Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
19-12-2008  

Aanval op Twentesupporters lang gepland

bron: TC Tubantia/Le Parisienne
 

 PARIJS - Zeker twee maanden geleden heeft de harde kern van PSG al plannen gemaakt om de Twente-aanhang een lesje te leren. Via internet maakten ze afspraken. Dat zegt de 42-jarige ‘Laurent’, een van de Franse vechtersbazen met een stadionverbod, in Le Parisien.

De kiem hiervoor is gelegd in maart 2007. „Om dit gevecht te begrijpen, moet je terug naar het bekerduel van PSG tegen Sedan vorig jaar. Daar doken ineens 150 Nederlandse hooligans op van FC Utrecht. Wij spreken altijd af voor een confrontatie; maar zij overvielen ons laf. We kregen in Nederland de naam dat Parijzenaars niets waard zijn. Dat moest rechtgezet worden. Nederlandse hooligans zijn nooit bang om te vechten, maar wij dus ook niet.”

Laurent vindt dat de Twentenaren trots kunnen zijn. „Een gevecht met ons is voor zware jongens. De Twente-hooligans stijgen nu in aanzien in Europa.”

Tot nu toe probeerde de voorzitter van PSG, Charles Villeneuve, de schuld neer te leggen bij de Twente-fans. Politiebronnen spreken dat tegen. Ook de Portugese serveerster Silvana van The Corcoran Irish Pub, waar de eerste klappen vielen, zegt dat de Fransen begonnen. Ze is nog geschokt. De jonge vrouw stond in haar eentje achter de bar toen volgens haar zo’n 200 Twente-fans binnenkwamen.

„Het was drie uur. Ze hadden al gedronken, maar ze gedroegen zich goed. Er hing geen vervelende sfeer.” Tot circa veertig PSG’ers toesloegen. „Het ging er hard aan toe. Er was vuur, er vloog van alles door de lucht, ruiten werden ingeslagen.”

Archief
Terug naar vorige pagina