Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
14-12-2010  

Metselaar Thijs wint Euroskills-goud in Portugal

 

LISSABON/ALMELO/TUBBERGEN - Thijs Oude Breuil leerling van het MBO-College voor Bouw, Infra & Interieur locatie Almelo en woonachtig in Tubbergen, heeft tijdens zijn uitzending naar Euroskills in Lissabon goud gewonnen met zijn teamgenoten Willem Beverloo (timmeren), Sylvester Keus (tegelzetten), Klaas de Bruin (metalen dakdekken) en uitvoerder Ruud van der Thiel. Thijs was als metselaar uitgezonden namens de leerwerkplekorganisatie VVBA. In maart 2009 legde hij al beslag op de nationale titel als metselaar.
Thijs Oude Breuil werkt als leerling-metselaar bij aannemersbedrijf Hoek uit Tubbergen.

< Thijs Oude Breuil - Foto's: VVBA

De deelname van Thijs en zijn teamgenoten aan EuroSkills is mogelijk gemaakt door een aantal sponsors: de opleidingsbedrijven ESPEQ, VVBA Almelo, Bouwopleiding Berkelstreek en ESPEQ, de werkgevers van de deelnemers onder wie aannemersbedrijf Hoek uit Tubbergen, ROC van Amsterdam en ROC van Twente, BouwTalent Noord-Holland, OTIB en Bouwend Nederland regio Oost.

Voor EuroSkills 2012 in Spa (Belgiё) worden opnieuw sponsors gezocht om met een Nederlands bouwteam de titel te kunnen verdedigen.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina