De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
26-05-2011  

Senatoren bevestigen duffe imago

 

DEN HAAG - De nieuwe leden van de Eerste Kamer zijn gekozen. Voldoen zij aan het beeld van stoffige mannen zonder internet, of zijn de huidige senatoren ook digitaal bij de tijd? RTLNieuws.nl zocht het uit en maakte een overzicht.
De VVD spant de kroon met het duffe imago. Slechts senator Jos van Rey heeft een eigen website, op Twitter, LinkedIn en Facebook is hij niet te vinden. Van de 16 fractieleden hebben er 6 een pagina op LinkedIn en de andere 10 - waaronder de oud- burgemeester van Almelo Menno Knip (foto) - zijn nergens op vertegenwoordigd.
Bij de PvdA is het ietsje beter. Twee senatoren hebben een eigen website en senator Kim Putters is op alle vier internetfora te vinden. Zes senatoren doen niets op internet.
Bij het CDA ook armoe troef. Alleen Maria Martens heeft een eigen website en twee van de tien senatoren staan op Facebook of LinkedIn.
Bij nieuwkomer PVV is het niets beter. Van de tien senatoren twitteren er drie en staat er een op LinkedIn.
D66 en GroenLinks zijn het meest actief en zelfs Roel Kuiper van de ChristenUnie heeft een eigen website. De drie eenmansfracties doen nergens aan mee, zelfs niet ‘mediaman’ Jan Nagel van de 50plus partij. De meest ‘duffe’ senator is SGP’er Gerrit Holdijk, die heeft zelfs geen e-mail maar wordt wel geacht het kabinet Rutte met regelmaat aan een meerderheid te helpen. De beloning is het handhaven van de huidige regeling van winkelsluiting op zondag en geen herziening van de abortuswetgeving.

Archief
Terug naar vorige pagina