Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
02-12-2008  

Meerderheid raad Enschede wil doorstart vliegveld

 

ENSCHEDE - De meerderheid van de gemeenteraad in Enschede kiest voor een doorstart van de luchthaven Twente. Dat is de uitkomst van de extra raadsvergadering van maandag. Daarmee ondersteunt de Enschedese raad de plannen van het kabinet om de luchthaven weer open te stellen om als overloop voor Schiphol te fungeren. De PvdA vroeg om de extra raadsvergadering omdat de 2e kamerfractie van de PvdA het standpunt van de regio wilde horen. De Enschedese raad wil desondanks dat ook mogelijke alternatieven worden onderzocht. Wethouder Helder (foto) en de andere collegeleden zijn vervente voorstanders van heropening van de luchthaven.

Wat zeggen de politieke spelers uit de Enschedese gemeenteraad op RTV Oost.

 
02-12-2008  

Mega-NPB enthousiast over interresse Zuidbroek

 

WIERDEN - De Almelose projectontwikkelaar Mega-NPB presenteerde onlangs tijdens een info-avond in 't Anker te Wierden haar bouwplan voor 90 woningen in de Wierdense nieuwbouwwijk Zuidbroek. Mega-NPB was blij verrast met de grote belangstelling en spreekt van een 'zeer goed bezochte avond'. Vooral voor de casco-ontwerpen was ruime belangstelling. Mega-NPB wil starten met de bouw zodra een woning verkocht is.

 
02-12-2008  

Kinderlijkje aangetroffen in Enschede

 

ENSCHEDE - Er is afgelopen maandag een babylijkje aangetroffen in Enschede. Het lijkje lag naast een garagebox aan de Haaksbergerstraat, ter hoogte van de B.W. ter Kuilestraat. De politie heeft 18 man op de zaak gezet. Een buurtonderzoek is in gang gezet.
Het babylijkje is voor sectie overgebracht naar het Nederlands Forensisch Instituut. Meer informatie wil de politie op dit moment niet vrijgeven.

Het TGO vraagt aan alle (buurt) bewoners die voor of op 1 december 2008 rondom de kruising Haaksbergerstraat/BW ter Kuilestraat/Burgemeester Jacobsstraat of Willem de Clerqstraat/Pathmosstraat iets gezien hebben wat kan bijdragen aan het oplossen van deze zaak, contact op te nemen met het rechercheteam, telefoon: 0800-4555555. Uiteraard kan men ook bellen met Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Beschikbare informatie over dit onderzoek is terug te lezen op www.politie.nl/twente

 

 
02-12-2008  

Opsporing Verzocht toont tas moord Oldenzaal


^ de onbekende tas die werd aangetroffen in de woning van het slachtoffer
 

OLDENZAAL - De Politie Twente deed vorige week een getuigenoproep in het programma ‘Opsporing verzocht’van de AVRO over de moord op Diana Winkel. Deze uitzending leverde 18 tips op waarvan vier zeer bruikbare. Een tipgever heeft Diana Winkel op zondagmiddag inderdaad op het Hulsbeek in Oldenzaal gezien. Tevens verklaarde een getuige dat Diana Winkel op maandagmiddag in het centrum van Oldenzaal heeft gelopen.

Vandaag heeft de politie de woning van het slachtoffer vrijgegeven aan de familie. In de woning van Diana Winkel werd tijdens het onderzoek een onbekende tas aangetroffen. Deze tas wordt vanavond in de nieuwe uitzending van ‘Opsporing Verzocht’ getoond. 

Het programma van de AVRO wordt uitgezonden om 21.50 uur op Nederland 1 en herhaalt op woensdag 3 november om 13.15 uur op Nederland 2.
Informatie kan doorgegeven worden bij elk politiebureau maar ook via de volgende telefoonnummers:
0900-8844 (normale politie telefoonnummer)
0800-7000 (Misdaad Anoniem)
06-12485635 (Criminele Inlichtingen Eenheid)

 
03-12-2008  

Twentebad Hengelo heeft opblaasdak

 

HENGELO - Het buitenbad van het Hengelose Twentebad heeft sinds dinsdagmiddag een opblaasbare overkapping. Hengelo heeft daarmee na Utrecht het tweede overdekte buitenbad van Nederland. De gemeente Hengelo hoopt met het initiatief het gebruik te stimuleren. Als eerste gebruikers zijn medio december de basisscholen welkom voor 'natte gymlessen' en ook de watersportvereniging WS Twente wordt gebruiker. Wellicht ook een oplossing voor de gemeente Almelo waar door funderingsgebreken een deel van de binnenbaden nog niet weer in gebruik genomen kunnen worden.

 
03-12-2008  

Handhavers paddoverbod zelf in overtreding

 

ALMELO - Met ingang van 1 december is het paddoverbod van kracht dat minister Klink afriep om het gebruik van hallucinerende paddestoelen tegen te gaan. Op de lijst van verboden paddo's staan 186 soorten die hallucinerende stoffen bevatten en het bezit daarvan in gedroogde of verse vorm is al strafbaar.
Burgemeesters weten nog niet hoe men het verbod moet handhaven. Zo weigert de Amsterdamse burgemeester Cohen de handhaving zolang er geen eenduidige richtlijnen zijn. Zijn collega Kerckaert van de gemeente Hengelo wil dat het verbod moet worden gehandhaafd. Enschede gaat controles regulier opnemen in de handhavingcontroles
Almelo kent geen 'openlijke' paddoshops dus schijnt het probleem niet te spelen. Zei het dat de burgemeester en wethouders met tuinen zelf in overtreding zijn omdat in elke tuin wel paddestoelen voorkomen die op de verbodslijst staan. Dat geldt ook voor alle burgers met een tuin.
Minister Klink heeft dus na het rookverbod opnieuw wetgeving op zijn naam staan die schier oncontroleerbaar is. De handelaars in paddo's zijn overigens al met alternatieven in de weer zoals bepaalde kruiden en cactussoorten met hallucinerende werking.

 
03-12-2008  

Cogas Infra investeert ondanks miljoenenverlies

 

ALMELO - Cogas Infra uit Almelo gaat de komende jaren haar netwerken voor gas en elektra vernieuwen. Opgebroken straten in het verzorgingsgebied van Cogas Infra zullen daarom de komende jaren veelvuldig voorkomen.

Het Almelose netwerkbedrijf trekt vele miljoenen uit om het oude netwerk te vervangen ondanks een miljoenenverlies via het stallen van geld bij de IJslandse bank Landsbanki. De winstverwachting voor dit jaar wordt door het verlies bijna gehalveerd, maar dat heeft geen gevolgen voor het investeringsprogramma. Mogelijk kunnen de aandeelhouders wel gevolgen ondervinden in hun jaarlijkse dividend. De gemeente Almelo is met bijna een kwart de grootste aandeelhouder.

 

< Het netwerkgebied van Cogas Infra

 
04-12-2008  

Babylijkje Enschede al in verre staat van ontbinding

  ENSCHEDE - Het maandag gevonden babylijkjeaan de Haaksbergerstraat is van een jongetje en verkeerde al in verre staat van ontbinding. Dat is de conclusie na het onderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut. De conclusie maakt het ook moeilijk om vast te stellen hoe lang het jongetje al dood is en hoe oud het is.
Lees verder...

 
05-12-2008  

Borne is radarverkeersteller kwijt

bron: RTV Oost
 

BORNE - De gemeente Borne is een radarteller ter waarde van 3500 euro kwijt.

De radarteller wordt door de gemeente gebruikt om te kijken hoeveel fietsers en auto's er op de weg rijden en niet voor snelheidcontroles. De gemeente vermoedt dat een automobilist de radarteller heeft aangezien voor een snelheidsmeter en daarom de radarteller met paal en al heeft meegenomen.

 
05-12-2008  

Proef met nachttrein Twente - Schiphol in 2009

 

HENGELO - Van 29 juni ‘09 tot eind augustus ‘09 houdt de NS een proef met een nachttrein van Enschede naar Schiphol. De trein rijdt in de proefperiode elke nacht met uitzondering van de nachten van zondag op maandag rechtstreeks naar Schiphol via de stations Hengelo - Almelo - Deventer - Apeldoorn - Amersfoort en arriveert op Schiphol om 03.15 uur. Vroeg genoeg voor het vertrek van de eerste vluchten op Schiphol.

 
06-12-2008  

Enschede houdt 15 miljoen over in arbeidsbeleid

 

ENSCHEDE - PvdA-raadslid Dennis Bouwman heeft geconstateerd dat de gemeente Enschede dit jaar 15 miljoen euro aan niet besteed arbeidsbeleid op de plank heeft liggen. Bouwman denkt dat de gemeente Enschede te weinig doet en te voorzichtig is met het maken van beleid om werkzoekenden aan een baan te helpen. Hij heeft dan ook de nodige vragen aan het college van B&W gesteld.

 
06-12-2008  

Hippisch Hengelo Expo-Center

 

Wat ooit begon als een nationaal concours is uitgegroeid tot een topsportevenement, met een aaneenschakeling van hippische hoogtepunten met een Twents karakter. Van 3 december tot 14 december in het Expo-Center te Hengelo.

Paarden en gezelligheid

Hippisch Hengelo is een verzamelnaam voor de veiling Expo Talent Sale en het nationale concours van Nederland Expo on Horse. Naast de Twente Cup Finale zijn er ook nog de finales van de Jumping Jackpot, de Grolsch Grote Prijs van Hengelo, de menavond, topspring- en topdressuurpaarden in de Expo Talent Sale. Voor de muzikale noot zijn er verschillende optredens van bands en DJ’s.

Dressuur en springen

In de twaalf dagen van Hippisch Hengelo zijn vele activeiten georganiseerd. Het drukke programma wordt afgesloten met de Grolsch Grote Prijs van Hengelo. Naast de vele paardenevenementen zijn er shows en ruiterfeesten. Het evenement vindt plaats in het Expo Center in Hengelo in Twente.

Fotoreportage (18 foto's)...

 
07-12-2008  

Rijssen-Holten doet mee aan '50eurovoorminima'

 

RIJSSEN-HOLTEN - Onder de kop Rijssen-Holten doet mee aan '50eurovoorminima' meldt TC Tubantia dat ook de minima in de gemeente Rijssen-Holten deze maand 50 euro op hun rekening krijgen bijgeschreven om de dure decembermaand door te komen.

We weten niet of het aan een klakkeloos overschrijven van een gemeentelijk persbericht ligt of dat de redactie van TC Tubantia zch niet in de zaak verdiept heeft, maar de 50 euro regeling is voor alle minima in Nederland en is een kabinetsbesluit. Dus niks 'borstklopperij' van Rijssen-Holten.

< Het nieuwe stadswapen (2004) van de gemeente Rijssen-Holten.

 
08-12-2008  

Dikke order voor Royal ten Cate

 

ALMELO - Het beursgenoteerde Royal ten Cate uit Almelo verwacht in de komende maanden voor 35 miljoen euro orders binnen te halen. Fabrikant SNCT heeft van het Amerikaanse leger de opdracht gekregen voor het maken van brandwerende uniformen en SNCT gebruikt daarvoor de vezels van Royal ten Cate. In totaal worden voor 2009 opdrachten verwacht voor 100 miljoen euro aan brandwerende vezels voor het maken van uniformen.

 
08-12-2008  

Oud ABN-directeur Frans Bruseker overleden

bron: De Roskam
 

SCHOORL/ALMELO - In zijn woonplaats Schoorl is afgelopen vrijdagnacht vrij plotseling Frans Bruseker overleden. Hij was tot medio de jaren negentig directeur van ABNAmro te Almelo en vertoonde zich regelmatig in het maatschappelijke leven. Bruseker was onder meer voorzitter van het bestuur van de Openbare Bibliotheek, een taak waar hij zich met enthousiasme van kweet. Met directeur Jan Krol was Bruseker (mede)kartrekker van de nieuwbouw van de lees- en leenzaal aan Het Baken, naar een spraakmakend ontwerp en met een volwaardige restauratieve en culturele functie, in 1994 door koningin Beatrix geopend. Bruseker vertrok uit Almelo om bankdirecteur in Alkmaar te worden. Hij keerde af en toe terug naar Almelo, bijvoorbeeld als AZ hier tegen Heracles moest voetballen.

 
08-12-2008  

Zorgorganisaties Overijssel gaan samenwerken

  ENSCHEDE - De Overijsselse zorgorganisaties Zorgbelang, PMO en Sentrum gaan samenwerken. Het doel is om de belangenbehartiging voor senioren, zorgvragers en mantelzorgers in de provincie Overijssel verder te versterken. Voor deze samenwerking werd een intentieverklaring ondertekend.
Lees verder...

 
08-12-2008  

Opnamestop MST door MRSA-uitbraak

 

ENSCHEDE - De vorige week woensdag geconstateerde MRSA-uitbraak op een verpleegafdeling van het Medisch Spectrum Twente, noopt de directie tot een algemene opnamestop. Niet acute gevallen worden overgebracht naar de ziekenhuizen in Almelo, Hengelo en Winterswijk. Voor patiënten met acute levensbedreigende aandoeningen zoals hartinfarcten geldt een uitzondering en worden nog wel opgenomen. Het MST hoopt de bacterie in de loop van dinsdag onder controle te hebben. 

 
09-12-2008  

Banenplan Van der Most in problemen

 

ALMELO - Het banenplan van ondernemer Van der Most is in problemen door 'tegenwerking' van het UWV/CWI. Het fuserende UWV/CWI wil de contracten met de arbeidsbemiddelaars van het Van der Mostplan niet verlengen. Enkele van hen zagen de problemen aankomen en hebben inmiddels elders een baan geaccepteerd. Het Van der Most banenplan werd door politiek Den Haag omarmd, maar de instanties als UWV/CWI en enkele sociale diensten in de regio zagen op voorhand niets in het plan. Uitspraken van Van der Most dat deze instanties niet effectief werken, waren daar mede debet aan. Tegen de verdrukking in was het Van der Most banenplan redelijk succesvol, maar nu dreigt de stekker definitief uit het banenplan te worden getrokken. Op 22 december volgt nog een gesprek van Van der Most met de top van het UWV/CWI maar zonder ministerieel ingrijpen lijkt dat op voorhand kansloos.

 
09-12-2008  

Expo Talent Sale 2008

  De voorbereidingen voor de Expo Talent Sale 2008 zijn in volle gang. Van de eerste editie zijn P-Pilot (Wout-Jan van der Schans) en Scotch (Peter Geerink) zeer succesvolle springpaarden die hun potentiële talent ruimschoots in prestaties hebben omgezet. Maar ook I Belong to You (Nuri Dijks), Valencia (Roosje Brouwer) en VDL Tomboy (Eric van der Vleuten)

Maar het belangrijkste is de selectie van 2008: alleen maar kwaliteit! Ieder jaar is de collectie beter dan het jaar ervoor. Maandag 8 december kwamen de Grote Prijswinnaars van de toekomst onder de hamer in het Expo Center in Hengelo.

20 jonge en zeer getalenteerde springpaarden, geselecteerd door Jeroen Dubbeldam, Wim en Gerco Schroder.

Het duurste paard Wybren ging voor € 290.000 van de hand.
Gemiddeld betaalde je voor een springpaard € 64.000. Vorig jaar was dit echter nog €70.000 .

< Wybren, kosten: € 290.000

Lees verder...

Fotoreportage (27 foto's)...

 
09-12-2008  

Mogelijke moeder van baby aangehouden

 

ENSCHEDE - De politie Twente heeft op maandagavond 8 december 2008 een jonge vrouw uit Enschede aangehouden. De politie vermoedt dat zij de biologische moeder is van het jongetje, dat op 1 december 2008 dood gevonden is. Zij wordt ervan verdacht hem om het leven te hebben gebracht. Het Team Grootschalige Opsporing (TGO) onderzoekt welke rol de vrouw exact hierin gespeeld heeft.

Over de aangehouden vrouw worden in het belang van haar privacy geen nadere mededelingen gedaan. Zij krijgt psychische en medische hulp aangeboden. De vrouw is inmiddels in verzekering gesteld en opgesloten in het politiebureau.

Het onderzoek is in volle gang. Er is nog geen duidelijkheid over hoe lang het jongetje dood is en hoe hij om het leven is gebracht. Technisch onderzoek moet uitwijzen of de aangehouden vrouw daadwerkelijk de biologische moeder is van het jongentje.

 
11-12-2008  

Dertien 'rookboetes' in Twente

 

ENSCHEDE/ OLDENZAAL - De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) heeft bij gerichte controles in Oldenzaal en Enschede dertien boetes opgelegd aan horeca-ondernemers die in hun zaak het rookverbod overtraden.

Sinds het begin van de verscherpte controles begin oktober heeft de VWA al 800 boetes opgelegd in Nederland. Ook maakt men gebruik van tipgevers, waardoor ondernemers in overtreding een aanschrijving krijgen.

Omdat minister Klink de wetgeving aanscherpte, lopen ondernemers in de horecasector bij herhaalde overtredingen uiteindelijk ook het risico van bedrijfssluiting.  

 
11-12-2008  

Wie wordt Meest Roze Man/Vrouw Overijssel

 

HENGELO - Voor de verkiezing tot de Meest Roze Man / Vrouw Overijssel 2008 zijn genomineerd: Inge Schulkes van de COC vrouwengroep Viva la Diva, Miss Edda - het boegbeeld van het Theater Team Twente, Rob Teitsma, organisator van homofeesten in Zwolle en Evert van Beek van de ouderenbond Anbo Roze. 

Het Radio Oost programma de Roze Golf is de initiatiefnemer voor de verkiezing. De genomineerden zijn gekozen uit de voordrachten van luisteraars van het programma. Het gaat om mensen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de homogemeenschap. De uitslag wordt dinsdag 23 december bekend gemaakt op een feestelijke avond in het Vestzaktheater in Enschede. Het is dit jaar voor de vijfde keer dat de verkiezing wordt gehouden.

Stemmen via website Roze Golf

 

 
12-12-2008  

Wim Maulany en totale ontspanning

 

WIERDEN - Precies 25 jaar is de Wierdenaar Wim Maulany bezig met lichamelijke en geestelijke ontspanning. Letterlijk bezig, want de 'meester' heeft inmiddels de hoogste graad van ontspanningsleer bereikt. In die kwart eeuw hebben al velen diverse ontspanningstechnieken bij Wim geleerd.

Fotoreportage (4 foto's)...

 
14-12-2008  

Meer treinen op lijn Almelo - Enschede

 

ZWOLLE - Zondag is de nieuwe NS-dienstregeling van start gegaan. In Twente neemt daardoor het aantal treinen op doordeweekse dagen toe tot zes per uur op de lijn Almelo-Enschede. 

 
15-12-2008  

Deventer verdubbelt subsidie VVV

bron: RTV Oost
 

DEVENTER - De gemeente Deventer verhoogt de subsidie voor de VVV de komende vier jaar met in totaal 360.000 euro.

Deventer hoopt daarmee de positie als evenementenstad te verstevigen. Grote evenementen in Deventer zoals het Dickens Festijn en de Boekenmarkt lokken veel toeristen naar de stad. De VVV in Deventer is grotendeels verantwoordelijk voor de promotie van deze evenementen. De VVV ontving jaarlijks al een bedrag van 381.000 euro en dat zal over de komende vier jaar verhoogd worden naar 741.000 euro.

 
16-12-2008  

Isendoorn nieuwe wethouder in Borne

 

BORNE/ALMELO - De geruchten circuleerden al meerdere dagen, Huub Isendoorn (D66) de oud-wethouder in Almelo, wordt de derde wethouder van de gemeente Borne. Maandagavond werd Isendoorn voorgesteld aan de gemeenteraad van Borne. Isendoorn was voordat hij in 2002 wethouder werd te Almelo, mede-eigenaar van een congres-organisatiebureau. Ook is hij sinds april 2007 voorzitter van het MKB Twente en voorzitter van stichting Vraagwijzer Nederland, taken die hij zal neerleggen. Isendoorn verloor in 2006 bij de coalitie-onderhandelingen zijn wethouderschap van de gemeente Almelo, omdat de PvdA en CDA hem niet echt nodig hadden een coalitie te vormen.

 
17-12-2008  

Gemeenteadvertentie weg, sponsoring ook

 

HENGELO - Het verhuizen van de wekelijkse Hengelose gemeenteadvertentie van het Hengelo's Weekblad naar Typisch Hengelo krijgt financiële gevolgen voor bekende evenementen als de Nacht van Hengelo en de FBK Games.
Lees verder in TC Tubantia

 
19-12-2008  

Undercover van der Eem mishandelt vriendin

 

AMSTERDAM - Patrick van der Eem, de undercover die Joran van der Sloot ontmaskerde in het TV-programma van Peter R. de Vries, is gearresteerd op verdenking van mishandeling van zijn vriendin. Hij zou zijn vriendin zaterdag met een koevoet hebben geslagen op haar been, zo meldt het AD donderdag. De 35-jarige Van der Eem, die bekend werd doordat hij Joran van der Sloot een bekentenis wist te ontfutselen, ging er daarna direct vandoor met de auto. Zijn vriendin belde de politie, die meteen actie ondernam. Van der Eem koos het hazepad en de politie staakte de achtervolging vanwege de risico's die werden genomen. Later werden hem twee 'prenten' bezorgd en proces verbaal opgemaakt.

 
19-12-2008  

Studente is ook moeder 2e babylijkje

 

ENSCHEDE - De 23-jarige studente uit Enschede die als verdachte vastzit, is ook de moeder van het tweede babylijkje. Dat kwam vast te staan na forensisch onderzoek. De vrouw wordt er van verdacht beide baby's om het leven te hebben gebracht. Begin december werd bij een garagebox aan de Haaksbergerstraat het eerste lijkje gevonden en op aanwijzingen van de verdachte een week later het tweede lijkje in dezelfde buurt. Zij had de zwangerschap voor haar omgeving geheim gehouden. 

 
19-12-2008  

Watertoren Vriezenveen verkocht

 

VRIEZENVEEN - De watertoren in Vriezenveen komt in beheer van de Stichting Behoud Cultureel Erfgoed Watertoren Vriezenveen. Met dat doel heeft de buurman de toren aangekocht van waterbedrijf Vitens voor bijna 44.000 euro.

De stichting wil culturele activiteiten ontwikkelen in de toren. Bij de gemeente ligt een verzoek om het beschikbaar stellen van materiaal voor het aanleggen van een parkeerplaats voor 15 auto's.

De watertoren in Vriezenveen is gebouwd in 1934 en is ontworpen door architect Hendrik Sangster. De watertoren heeft een hoogte van 40,80 meter en een waterreservoir van 295 m³. Deze toren was altijd al geopend tijdens de jaarlijkse monumentendag, maar dat zal nu vaker gebeuren.

 
19-12-2008  

Knooppunt Azelo A1/A35 permanent verlicht

 

 HENGELO - Het knooppunt Azelo-Buren op de snelwegen A1 en A35 wordt volledig en permanent verlicht, dat maakte Rijkswaterstaat bekend. Aanleiding is het grotere internationale verkeersaanbod op het parallel lopende traject van 4,5 km. Het gehele ritstraject en de op- en afritten worden van lichtmasten voorzien om de verkeersveiligheid te vergroten.

 
19-12-2008  

Saxion betaalt studiegeld terug met bonus

 

DEVENTER - Hogeschool Saxion met vstigingen in Deventer, Apeldoorn en Enschede betaalt aan 28 studenten het door hen betaalde studiegeld terug met bonus. Oorzaak is een wetswijziging waardoor de studenten met hun studie bij Saxion geen universitaire graad kunnen behalen, terwijl dat bij aanvang van de studie wel was beloofd. Elke student ontvangt 12.000 euro aan betaalde kosten terug en daar bovenop 6.000 euro bonus voor het vervolgen van hun opleiding aan een universiteit.  Al met al een aderlating voor Saxion van meer dan een half miljoen euro.  

 
19-12-2008  

Aanval op Twentesupporters lang gepland

bron: TC Tubantia/Le Parisienne
 

 PARIJS - Zeker twee maanden geleden heeft de harde kern van PSG al plannen gemaakt om de Twente-aanhang een lesje te leren. Via internet maakten ze afspraken. Dat zegt de 42-jarige ‘Laurent’, een van de Franse vechtersbazen met een stadionverbod, in Le Parisien.

De kiem hiervoor is gelegd in maart 2007. „Om dit gevecht te begrijpen, moet je terug naar het bekerduel van PSG tegen Sedan vorig jaar. Daar doken ineens 150 Nederlandse hooligans op van FC Utrecht. Wij spreken altijd af voor een confrontatie; maar zij overvielen ons laf. We kregen in Nederland de naam dat Parijzenaars niets waard zijn. Dat moest rechtgezet worden. Nederlandse hooligans zijn nooit bang om te vechten, maar wij dus ook niet.”

Laurent vindt dat de Twentenaren trots kunnen zijn. „Een gevecht met ons is voor zware jongens. De Twente-hooligans stijgen nu in aanzien in Europa.”

Tot nu toe probeerde de voorzitter van PSG, Charles Villeneuve, de schuld neer te leggen bij de Twente-fans. Politiebronnen spreken dat tegen. Ook de Portugese serveerster Silvana van The Corcoran Irish Pub, waar de eerste klappen vielen, zegt dat de Fransen begonnen. Ze is nog geschokt. De jonge vrouw stond in haar eentje achter de bar toen volgens haar zo’n 200 Twente-fans binnenkwamen.

„Het was drie uur. Ze hadden al gedronken, maar ze gedroegen zich goed. Er hing geen vervelende sfeer.” Tot circa veertig PSG’ers toesloegen. „Het ging er hard aan toe. Er was vuur, er vloog van alles door de lucht, ruiten werden ingeslagen.”

 
21-12-2008  

Deelman vertrekt bij Twents politiekorps

 

ENSCHEDE - Korpschef Piet Deelman verlaat het Twente politiekorps. Per 1 februari a.s. wordt Deelman directeur van de Stichting Maatschappij, Veiligheid en Politie. Voorzitter van de SMVP is mr. Pieter van Vollenhoven en vice-voorzitter Hans Wiegel. Volgens de Enschedese burgemeester Den Oudsten - korpsbeheerder regio Twente - krijgt Deelman een 'prachtbaan'. Deelman was de opvolger van de eind 2001 naar Rotterdam vertrokken Aad Meijboom. Deelman werkte in totaal 37 jaar bij de politie en studeerde in 1997 af op een deeltijdstudie rechten met de scriptie; Politie, pers en privacy.

Onlangs kwamen de politiekorpschefs nog in het nieuws n.a.v. vorstelijke bonussen bovenop het reguliere salaris. Uit dat onderzoek van de bond van politie-ambtenaren bleek dat Deelman de laagste bonus kreeg van alle korpschefs in Nederland.  

 
22-12-2008  

Losser onder curatele van provincie Overijssel

 

ZWOLLE - De provincie Overijssel heeft de Twentse gemeente Losser onder toezicht gesteld. De gemeente mag zonder toestemming van de provincie geen extra uitgaven meer doen. Oorzaak is, dat de gemeente Losser financiële tekorten heeft voor structurele uitgaven. De provincie heeft de gemeente opgedragen een stappenplan te maken om tot een sluitende begroting te komen. Losser zal dus moeten gaan bezuinigen. De fractie Burgerforum wil spoedoverleg over de ontstane situatie. De provincie zal het toezicht pas beëindigen wanneer de begroting sluitend is. 

 
22-12-2008  

Enschede's initiatief Twents minima-fonds

 

ENSCHEDE - De Enschedese wethouder van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Maja Koomen wil een regionaal Twents fonds voor financiële hulp aan mensen met een minimum.

Enschede kent al zo'n particulier fonds. Volgens wethouder Koomen geven donateurs liever geld aan een regionaal dan aan een lokaal fonds. Door schaalvergroting kan er meer bijstand worden verleend, zegt Koomen. Het fonds moet aanvulling geven op de bijzondere bijstand van de gemeente voor de aanschaf van bijvoorbeeld een computer en kunnen schoolvakanties van kinderen worden gefinancierd.

 
22-12-2008  

Hermandad met helm- en autocamera's

 

ALMELO/HAAKSBERGEN - Het Twentse politiekorps heeft twee surveillanceauto's uitgerust met een camera om bij calamiteiten en dreigende situaties opnames te maken. Tijdens de jaarwisseling worden de surveillancewagens voor het eerst ingezet in Almelo en Haaksbergen. De beelden zijn direct te volgen in de meldkamer. In Rijssen-Holten zijn eerder al bike-teams met een helmcamera ingezet als proef en dat krijgt nu navolging in andere Twentse steden.

 
23-12-2008  

Gewapende overval op juwelier in Borne

 

BORNE - Een juwelier aan de Grotestraat in Borne is maandagmiddag rond 16.20 uur overvallen door drie mannen. De overvallers bedreigden het personeel met een vuurwapen. Bij de overval zijn geen gewonden gevallen. Wat de overvallers buit hebben gemaakt is niet bekend. De politie is direct na de melding een zoekactie gestart. Volgens de getuigen gaat het om drie jonge mannen met een donkergetinte huidskleur. Een van de mannen had op zijn voorhoofd gevlochten haar. De kleinste van het trio had een wijde broek aan en gouden ringen om zijn (...)

 
23-12-2008  

Univé Overijssel samen met Univé Drente

 

HOOGEVEEN - De provinciale verzekeringsmaatschappijen Univé Overijssel in Nieuwleusen en Univé Drente te Hoogeveen gaan per 1 januari 2010 fuseren. De bedrijven hebben deze week de intentieverklaring ondertekend. Er werken 75 medewerkers in de zeven verschillende kantoren bij de verzekeringsmaatschappijen. De partijen verwachten door de fusie beter in te kunnen spelen op de behoeftes van de klant.

 
23-12-2008  

Inge Schulkes Meest Roze Vrouw Overijssel 2008

  ENSCHEDE - Inge Schulkes uit Zwolle is door de luisteraars van het Radio Oost programma de Roze Golf verkozen tot Meest Roze Vrouw van Overijssel 2008. Zij was met vier anderen genomineerd voor deze titel, die dit jaar voor de vijfde keer werd toegekend aan iemand die zich op bijzondere wijze inzet voor de homo-gemeenschap.
Lees verder...

 
25-12-2008  

Grootscheepse horeca-controle Hengelo

 

HENGELO - Bij een horeca-controle woensdagmiddag in de Hengelose binnenstad was in zes gevallen de vluchtweg niet in orde. Meestal was de doorgang belemmerd. Bij drie bedrijven waren  er teveel mensen binnen.
De gezamenlijke controle door gemeente, brandweer en politiewerd werd tijdens het jaarlijkse kerstfeest gehouden . Tien- tot vijftienduizend jongeren komen elk jaar op de dag voor kerstmis naar de Hengelose binnenstad om feest te vieren. Over het algemeen waren de controleurs tevreden over het resultaat.

 
26-12-2008  

Laatste zondagkrant van TC Tubantia

 

ENSCHEDE - De zondageditie van de Twentsche Courant Tubantia verschijnt aanstaande zondag voor de laatste keer. Bijna vier jaar kwam uitgever Wegener uit met de zondageditie en had daarmee een Nederlandse primeur. Vanwege te hoge produktiekosten en te weinig zondagabonnees komt er nu een eind aan.

 
26-12-2008  

Grote brand bij vleesverwerker Hogeslag Holten

bron: RTV Oost
 

Vleesverwerkingsbedrijf Hogeslag in Holten is gisterochtend voor een groot deel vernield door een brand. Het vuur brak rond vijf uur uit. Er raakte niemand gewond.
Het vuur ging gepaard met veel rook, maar gevaarlijke stoffen kwamen daar niet bij vrij. Over de oorzaak van de brand is niets bekend. De komende dagen wordt gekeken naar de mogelijkheden om de productie weer te kunnen hervatten. De directie verwacht dat begin volgende week het bedrijf weer in gebruik kan worden genomen.

 
27-12-2008  

Grote brand treft Heijdens textiel Enschede

 

ENSCHEDE - Bij Heijdens Textiel aan de H. ter Kuilestraat in Enschede zijn vanmorgen drie loodsen met voorraad uitgebrand en liep het kantoorgedeelte grote schade op.

De oorzaak van de brand is onbekend, er werden geen gevaarlijke stoffen gemeten. De brand is inmiddels onder controle en er zijn geen gewonden gevallen.  

 
28-12-2008  

Horeca Rijssen-Holten open in Oudejaarsnacht

 

RIJSSEN/HOLTEN - De Horecagelegenheden in de gemeente Rijssen-Holten mogen met oud en nieuw de hele nacht open. Men wil daardoor de overlast door rondhangende jongeren voorkomen. De politie in Rijssen-Holten houdt wel extra toezicht en ook is de tiplijn 06-208664579 ingesteld om vernieling te melden.

 
30-12-2008  

Oprichter Weerselose Markt is overleden


copyright foto: Marianne Grondel
  WEERSELO - Oprichter Busscher van de bekende Weerselose Markt is overleden. Veertig jaar geleden begon Busscher met een illegale automarkt op vrijdagavond en zaterdag. Enkele jaren later kwam daar een warenmarkt bij. De markt kreeg een grote bekendheid ondanks de jarenlange strijd tegen de markt door omwonenden. Nadat Weerselo opging in de gemeente Dinkelland werd de illegale markt drie jaar geleden alsnog gelegaliseerd. Oprichter Busccher werd 87 jaar en wordt vrijdag te Weerselo begraven.

Lees verder...

 
30-12-2008  

Over schaatsen en nieuwjaarsduiken

 

ALMELO - Dinsdag gaan de ijsbanen in Almelo, Bornerbroek, Vriezenveen en Markelo open voor de liefhebbers van het schaatsen op natuurijs. Haaksbergen had zondag de primeur met de marathon voor professionals.

De IJsbaan in Almelo tegenover Het Sportpark is geopend van:
13.30 tot 16.30 uur.
18.30 tot 21.30 uur.

Entreeprijzen:
t/m 14 jaar: € 1,50
Vanaf 15 jaar: € 2,50

Liefhebbers van zwemmen in ijskoudwater moeten nog even wachten tot nieuwjaarsdag. Ondanks de kou gaan namelijk de nieuwjaarsduiken in Wierden (Lageveld), Dedemsvaart en Oldenzaal (Hulsbeek) gewoon door. Het deelnemen is natuurlijk wel op eigen risico.

Video Dedemsvaart 2007

 

 
30-12-2008  

Schadelijke medicijnen vermist

  ENSCHEDE - In Enschede heeft iemand medicijnen verloren en in Losser is een handtas met medicijnen gestolen. De medicijnen kunnen schadelijk zijn bij verkeerd gebruik.
Lees verder...

 
31-12-2008  

Isendoorn stopt als MKB-voorzitter

 

BORNE - De nieuwe wethouder van Borne, Huub Isendoorn stopt als voorzitter van het MKB Twente. Isendoorn vindt die functie niet verenigbaar met zijn nieuwe functie als wethouder. Lees verder in TC Tubantia. 

Archief
Terug naar vorige pagina