Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
17-12-2010  

Slim omgaan met mobiliteit in Twente


Links de heer Bron en rechts de heer Baake
 

Siemens ondertekent Convenant Mobiliteitsmanagement Twente
HENGELO - Steeds meer Twentse bedrijven werken aan het in standhouden en verbeteren van de bereikbaarheid in de regio. Dinsdag 14 december, op de ontbijtbijeenkomst van Twente Mobiel, tekende Siemens Hengelo het Convenant Mobiliteitsmanagement Twente. “We hebben te maken met veel vervoersstromen binnen de organisatie. Dit vereist slimme mobiliteitsoplossingen”, aldus Jan Baake, Head of Human Resources bij Siemens Hengelo.

Siemens is al jaren vooruitstrevend bezig met het organiseren van mobiliteitsoplossingen voor haar medewerkers. Zo wordt het carpoolen, fietsgebruik, teleconferencing en OV gebruik gestimuleerd onder de medewerkers. “Alle kilometers worden bijgehouden door ons monitoringssysteem. We werken aan een reductie van afgelegde autokilometers”, vertelt Jan Baake. “Medewerkers worden gemotiveerd om vooral teleconferencing toe te passen en zakelijk reizen zoveel mogelijk te beperken”.

Samen slim werken
Siemens kan haar kennis en ervaring uitstekend delen met andere werkgevers. Dit is één van de hoofdtaken van Twente Mobiel. In totaal zijn 26 werkgevers, vanuit zowel overheid als bedrijfsleven, door middel van het convenant betrokken bij het bereikbaarheidsinitiatief. Samen wordt op zoek gegaan naar kansen op het gebied van mobiliteitsmanagement. Jan Bron, Stuurgroeplid van Twente Mobiel en eveneens Wethouder van Gemeente Hengelo, feliciteerde Siemens met de ondertekening van het convenant. 

Archief
Terug naar vorige pagina