De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
18-05-2011  

Strauss-Kahn onder zelfmoordtoezicht

 

NEW YORK - Dominique Strauss-Kahn, topman van het IMF, is onder speciaal zelfmoordtoezicht geplaatst in zijn New Yorkse cel, meldde de Amerikaanse tv-zender NBC dinsdag op basis van anonieme bronnen. Dat betekent dat de Fransman elke vijftien à dertig minuten wordt gecontroleerd. Hij heeft een trainingspak en schoenen gekregen zonder veters, om het risico te beperken dat hij zichzelf ombrengt. Een woordvoerder van Strikers Island wil niet specifiek op de melding ingaan en zegt dat van elke arrestant een risico-profiel wordt opgesteld. 
Strauss-Kahn zit vast op Rikers Island wegens verdachtheid van verkrachting van een kamermeisje in het Sofitel hotel in New York. De rechter wees een borgstelling van 1 miljoen dollar af wegens vluchtgevaar. Strauss-Kahn staat in zijn thuisland Frankrijk bekend als een ‘rokkenjager’ en was belangrijkste kandidaat voor de Socialistische Partij bij de presidentsverkiezing van volgend jaar.
Het IMF heeft sinds zijn arrestatie in het vliegtuig van Air France zaterdag jl. geen contact meer met haar topman gehad.

< Dominique Strauss-Kahn (officiële PR-foto 2008)

Archief
Terug naar vorige pagina