De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
02-05-2011  

Osama bin Laden is gedood door US-troops


Foto: Pakistan TV Network laat beeld zien van dode Osama bin Laden
 

CNN meldt dat Osama bin Laden onlangs is gedood bij een raid in de buurt van Islamabad in Pakistan, zo melden officials in Afghanistan. Details ontbreken nog maar er wordt verwacht dat president Obama snel het Amerikaanse volk zal toespreken.

Ook All Jazeera spreekt over Afghaanse bronnen die dit bericht bekend maakten. De Amerikanen zouden het lichaam van Osama bin Laden hebben overgebracht naar de USA om de wereld te kunnen overtuigen dat Osama bin Laden werkelijk dood is. Een bevestiging door Het Witte Huis zou spoedig verwacht kunnen worden. Voor het Witte Huis zijn drommen jongeren verzameld om te vieren dat Osama bin Laden eindelijk heeft geboet voor zijn daden. (Live All Jazeera)  

Update: 05.36 uur
President Obama heeft officieel bevestigd dat Osama bin Laden is gedood door een klein militair team dat de actie in de buurt van Islamabad heeft uitgevoerd. In een vuurgevecht zou de leider van Al Qaeda zijn gedood en zijn lichaam heeft meegenomen om alle twijfelaars te overtuigen. Het commando om tot actie over te gaan werd slechts enkele uren geleden door president Obama gegeven. ook werd bevestigd dat het lichaam van Obama werd meegenomen.

In augustus 2010 kreeg de geheime dienst de eerste informatie en in maart jl. kreeg de Amerikaanse geheime dienst de beschikking over zijn schuilplaats in het stadje Abdabar bij Islamabad. Sindsdien heeft men gewerkt aan de voorbereiding van de door de USA uitgevoerde actie. De locatie was niet waar Osama bin Laden werd gezocht en nu zijn vragen gerezen hoe het zo kon zijn dat hij daar schijnbaar al lang zat gehuisvest in een boerderij ver van het onbegaanbare grensgebied Bora Bora met Afghanistan waar men hem vermoedde. Vooral rijzen vraagtekens over het functioneren van de geheime dienst van Pakistan omdat Osama bin Laden zo dicht bij Islamabad kon zitten in een huis dat zes keer groter was dan de andere huizen. 
Bij de actie werd ook een zoon van Osama bin laden gedood, verder twee beveiligers en een vrouw die poogde als levend schild te fungeren voor de leider van Al Qaeda.
Het team dat de raid uitvoerde, moest een helikopter achterlaten wegens een technische storing. Deze werd vernietigd en de bemanning werd opgepikt door een andere helikopter. Aan Amerikaanse zijde zijn geen slachtoffers.  
Deskundigen verwachten niet dat met de dood van de leider van Al Qaeda de macht van de beweging zou zijn gebroken maar dat nu wel duidelijk wordt dat niemand zijn straf zal ontlopen wegens zijn terroristische daden.

Osama bin Laden liet voor het eerst van zich horen in de jaren '80 toen hij het verzet tegen de Russische bezetting in Afghanistan organiseerde. Na het terugtrekken van de Russen richtte hij zijn pijlen op vooral de VS als symbool van de Westerse wereld. Veel aanslagen volgden met als belangrijkste aanslag de zelfmoordraid op de Twein Towers in New York op 11 september 2001. Sindsdien heeft de VS de jacht op Osama bin Laden en Al Qaeda geopend. Het was ook de reden om Afghanistan binnen te vallen omdat hij zich daar bevond.

Laatste bewerking 06.50 uur

 
07-05-2011  

Zware sancties dreigen voor Syrië

 

BRUSSEL – De Europese Unie heeft van 13 hoge Syrische functionarissen hun tegoeden bij Europese banken bevroren. Ook mogen zij niet meer naar Europa reizen. Bovendien werd een Europees wapenembargo ingesteld.
Aanleiding is het harde optreden door Syrië tegen burgers die demonstreren tegen het bewind van president Bashir al-Assad. Bij die demonstraties werden naar verluidt al meer dan 600 demonstranten gedood en zijn duizenden burgers van hun bed gelicht en opgesloten. Voor de buitenlandse pers zit het land potdicht en komen alleen amateurbeelden via internet naar buiten.
Ook Amerika heeft harde sancties aangekondigd als het militaire geweld tegen betogende burgers niet onmiddellijk wordt gestopt.

 
18-05-2011  

Vastgoedsector verzweeg miljard omzet

 

DEN HAAG – Volgens een speciaal onderzoek in een periode van 4 jaar onder de codenaam 'Knockforce' van de belastingdienst heeft de vastgoedsector in de afgelopen jaren voor meer dan een miljard euro aan omzet verzwegen. Het onderzoeksteam onderzocht zo’n 1300 gevallen waarbij ín zo’n 600 gevallen omzet werd weg geboekt. De belastingdienst liep daardoor honderden miljoenen aan belastingopbrengst mis. Staatssecretaris Frans Weekers toonde zich voor de NOS-camera geschokt en kondigde harde maatregelen aan. Ook werd voor 330 miljoen euro aan naheffingen opgelegd.
Bij de belastingontduiking zijn aannemers, makelaars, notarissen, woningbouwverenigingen, vastgoedhandelaren en pensioenfondsen betrokken.

Staatssecretaris Frans Weekers - Ministerie van Financiën visueel 'uitgekleed'.

 
18-05-2011  

Strauss-Kahn onder zelfmoordtoezicht

 

NEW YORK - Dominique Strauss-Kahn, topman van het IMF, is onder speciaal zelfmoordtoezicht geplaatst in zijn New Yorkse cel, meldde de Amerikaanse tv-zender NBC dinsdag op basis van anonieme bronnen. Dat betekent dat de Fransman elke vijftien à dertig minuten wordt gecontroleerd. Hij heeft een trainingspak en schoenen gekregen zonder veters, om het risico te beperken dat hij zichzelf ombrengt. Een woordvoerder van Strikers Island wil niet specifiek op de melding ingaan en zegt dat van elke arrestant een risico-profiel wordt opgesteld. 
Strauss-Kahn zit vast op Rikers Island wegens verdachtheid van verkrachting van een kamermeisje in het Sofitel hotel in New York. De rechter wees een borgstelling van 1 miljoen dollar af wegens vluchtgevaar. Strauss-Kahn staat in zijn thuisland Frankrijk bekend als een ‘rokkenjager’ en was belangrijkste kandidaat voor de Socialistische Partij bij de presidentsverkiezing van volgend jaar.
Het IMF heeft sinds zijn arrestatie in het vliegtuig van Air France zaterdag jl. geen contact meer met haar topman gehad.

< Dominique Strauss-Kahn (officiële PR-foto 2008)

 
20-05-2011  

Prof. Dr. Klaas Knot wordt directeur DNB

 

DEN HAAG – De ministerraad heeft vandaag ingestemd met de voordracht van minister de jager om de huidig plaatsvervangend Thesaurier-Generaal en directeur Financiële Markten bij het ministerie van Financiën prof. dr. K.H.W. (Klaas) Knot - zie foto - voor te dragen voor benoeming tot president van De Nederlandsche Bank (DNB) als opvolger van Nout Wellink.

Ook heeft de ministerraad ingestemd met de voordracht van dr. J. (Jan) Sijbrand als directeur Toezicht Banken van DNB en beoogd Voorzitter Toezicht. De heer Sijbrand (1954) is nu nog Chief Risk Officer en lid van de Managing Board van NIBC Bank N.V.

Mr. F. (Frank) Elderson wordt voorgedragen voor benoeming tot directeur Interne Zaken en Betalingsverkeer van DNB. De heer Elderson (1970) is nu nog General Counsel en Divisiedirecteur Juridische Zaken bij DNB.
Alle benoemingen moeten per 1 juli 2011 ingaan.

 
25-05-2011  

Lelystad meest criminele stad van Nederland

  AMSTERDAM – Volgens een onderzoek van de site Boevenvangen.nl is Lelystad de meest criminele stad van Nederland. Mediamarkt is het favoriete doelwit van criminelen. En onder criminelen is de telefoon het meest begeerde object.
In absolute aantallen vinden de meeste delicten plaats in de steden met de meeste inwoners. Daar bezetten Amsterdam, Rotterdam en Den Haag de top 3. Als ook het aantal inwoners meegewogen wordt, dan is Lelystad de meest criminele stad van Nederland. Gevolgd door Den Bosch en Almere.
De site heeft ook bekeken welke winkels het vaakst doelwit zijn van overvallers en winkeldieven. Hier staat de Mediamarkt op nummer 1. De Bijenkorf op nummer 2 en de Noord-Hollandse supermarktketen Deen op 3. Ook dit is relatief, gezien het verschil in het aantal winkels van de ketens. In absolute aantallen heeft Albert Heijn met zijn 750 filialen het meeste last van criminaliteit. Supermarkten zijn sowieso een geliefd doelwit. Van alle delicten op Boevenvangen.nl wordt bijna 1/3 gepleegd bij een supermarkt.
De volledige Boevenvangen.nl misdaadmeter is vanaf morgen(donderdag 26 mei 8:00) te vinden op Boevenvangen.nl
Lees verder...

 
26-05-2011  

Senatoren bevestigen duffe imago

 

DEN HAAG - De nieuwe leden van de Eerste Kamer zijn gekozen. Voldoen zij aan het beeld van stoffige mannen zonder internet, of zijn de huidige senatoren ook digitaal bij de tijd? RTLNieuws.nl zocht het uit en maakte een overzicht.
De VVD spant de kroon met het duffe imago. Slechts senator Jos van Rey heeft een eigen website, op Twitter, LinkedIn en Facebook is hij niet te vinden. Van de 16 fractieleden hebben er 6 een pagina op LinkedIn en de andere 10 - waaronder de oud- burgemeester van Almelo Menno Knip (foto) - zijn nergens op vertegenwoordigd.
Bij de PvdA is het ietsje beter. Twee senatoren hebben een eigen website en senator Kim Putters is op alle vier internetfora te vinden. Zes senatoren doen niets op internet.
Bij het CDA ook armoe troef. Alleen Maria Martens heeft een eigen website en twee van de tien senatoren staan op Facebook of LinkedIn.
Bij nieuwkomer PVV is het niets beter. Van de tien senatoren twitteren er drie en staat er een op LinkedIn.
D66 en GroenLinks zijn het meest actief en zelfs Roel Kuiper van de ChristenUnie heeft een eigen website. De drie eenmansfracties doen nergens aan mee, zelfs niet ‘mediaman’ Jan Nagel van de 50plus partij. De meest ‘duffe’ senator is SGP’er Gerrit Holdijk, die heeft zelfs geen e-mail maar wordt wel geacht het kabinet Rutte met regelmaat aan een meerderheid te helpen. De beloning is het handhaven van de huidige regeling van winkelsluiting op zondag en geen herziening van de abortuswetgeving.

Archief
Terug naar vorige pagina