bier bekendgemaakt. De perschef van het Witte Huis zette onder de titel 'Ale to the chief' de recepten van Honey Ale en Honey Porter op internet. Op een filmpje is te zien hoe de presidentiële koks bezig zijn met brouwen.
Een paar weken geleden kwam tijdens een campagnebijeenkomst in Iowa aan het licht dat president Obama een eigen brouwerij heeft in het Witte Huis. In het bier zit honing uit de bijenkorf van Michelle Obama. De president wilde tot nu toe niet vertellen wat de andere ingrediënten zijn.
Obama staat bekend als een bierdrinker. Hij wordt graag op de foto gezet met een biertje in zijn hand. Het wordt ook in de verkiezingscampagne gebruikt, omdat zijn Republikeinse tegenstander Mitt Romney geheelonthouder is.

In het verleden brouwden meerdere Amerikaanse presidenten hun eigen bier of stookten hun eigen whisky.
In België brouwt Brasserie LeFebvre honingbieren onder de naam Barbar en Barbar Bok. De brouwerij is ook bekend door de voortreffelijke abdijbieren Floreffe. De bieren zijn ook op de Nederlandse markt verkrijgbaar.

Kijk hier naar het filmpje van de brouwers in het Witte Huis

Archief
Terug naar vorige pagina