Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
03-12-2008  

Handhavers paddoverbod zelf in overtreding

 

ALMELO - Met ingang van 1 december is het paddoverbod van kracht dat minister Klink afriep om het gebruik van hallucinerende paddestoelen tegen te gaan. Op de lijst van verboden paddo's staan 186 soorten die hallucinerende stoffen bevatten en het bezit daarvan in gedroogde of verse vorm is al strafbaar.
Burgemeesters weten nog niet hoe men het verbod moet handhaven. Zo weigert de Amsterdamse burgemeester Cohen de handhaving zolang er geen eenduidige richtlijnen zijn. Zijn collega Kerckaert van de gemeente Hengelo wil dat het verbod moet worden gehandhaafd. Enschede gaat controles regulier opnemen in de handhavingcontroles
Almelo kent geen 'openlijke' paddoshops dus schijnt het probleem niet te spelen. Zei het dat de burgemeester en wethouders met tuinen zelf in overtreding zijn omdat in elke tuin wel paddestoelen voorkomen die op de verbodslijst staan. Dat geldt ook voor alle burgers met een tuin.
Minister Klink heeft dus na het rookverbod opnieuw wetgeving op zijn naam staan die schier oncontroleerbaar is. De handelaars in paddo's zijn overigens al met alternatieven in de weer zoals bepaalde kruiden en cactussoorten met hallucinerende werking.

Archief
Terug naar vorige pagina