Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
01-12-2010  

Ter Keurs stapt niet op uit Bornse Raad

 

BORNE – CDA-raadslid en ex- wethouder Ter Keurs stapt niet op na het integriteitrapport van BING. Ter Keurs verwijt het college van B&W dat het kosten had kunnen besparen als het de voorschriften over het gebruik van de ‘illegale’ caravanstalling had laten aansluiten bij het bestemmingsplan. Volgens Ter Keurs was het onderzoek helemaal niet nodig geweest.
Het college onderschrijft de conclusie van BING (Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten) maar erkent ook dat het zelf fouten heeft gemaakt.

 
01-12-2010  

Hardenberg pot extra Cogas dividend op

 

HARDENBERG – De gemeente Hardenberg stopt het incidentele bedrag van ruim 1 miljoen euro dat het krijgt als aandeelhouder van Cogas NV in het potje voor grote investeringen 2014.
De structurele meevaller van 350.000 euro wordt ingezet om de onttrekking uit het afvalfonds ongedaan te maken. De meerderheid van de gemeenteraad zag niets in het idee van Liberaal Hardenberg om dat geld te besteden aan kerstpakketten voor de medewerkers van de gemeente. Eerder dit jaar besloot de raad om de jaarlijkse kerstpakketten te schrappen vanwege noodzakelijke bezuiniging.

Hardenberg besloot tevens het parkeren per 1 januari 2011 met 10 eurocent per uur te verhogen. Het CDA wil dat het college van B&W actie onderneemt om het gebruik van de parkeergarage onder het LOC te enthousiasmeren. Deze staat op koopavonden en het weekend bijna leeg terwijl de andere parkeerplaatsen dan overvol zijn.

 
01-12-2010  

MST ontslaat 100 tot 150 werknemers in 2011

 

ENSCHEDE – De Raad van Bestuur van het Medisch Spectrum Twente ziet zich genoodzaakt om volgend jaar 100 tot 150 fulltime banen te schrappen via natuurlijk verloop. In januari wil de RvB duidelijkheid geven welke afdelingen het betreft. De RvB hoopt met de maatregel de budgetkorting van 9 miljoen euro op te vangen die door het Ministerie van Volksgezondheid is opgelegd.

 
03-12-2010  

Twente krijgt 30.000 euro voor bevolkingskrimp

 

DEN HAAG - Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft 30.000 euro beschikbaar gesteld aan de Regio Twente om ideeën te ontwikkelen voor de verwachte bevolkingskrimp op vooral de dorpen op het platteland.
Het geld moet leiden tot plannen hoe in de toekomst wordt omgegaan met de verdeling van scholen en voorzieningen en woningbouw. De plannen moeten leegstand voorkomen.
Naast Twente kregen ook de regio's Westelijke Mijnstreek, Zeeland en Oost-Groningen geld van het ministerie.
Lees meer over bevolkingskrimp.

 
03-12-2010  

Johma verkoopt sandwichproductie

 

LOSSER – Voor Johma in Losser is de zoveelste reorganisatie aan de orde. De saladefabrikant stoot de sandwichproductie nog deze maand af aan Convenience Foods Europe (CFE), een participatiemaatschappij van ING. Door de verkoop komt voldoende geld vrij om de saladeafdeling weer te reorganiseren en beter in de markt te zetten. Johma geniet grote naamsbekendheid maar verloor marktaandeel aan de talrijke huismerken. Een kwaliteitsslag moet daarin verbetering brengen.
Voor de verzelfstandigde sandwichdivisie blijft de cao gelden en blijven 140 van de 300 banen behouden.

 
04-12-2010  

Wierden presenteert centrumplan van Buuren

 

WIERDEN – Vrijdag werd in het voormalige pand Van Buuren in het centrum van Wierden het ontwikkelingsplan voor het gebied van Buuren gepresenteerd. Wethouder Ria Broeze en projectontwikkelaar Dirk Verhoeven namens bouwer Bramer ondertekenden de overeenkomst voor de herontwikkeling van het van Buurencomplex.
Kartrekker van het eerste uur makelaar Harry Weghorst, die in 2002 met het project startte, kondigde tevens zijn afscheid aan uit de makelaardij die verder door zijn zonen wordt voortgezet. Weghorst neemt geleidelijk afscheid door de lopende projecten af te handelen.
Het ontwikkelingsplan van Buuren omvat nieuwbouw voor winkels, appartementen en woningen in de driehoek Burg. J.C. van den Bergplein, Appelhofstraat en Appelhofdwarsstraat. Met de ontwikkeling krijgt het hart van Wierden een totaal ander aanzien. Aannemer Bramer hoopt medio 2011 met de bouw te kunnen starten en eind 2012 klaar te zijn. 

< Fotoreportage:
Jan Bril

Fotoreportage (34 foto's)...

 
04-12-2010  

Oud Schutterskoning Tubbergen 50 jaar getrouwd

 

ALMELO - Het echtpaar Wohlgemuth - Rooze is bij veel Almeloërs en Tubbergenaren wel bekend. Manfred was meermalen Schutterskoning en zelfs Schutterskeizer van Tubbergen. Leidy is een bekend schrijfster van boeken over de historie van Almelo en is op dit moment al aan haar 7e boek bezig. Samen zijn ze ongeveer vaste bezoekers van de Almelose raadsvergaderingen. Voor de 50 jarige bruiloft was het paar uitgeweken naar buurgemeente Wierden waar de hele middag gelegenheid was om het echtpaar te feliciteren.
 

 
06-12-2010  

Scania biedt uitzendkracht te weinig

 

ZWOLLE – Volgens FNV Bondgenoten biedt vrachtwagenproducent Scania uit Zwolle haar uitzendkrachten veel te weinig perspectief op een vaste baan. Bij Scania werken één op de drie personeelsleden als uitzendkracht. Ruim 180 uitzendkrachten lieten dit aan FNV Bondgenoten weten via een vragenlijst. Driekwart van hen verdient minder dan vast personeel. FNV Bondgenoten wil dat Scania alleen uitzendkrachten inzet bij ziekte en pieken in de productie. De directie van Scania deelt die mening niet.
FNV Bondgenoten wil meer werk maken van het misbruik van uitzendkrachten door werkgevers.

 
07-12-2010  

DHL Express ontslaat 420 werknemers

 

HENGELO/ZWOLLE – Het Duitse DHL Express gaat in Nederland 420 werknemers ontslaan. Het treft vooral de mensen die in de distributiecentra werken. Wel kan men na het ontslag opnieuw solliciteren in een parttimebaan. FNV Bondgenoten heeft met verbijstering kennis genomen van het beleid van DHL en spreekt over ordinair winstbejag waar de werknemers de dupe van worden. FNV Bondgenoten trekt alles uit de kast om deze maatregel een halt toe te roepen. Het ontslag treft vooral oudere werknemers die vroeger bij Van Gend & Loos werkten dat door DHL - dochter van Deutsche Bahn - werd overgenomen.

 
09-12-2010  

Soweco duikt in de rode cijfers

  ALMELO – Het gaat niet goed met Soweco, het sociaal werkvoorzieningschap voor de gemeenten Almelo, Tubbergen, Twenterand, Wierden, Hellendoorn en Rijssen/Holten. Voor 2010 kan een verlies worden geschreven van 700 euroton en dat loopt volgend jaar op naar 3,3 miljoen euro. Daar komt nog bij dat de regering tot 2015 structureel gaat bezuinigen oplopend van 400 naar 700 miljoen euro, zodat ook na 2011 de verliezen oplopen.
Lees verder...

 
09-12-2010  

Tubbergen besteed WWB-loket uit aan Almelo

 

TUBBERGEN/ALMELO – De Tubbergse wethouder van sociale zaken Jos Harmelink en zijn Almelose collega Mieke Kuik-Verweg ondertekenden woensdag in de voormalige raadszaal in het Oale Raadthoes te Tubbergen de uitbestedingovereenkomst van het Werkloket Tubbergen aan de gemeente Almelo. Voor Tubbergen werd het moeilijk de kennis in huis te houden t.a.v. de uitvoering van de Wet Werk & Bijstand zodat dit nu via Almelo wordt uitgevoerd. Vanaf 1 januari 2011 moeten Tubbergenaren zich melden bij het Werkplein Almelo voor het verkrijgen van een uitkering en/of werk. Twee ambtenaren komen daardoor in dienst van de gemeente Almelo en een derde wordt gedetacheerd. Het aantal Tubbergse cliënten beweegt zich tussen de 100 à 150.
Voor Tubbergen betekent het een bezuiniging van 2 Fte’s.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
09-12-2010  

Deventer touristisch, winkels open op zondag

 

DEVENTER – De gemeenteraad van Deventer heeft heel de gemeente tot toeristisch gebied aangewezen. Door de aanwijzing mogen supermarkten, bakker, slagers en groentewinkels in Deventer elke zondag open.
Aanleiding tot het besluit is de klacht van winkeliers tegen de beperking tot vier open supermarkten dat concurrentievervalsing betekende.
De gemeenteraad van Enschede praat maandag a.s. over de zondagopenstelling.

 
12-12-2010  

Kritiek op schuldhulpverlening Zwolle

 

ZWOLLE – Volgens de SP is de Zwolse wethouder Filip van As de grip op de schuldhulpverlening volkomen kwijt. De wethouder wil pas in januari mededelen hoe hij een bezuiniging van twee euroton wil doorvoeren, zo vernam de SP van ambtelijke zijde.
De SP vindt dat veel te laat omdat de bezuiniging al per 1 januari a.s. ingaat. Eerder al bleef van As het antwoord schuldig tijdens de begrotingsbehandeling in november jl.

 
12-12-2010  

Drukke kerstmarkt in Zenderen

 

BORNE – Onder de rook van Almelo ligt het Bornse kerkdorp Zenderen en ook daar werd een kerstmarkt georganiseerd midden in het bos. De kerstmarkt bood veel gezelligheid met tientallen kramen waar van alles te koop was. Van oude opgeknapte kerststallen tot kerststukjes. Voor warmte van binnen zorgden allerlei drankjes, oliebollen en erwtensoep.
De levende Romeinse wachters bij de ingang van het bos droegen hun steentje aan bij, net als de rondlopende Dickensfiguren en net zoals de kerstman en zijn rendier, de levende kerststal, waar naast de drie koningen, herders, Josef en Maria natuurlijk ook schapen en andere dieren stonden en het rondrijdende treintje. Al met al trok de kerstmarkt duizenden bezoekers.

< Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (18 foto's)...

 
12-12-2010  

Volumetransport in Hardenberg is failliet.

 

HARDENBERG - De rechtbank Zwolle-Lelystad heeft vrijdag het faillissement uitgesproken over transportbedrijf Volumetransport Hardenberg. Het bedrijf werd in augustus 2008 opgericht en richtte zich voornamelijk op de op- en overslag en het transporteren van lichte volumeproducten die veel ruimte in beslag nemen.
Het bedrijf reed met twee vrachtwagens en er werkten naast eigenaar Ribberink drie personeelsleden. Het is niet bekend of de curator mogelijkheden ziet voor een doorstart.
 

 
13-12-2010  

Wibe Verboom´s weblog in TC Tubantia

 

TWENTERAND – De Vriezenvener Wibe Verboom is een kleurrijk man, die in de gemeenteraad zat voor VVD/Lokaal Liberaal Twenterand en er een visie op na hield wars van alle partijpolitieke belangen. Wellicht daarom een moeilijk man om mee te werken en via Trots op Nederland probeerde hij in maart jl. alsnog in de gemeenteraad te komen. Dat lukte niet, maar Wibe is er de man niet naar om dan verder maar zijn mond dicht te houden.

Onlangs presenteerde hij zijn eigen weblog om zijn mening over allerlei gemeentelijke zaken te kunnen blijven spuien. TC Tubantia besteedde daar aandacht aan en plakte er een foto bij van de Vlaamse actrice Hanna Verboom, weliswaar geboren in Vilvoorde maar opgegroeid in Kenia, Oeganda en Sudan. In 2010 speelt ze een rol in de film Me & Mr Jones over een undercoverjournalist die onderzoek doet naar de verdwijning van Natalee Holloway en daarvoor in diverse films en TV- series. Toch heeft Hanna alleen maar de achternaam gemeen met het voormalige raadslid Wibe en zijn er voor zover bekend ook geen bloedbanden.

<< Dat e.e.a. schijnbaar misging op de burelen van TC Tubantia, was ook Albert J. Hendriksen – techneut en allesdoener bij Radio Almelo – opgevallen. Albert J. stuurde een mailtje naar de regionale media om van deze toch erg zichtbare ‘blunder’ kond te doen. Wij plakten er maar een echte foto van Wibe Verboom op om u het echte verschil tussen Wibe en Hanna te laten zien.
Voor de ‘schrijfsels’ van Wibe, moet u toch echt naar zijn eigen weblog.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
14-12-2010  

Plasticon Oldenzaal naar Hengelo

 

OLDENZAAL – Het kunststoftechnische bedrijf Plasticon sluit de vestiging in Oldenzaal en hevelt de werkzaamheden over naar de vestiging in Hengelo. Plasticon produceert o.a. opslagtanks en leidingen voor toepassingen in gemiddeld tot zwaar corrosieve omgevingen. Het bedrijf dat 50 jaar bestaat heeft last van de recessie en gaat daarom de productie samenvoegen. Met de overgang van Oldenzaal naar Hengelo verkassen 50 werknemers mee. Voor 15 werknemers is ontslag aangevraagd.
 

 
14-12-2010  

Supermarkten Enschede mogen op zondag open

 

ENSCHEDE – In navolging van de gemeente Deventer heeft ook Enschede besloten de gehele stad aan te wijzen als toeristisch gebied. Door dit besluit mogen supermarkten ook op zondag open. De bezwaren van kleine kruideniers werden evenals in Deventer genegeerd.

 
14-12-2010  

Verscherpt toezicht Horeca Hengelo

 

HENGELO - Op vrijdag 24 december zal de politie in Hengelo verscherpt toezien op de horeca vanwege de traditie dat dan velen met collega’s een eindejaarsborrel drinken. Het verscherpte toezicht strekt van extra controle op alcohol in het verkeer, extra toezicht in en om de horecabedrijven en controle door de brandweer op kerstversiering en feestverlichting.
Ook in de rest van Twente worden extra BOB-controles gehouden.

 
14-12-2010  

Sneeuwoverlast en sneeuwpret

 

TWENTE - De sneeuwval heeft maandagmiddag in de regio Twente voor flinke verkeersoverlast gezorgd en was mede oorzaak van enkele aanrijdingen. Het bleef in de meeste gevallen bij blikschade met uitzondering voor een 28-jarige Wierdenaar die op de A35 ter hoogte van de Grolsch brouwerij de controle over zijn voertuig verloor en licht gewond per ambulance naar een ziekenhuis werd vervoerd.

De sneeuwval zorgde ook voor winterpret. Zo bleek uit een ingezonden foto. Omdat wortel en kool ontbraken werd het geen traditionele sneeuwpop maar een sneeuwfallus van behoorlijke afmeting en dat zorgde toch voor nieuwe sneeuwpret.

< Foto: W. Achterberg

Fotoreportage (1 foto's)...

 
14-12-2010  

Metselaar Thijs wint Euroskills-goud in Portugal

 

LISSABON/ALMELO/TUBBERGEN - Thijs Oude Breuil leerling van het MBO-College voor Bouw, Infra & Interieur locatie Almelo en woonachtig in Tubbergen, heeft tijdens zijn uitzending naar Euroskills in Lissabon goud gewonnen met zijn teamgenoten Willem Beverloo (timmeren), Sylvester Keus (tegelzetten), Klaas de Bruin (metalen dakdekken) en uitvoerder Ruud van der Thiel. Thijs was als metselaar uitgezonden namens de leerwerkplekorganisatie VVBA. In maart 2009 legde hij al beslag op de nationale titel als metselaar.
Thijs Oude Breuil werkt als leerling-metselaar bij aannemersbedrijf Hoek uit Tubbergen.

< Thijs Oude Breuil - Foto's: VVBA

De deelname van Thijs en zijn teamgenoten aan EuroSkills is mogelijk gemaakt door een aantal sponsors: de opleidingsbedrijven ESPEQ, VVBA Almelo, Bouwopleiding Berkelstreek en ESPEQ, de werkgevers van de deelnemers onder wie aannemersbedrijf Hoek uit Tubbergen, ROC van Amsterdam en ROC van Twente, BouwTalent Noord-Holland, OTIB en Bouwend Nederland regio Oost.

Voor EuroSkills 2012 in Spa (Belgiё) worden opnieuw sponsors gezocht om met een Nederlands bouwteam de titel te kunnen verdedigen.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
14-12-2010  

De TNT brievenbus zit al dicht...

 

 ...voor dikke enveloppen
ALMELO – Nee, we hadden nog nergens een persbericht gelezen dat de oranje brievenbussen van ‘onze’ Koninklijke TNT al weer half ‘dichtgespijkerd’ zitten. Nu is dat rond de jaarwisseling wel vaker het geval, maar op 13 december al een dikke envelop niet meer in de brievenbus van TNT kunnen stoppen is toch wel erg vroeg. Geen wonder dat de hoeveelheid post jaarlijks afneemt.
Lees verder...

 
15-12-2010  

Provincie dreigt met curatele voor gemeenten

 

ZWOLLE – Voor de gemeenten Tubbergen, Hengelo en Dinkelland dreigt onder toezichtstelling door de provincie omdat deze gemeenten geen goed sluitende begroting hebben aangedragen. Vorig jaar al dreigde hetzelfde voor de gemeente Almelo.
De betrokken drie gemeenten moeten alsnog binnen een week hun begrotingen sluitend maken anders dreigt een artikel 12 status.

 
16-12-2010  

Illegale slachterijen in Twente opgerold

 

DEN HAAG/TWENTERAND – Rechercheurs van de nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) hebben samen met justitie en politie dinsdag illegale slachtplaatsen in Twente ontmanteld. De politie arresteerde de 42- jarige veehandelaar W. uit Vriezenveen evenals een slachter die de halal slacht uitvoerde. Beide worden verdacht de volksgezondheid in gevaar te hebben gebracht door ongekeurd vlees op de markt te brengen.
Op vier locaties in Twente werden panden doorzocht en bij de doorzoekingen werden slachtafval, een illegaal geslacht paard, tientallen huiden, gestroopt wild, 1300 kilo vlees van dubieuze herkomst, slachtgereedschap en een pistool met munitie gevonden.

 
16-12-2010  

Kamermotie voor treinverbinding Almelo-Zwolle

 

DEN HAAG – De 2e Kamer heeft een motie aangenomen die de verdubbeling van het spoortraject Almelo-Zwolle een stapje dichterbij brengt. De motie werd ingediend door de fracties van de Christen Unie en het CDA.
Eerder al werd een motie aangenomen om de directe spoorverbinding tussen Hengelo en Münster mogelijk te maken. Nu is de verbinding nog beperkt tot Enschede-Münster en ontbreekt een paar meter spoor. Op termijn ontstaat zo een directe internationale treinverbinding van Zwolle naar Münster.
Staatssecretaris Atsma heeft de provincie Overijssel een extra subsidie toegezegd van 860.000 euro voor het realiseren van NaNOV-geluidsschermen langs het spoortraject Deventer-Oldenzaal. Het totale project kost circa 20 miljoen euro.

 
17-12-2010  

Slim omgaan met mobiliteit in Twente


Links de heer Bron en rechts de heer Baake
 

Siemens ondertekent Convenant Mobiliteitsmanagement Twente
HENGELO - Steeds meer Twentse bedrijven werken aan het in standhouden en verbeteren van de bereikbaarheid in de regio. Dinsdag 14 december, op de ontbijtbijeenkomst van Twente Mobiel, tekende Siemens Hengelo het Convenant Mobiliteitsmanagement Twente. “We hebben te maken met veel vervoersstromen binnen de organisatie. Dit vereist slimme mobiliteitsoplossingen”, aldus Jan Baake, Head of Human Resources bij Siemens Hengelo.

Siemens is al jaren vooruitstrevend bezig met het organiseren van mobiliteitsoplossingen voor haar medewerkers. Zo wordt het carpoolen, fietsgebruik, teleconferencing en OV gebruik gestimuleerd onder de medewerkers. “Alle kilometers worden bijgehouden door ons monitoringssysteem. We werken aan een reductie van afgelegde autokilometers”, vertelt Jan Baake. “Medewerkers worden gemotiveerd om vooral teleconferencing toe te passen en zakelijk reizen zoveel mogelijk te beperken”.

Samen slim werken
Siemens kan haar kennis en ervaring uitstekend delen met andere werkgevers. Dit is één van de hoofdtaken van Twente Mobiel. In totaal zijn 26 werkgevers, vanuit zowel overheid als bedrijfsleven, door middel van het convenant betrokken bij het bereikbaarheidsinitiatief. Samen wordt op zoek gegaan naar kansen op het gebied van mobiliteitsmanagement. Jan Bron, Stuurgroeplid van Twente Mobiel en eveneens Wethouder van Gemeente Hengelo, feliciteerde Siemens met de ondertekening van het convenant. 

 
21-12-2010  

Zes nieuwe water- winlocaties drinkwater

 

ZWOLLE – De provincie Overijssel, drinkwaterbedrijf Vitens en waterschap Regge & Dinkel hebben in 2010 gezocht naar locaties in Twente die 25 procent van het benodigde drinkwater in Twente kunnen leveren.
Uit het onderzoek kwamen 6 gebieden naar voren die mogelijke geschikt zijn om nieuwe water- winlocaties te ontwikkelen gelegen in: de ‘Hoorn van Overijssel’, Bruchterveld, Vriezenveen, Enterbroek, Sallandse Heuvelrug en Berkelland.
Bij het onderzoek is samengewerkt met LTO Noord, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Landschap Overijssel, de gemeenten en Natuur en Milieu Overijssel. Samen met deze maatschappelijke organisaties zijn 18 mogelijke gebieden nader beoordeeld.
De zoektocht moet ervoor zorgen dat Twente ook in de toekomst op duurzame wijze van drinkwater kan worden voorzien. Het is de bedoeling dat de nieuwe drinkwaterwinning onder andere de waterwinning Mander vervangt om het kwetsbare bekensysteem in dit gebied te ontzien.

Meer informatie over het project is te vinden via:
www.waterwinningtwente.nl

Fotoreportage (1 foto's)...

 
22-12-2010  

Dinkelland stopt met Dierenopvang Oost Twente

  DENEKAMP - De gemeente Dinkelland heeft het contract met Dierentehuis Oost Twente in Oldenzaal opgezegd per 1 juli 2011. Dit heeft de gemeente dinsdag laten weten. Het contract dat Dinkelland heeft met het dierentehuis is een prestatieovereenkomst over het opvangen van dieren uit Dinkelland. Op 14 juli jl. werd nog een intentieovereenkomst getekend om de opvang voor 2011 en verder contractueel vast te leggen.
Ook Oldenzaal overweegt de opvang te gaan regelen buiten de gemeentegrens. De dierenopvang in Enschede en Hengelo werken al samen en mogelijk is ook de opvang in Almelo in beeld.
Lees verder...

 
23-12-2010  

Sneeuwruimers gevraagd

 

ALMELO – De gemeente Almelo heeft wel een nieuwe leverantie van strooizout gekregen, maar verwacht wordt dat dit het laatste is. Het kabinet heeft namelijk ingegrepen en gaat al het beschikbare strooizout in Nederland herverdelen.
Getracht wordt om in ieder geval de hoofdwegen in en om Almelo sneeuwvrij te houden. De fractie van de VVD wil juist het budget voor strooizout structureel verhogen. Of dat zin heeft als het kabinet dat weer afpakt?
Ook in andere Twentse steden wordt het strooien beperkt tot de hoofdverbindingswegen. Zo heeft Wierden bijvoorbeeld wel voldoende zout in bestelling, maar het is de vraag of dat ook kan worden geleverd.
De burgers zullen dus zelf de sneeuwschuiver of schop ter hand moeten nemen.

< Een Amerikaanse snowblower uit 1935, de Oskosh model FBAWD
 
Een andere oplossing is deze...

 
24-12-2010  

Aantal werkzoekenden in Twente blijft licht dalen

 

ENSCHEDE – Het aantal werkzoekenden in Twente is ook in november jl. licht gedaald en ligt met een kleine 22.000 nu gelijk aan november 2007. Het laagste aantal bedroeg 18.000 in november 2008. Het hoogste aantal werkzoekenden in 2010 was in maart jl. met een kleine 25.000 werkzoekenden zodat het totaal aantal werkzoekenden sinds maart met zo’n 3000 personen is gedaald.
De sterkste daling in november deed zich voor bij het UWV district Almelo. Het waren vooral de randgemeenten Wierden, Tubbergen en Twenterand die daar procentueel uitsprongen met dalende percentages van respectievelijk 4,2 %, 3,6% en 2,6% terwijl in Almelo de daling een half procent bedroeg.
Negatieve uitschieters vormen Hellendoorn en Rijssen/Holten waar het aantal werkzoekenden steeg met respectievelijk 6% en 2,6%. Een stijging die grotendeels de bouwsector kan worden toegerekend. Ook in de Hof van Twente, Dinkelland, Hengelo en Borne steeg het aantal werkzoekenden licht.
Landelijk gezien doet zich de zorgelijke tendens voor dat vooral het aantal vaste arbeidsovereenkomsten blijft dalen. Vergeleken met een jaar eerder is dat een totaal van 111.000 en dat verklaart voor een deel de stijging van de arbeid via uitzendbureaus met een minder zeker toekomstperspectief.


Arbeidsmarktmonitor Twente - november 2010

 
26-12-2010  

Dakloos na chaletbrand in Reutum

 

REUTUM – Een korte felle brand heeft gisteravond rond 23.00 uur in Reutum op camping Heideveld een chalet volledig in de as gelegd. De bewoner en zijn zoontje raakten daardoor dakloos en zijn al hun persoonlijke bezittingen kwijt. Zij zijn nu aangewezen op hulp van derden.
De brandweer uit Weerselo kon overslaan van de brand naar andere chalets en een naastgelegen schuur voorkomen. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Fotoreportage: Arjan de Krey

Fotoreportage (4 foto's)...

 
26-12-2010  

Kerststal scouting De Klomp Haaksbergen

 

HAAKSBERGEN - Zondag 26 december werd voor de veertigste keer een levende kerststal georganiseerd door Scouting de Klomp in Haaksbergen. Ter gelegenheid van het jubileum was er eveneens een overzichtstentoonstelling van de veertigjarige traditie.
Na de ‘shows’ was er gelegenheid tot grillen en het drinken van een glaasje fris. Ook konden de dieren bezocht worden.
Scouting De Klomp bestaat in 2011 precies 65 jaar en dat wordt gevierd in september. Ter financiering organiseert men in april 2011 eerst een sponsorloop.
 

Fotoreportage (11 foto's)...

 
28-12-2010  

Vertrouwensconflict in Hellendoorn


Hans van der Noordt in afwachting van een afkoopregeling.
 

NIJVERDAL – Er dreigt in de gemeente Hellendoorn een vertrouwensconflict tussen het college van B&W en de gemeenteraad. Aanleiding is het dossier Hans van der Noordt, de op non-actief gezette gemeentesecretaris.
De fracties van de PvdA en de Christen Unie willen inzage in de besluitvormende collegestukken waarom de gemeentesecretaris met buitengewoon verlof is gestuurd en wijzen op artikel 169 van de Gemeentewet waarin de actieve informatieplicht is vastgelegd. "U bent eenvoudigweg verplicht ons als leden van de raad informatie te verstrekken. U blijft als college in gebreke in uw motivatie om ons geen inzage te verlenen in de stukken, hetgeen ons verontrust. Wij verwachten binnen een week het volledige dossier te ontvangen", besluiten beide fracties hun brief.

 
29-12-2010  

De Lutte heeft de beste bloazers van Twente

  VASSE – Bij de Molen van Bels werd woensdagavond gestreden om de Zilveren Hoorn en de Midwinterhoorn Bloazers uit De Lutte werden als team afgetekend eerste van de 21 deelnemende teams. De teams uit Enschede en Vasse werden opeenvolgend tweede en derde.
Als beste individuele ‘bloazer´ werd de Enschedeër Edwin Steggink gehuldigd met een ‘stiepel´. Maikel Kremer uit Losser werd tweede en Marieke Tenniglo uit Vasse werd eervol derde.
Het juniorenblazen vindt zondag 2 januari om 13.30 plaats bij Erve Monninkhof, Kruiseltlaan 11, 7587 NM De Lutte

Fotoreportage: Jan Bril
Lees verder...

Fotoreportage (24 foto's)...

 
30-12-2010  

Luchtbeelden met mini-helicopter

 

ALMELO – In Almelo zetelt Vipix, producent van fotoreportages en videobeelden vanuit een ander perspectief.
Het bedrijf maakt gebruik van draadloze helicopters met minicamera’s van hoge kwaliteit om bijvoorbeeld videoreportages of foto’s te maken vanuit de lucht.
De familie Tolsma uit Almelo gaf opdracht om hun huis en omgeving in winterse sferen te laten zien. Van 60 meter hoogte kon men bijvoorbeeld de kinderen in de tuin zien schaatsen. Tolsma zelf is eigenaar van WifiTenne dat draadloze internetsystemen en hotspots uitzet voor een groter gebied.

Vipix maakte al video’s van bijvoorbeeld De Natte Doorbraak bij Ypelo, De Martinitoren in Groningen en de Molen van Frielink in Fleringen.
Vergeet niet het geluid aan te zetten.


Het huis van de familie Tolsma in winterse sferen.

 
31-12-2010  

Zoutloket herverdeelt zoutvoorraad

 

ALMELO – Door de instelling van een nationaal zoutloket wordt de beschikbare hoeveelheid strooizout herverdeeld. De gemeente Enschede had nog 400 ton zout in voorraad van de in totaal 2000 ton die de gemeente had opgeslagen.
Door de herverdeling krijgen nu de gemeenten Almelo en Oldenzaal de beschikking over een deel van de Enschedese voorraad om de eerste noden te ledigen. Verderop in het winterseizoen kan het zijn dat de gemeente Enschede weer een deel terug krijgt als de voorraden in Almelo en Oldenzaal zijn aangevuld.
Het zoutloket is ingesteld door de regering.

 
31-12-2010  

20 ha industrieterrein voor gemeente Tubbergen

 

TUBBERGEN – In de komende 10 jaar mag de gemeente Tubbergen 17 ha industrieterrein ontwikkelen. Mocht dat niet genoeg zijn, kan na overleg met de provincie Overijssel nog 3 ha worden geclaimd.
Tubbergen wil vooral in de kernen Tubbergen, Geesteren en Albergen ruimte scheppen voor industrie met veel werkgelegenheid per m2. In Geesteren is dat voorbestemd voor lokale ‘ruimtevreters’. De zeer grote bedrijven worden verwezen naar het XL Businesspark bij Bornerbroek in de gemeente Almelo.
De gemeente Tubbergen wil verder maatwerk ontwikkelen in hergebruik van agrarische gebouwen via het zogenoemde VAB-beleid.

Archief
Terug naar vorige pagina