Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
01-09-2011  

Geslaagd bij TopS traineeship Ter Steege Groep

  RIJSSEN – Bij de dit jaar jubilerende 100-jarige Ter Steege Groep in Rijssen heeft medewerker Laurens Abbink zijn TopS traineeship bij de Ter Steege Groep succesvol afgerond.
Na een tweejarig intensief werk- en opleidingstraject werd dit afgelopen donderdag feestelijk gevierd.
Uit handen van Hans ter Steege, algemeen directeur van Ter Steege Groep, ontving Laurens Abbink (foto rechts) een getuigschrift en een aandenken in de vorm van de glazen TopS Award.

Lees verder...

Fotoreportage (1 foto's)...

 
05-09-2011  

Cogas en Twence samen in biogasnetwerk

 

ALMELO – Netwerkbedrijf Cogas in Almelo en afvalverwerker Twence in Hengelo willen samen een biogasnetwerk ontwikkelen in Twente. Op het netwerk kunnen ook biogasinstallaties van boerenbedrijven of derden worden aangesloten. Met het netwerk willen beide partners het aanleggen van biogasinstallaties bevorderen zodat het via het speciale netwerk aangeleverde biogas kan worden verrijkt voor gebruik in het aardgasnet. Ook kan biogas worden benut voor het omzetten in warmte en elektriciteit.
Cogas heeft al biogasleidingen uit de stortplaatsen ’t Rikkert in Ambt Delden en Elhorst Vloedbelt bij Zenderen. Twence gaat in Hengelo een vergistinginstallatie bouwen voor de verwerking van groente-, fruit- en tuinafval. 

v.l.n.r.. Michiel Kirch (Cogas) Jan Rooijakkers (Twence) bij het ondertekenen van het convenant.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
07-09-2011  

Traumaheli naar ongeval in Zenderen (upd)

 

ZENDEREN - Aan de Bekkingvelderweg in Zenderen heeft woensdagmiddag een ernstig ongeval plaatsgevonden. Daarbij zou een fietser zijn aangereden door een vrachtwagen.
De politie heeft de weg afgesloten. Er zou een traumahelikopter zijn opgeroepen. Verdere gegevens ontbreken nog. 

Update:
De inzet van het traumateam was tevergeefs. Het slachtoffer, een 37-jarige wielrenner uit Almelo is woensdagmiddag op de Bekkingvelderweg net buiten Zenderen overleden na een aanrijding met een vrachtwagen.
De wielrenner kwam de vrachtwagen tegemoet rijden op de weg, waardoor de vrachtwagenchauffeur besloot uit te wijken om de wielrenner ruimte te geven. Door onbekende oorzaak kwam de wielrenner tijdens het passeren ten val, waardoor hij gedeeltelijk onder de vrachtwagen terechtkwam. Hij raakte daarbij zo ernstig gewond, dat hij ter plekke aan z'n verwondingen is overleden. De weg is enige tijd afgesloten geweest voor onderzoek. 

 
13-09-2011  

Combitunnel Nijverdal 4,5 miljoen euro duurder

 

HELLENDOORN – De bouw van de combitunnel in Nijverdal valt 4,5 miljoen euro duurder uit dan begroot. Oorzaak zijn o.a. aanpassingen voor 4 rijstroken van 100 km per uur en een extra geluidswand ter hoogte van de begraafplaats tussen de N35 en het spoor Almelo-Zwolle. De provincie Overijssel, de regio Twente en de gemeente Hellendoorn draaien op voor de extra kosten.

 
14-09-2011  

Politie Twente waarschuwt voor …


Het gebruik van een parkeerschijf met uurwerk kan u € 270,00 kosten!
 

ENSCHEDE – De Politie Twente heeft geconstateerd dat er steeds meer gebruik wordt gemaakt van een parkeerschijf met uurwerk (foto) om parkeerboetes te voorkomen. Dat is wetelijk verboden en kan u op een totale boete van € 270,00 komen te staan.

In Dinkelland en Tubbergen waarschuwt de politie voor onbekenden die deur aan deur proberen gereedschap te verkopen. De Engels sprekenden rijden rond in een auto met Iers kenteken.

Kantoren gesloten
Politie Twente maakt verder bekend dat op woensdag 21 september de bureaus in Tubbergen, Dinkelland Losser en Ootmarsum gesloten zijn i.v.m. een teambuildingsdag voor de medewerkers. (Dagje voor de P-schijf?)
Wel is het bureau in Oldenzaal geopend van 09.00 tot 17.00 uur. Telefonisch is de politie 24 uur per dag, 7 dagen per week te bereiken via 0900-8844. In noodsituaties is de politie via 112 altijd bereikbaar.

 
20-09-2011  

Gemeenteraden stemmen in met stappenplan

 

TUBBERGEN/DINKELLAND - De gemeenteraden van Dinkelland en Tubbergen hebben maandagavond ingestemd met een stappenplan om samen te werken. Er komt één ambtelijke organisatie voor twee zelfstandige gemeenten. Inwoners van de gemeenten Dinkelland en Tubbergen kunnen dus ook in de toekomst gewoon terecht bij het loket van hun gemeenten.Beide gemeenteraden hebben de colleges opgedragen om in het eerste kwartaal 2012 en in het laatste kwartaal 2012 de raad tussentijdse voortgangsrapportages aan te bieden, zodat de gemeenteraden de voortgang en de effecten van het proces kunnen beoordelen. Met name de dienstverlening en de kosten en de baten voor de burger worden daarbij getoetst. Begin 2013 moet de nieuwe ambtelijke organisatie van start gaan.

 
20-09-2011  

Noordik Vriezenveen in de ban van cultuur

  VRIEZENVEEN - De vestiging Vriezenveen van CSG Het Noordik staat deze week bol van de activiteiten. Op het programma staat de traditionele Cultuurweek met tal van workshops, excursies en projecten. Donderdagochtend verzorgt de landelijk bekende Vriezenveense fotograaf Stefan Schipper een workshop fotografie.
Leerlingen krijgen tijdens deze workshop de opdracht zelf het fototoestel ter hand nemen en gaan voor het vak CKV aan de hand van thema’s op pad met de camera. Stefan Schipper is op zijn vakgebied al meerdere keren in de prijzen gevallen en gaat nu de leerlingen van Het Noordik de kneepjes van het vak bijbrengen.
Lees verder...

 
21-09-2011  

Duits gezin verbergt zich in Twentse bossen

 

SIBCULO - Een Duits gezin met vier kinderen uit Warendorf woont mogelijk al enige tijd in de bossen bij het Twentse Sibculo. Het gezin is op de vlucht, sinds de rechter in Duitsland in augustus bepaalde dat de kinderen onder toezicht moesten worden gesteld. Jeugdzorg in Duitsland heeft gevraagd uit te kijken naar het gezin, dat ook een drietal honden bij zich heeft.
Het gezin bestaat uit vader, moeder, drie dochters van 11, 5 en 4 jaar en een zoontje van 3 maanden. Ze komen uit het plaatsje Warendorf, dat achter Münster in Noord-Rijnland-Westfalen ligt. Ze zijn er per fiets vandoor gegaan op de dag dat de rechter het vonnis velde. Begin september is het gezin gezien in de bossen bij Westerhaar en Sibculo en de politie vermoedt dat ze daar ergens een onderkomen hebben gevonden.
Er zijn volgens de politie „zeer grote zorgen over veiligheid en welzijn van de kinderen.”

 
21-09-2011  

Niets is veilig voor de kettingzaag van Rutte

 

DEN HAAG – ‘Niets is veilig voor de kettingzaag van Rutte’, met die herhaaldelijk geuite zin ging oppositieleider Job Cohen (PvdA) het debat aan met het kabinet Rutte tijdens de algemene beschouwingen. Cohen somde daarbij alle bezuinigingen op die vooral de minima en Jan Modaal treffen, terwijl de hogere inkomensgroep nauwelijks buikpijn heeft van de bezuinigingswoede.
Jolanda Sap (GroenLinks), SP en PvdA verweten het kabinet de harde ingrepen t.a.v. de chronisch zieken terwijl de PGB veel minder hard stijgt dan de normale ziektekosten. 'De VVD gooit daarmee te grabbel waar de liberalen zelf voor gestreden hebben. Dit alleen om de PVV te plezieren t.a.v. de ouderenzorg alleen', zei Sap.
Ook fractievoorzitter Sybrand van Haersma Buma (CDA) toonde zich bezorgd over de stapeling van bezuinigingen. Buma vroeg wat het kabinet doet om problemen door een stapeling van ingrepen bij kwetsbare groepen te voorkomen. Chronisch zieken en gehandicapten kunnen bijvoorbeeld extra hard getroffen worden.
Fractievoorzitter Stef Blok (VVD) erkende dat vooral de ingreep bij het persoonsgebonden budget hem pijn doet, maar niet ingrijpen is volgens hem geen optie. ‘Alleen door pijnlijke maatregelen niet uit de weg te gaan, redden we de voorzieningen die we in Nederland cruciaal vinden’, betoogde Blok.

 
21-09-2011  

AZC Azelo en Aalten gaan dicht

 

AALTEN – Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) was de laatste dagen al negatief in het nieuws vanwege een dictatoriaal bestuur en het opstappen van ruim 20 directeuren. Vandaag maakte het COA bekend welke AZC’s binnenkort gaan sluiten. In Oost Nederland zijn dat de locaties Azelo en Aalten en verder de locaties Bellingwolde, Crailo, Geeuwenbrug, Rotterdam en Sweikhuizen. Door de sluiting verdwijnen 100 banen.
Ook op het hoofdkantoor van het COA in Rijswijk gaat 40 procent van de arbeidsplaatsen verdwijnen. E.e.a. is het gevolg van strengere wetgeving t.a.v. het toelatingsbeleid die een lagere opvangcapaciteit met zich meebrengt.

< Luchtfoto Azelo uit de tijd dat het een R.K. internaat was.

 
21-09-2011  

Thomas Oosterhuis 1e jeugdbestuurder Regge & Dinkel


Watergraaf Stefan Kuks verwelkomt Thomas Oosterhuis (r).
  ALMELO - Watergraaf Stefan Kuks heeft vanochtend tijdens de vergadering van het Algemeen Bestuur Thomas Oosterhuis officieel verwelkomd als eerste jeugdbestuurder van waterschap Regge & Dinkel.
Thomas vertegenwoordigt Regge & Dinkel in het landelijke jeugdwaterschapsbestuur, een initiatief van de gezamenlijke waterschappen in Nederland. Het doel van het landelijke jeugdwaterschapsbestuur is jongeren betrekken bij het werk van de waterschappen.

Het landelijke jeugdwaterschapsbestuur bestaat uit 19 jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar. Thomas Oosterhuis zit in 5 vwo en volgt de leerstroom Technasium op het Bonhoeffer College in Enschede. Hij is uitgekozen vanwege zijn interesse in water, zijn enthousiasme en ook omdat hij voor technische problemen graag creatieve oplossingen zoekt.
Lees verder...

 
23-09-2011  

6 mannen gepakt voor overval in Albergen 2010

 

ENSCHEDE/ALBERGEN – Na bijna een jaar rechercheren heeft de Politie Twente zes verdachten aangehouden voor een overval op een woning aan de Broekzijdeweg in Albergen op zaterdag 13 november 2010.
Op 30 augustus jl. werden de eerste twee verdachten aangehouden. Dat waren een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 46-jarige man uit Hengelo. Later volgden nog arrestaties van een 22-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats, een 55-jarige man uit Veenhuizen-Noordenveld, een 35-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats en een een 50-jarige man uit Ter Apel. De politie wil niet zeggen hoe het de daders op het spoor kwam. Wel maakt de politie bekend dat via de TV-uitzending ‘Onder de Loep’ geen concrete aanwijzingen zijn gekomen.

 
24-09-2011  

Gemeenten fout bij opslag vuile grond


De gemeente Almelo heeft een Grondbank waar ook andere Twentse gemeenten terecht kunnen.
 

DEN HAAG – Volgens een onderzoek van de inspectie van het ministerie van Infra & Milieu (v/h VROM) gaan ook gemeenten in Overijssel in de fout bij de opslag van vervuilde grond. Gebleken is dat zowel bij bedrijven als gemeenten grond wordt samengevoegd zonder dat bekend is of het verontreinigd is of niet.
Daardoor is het mogelijk dat verontreinigde grond wordt verspreid. Bij werkzaamheden zoals, bouwen, wegenaanleg, natuurontwikkeling maar ook bodemsanering komen grote hoeveelheden grond vrij. Die worden dan tijdelijk opgeslagen op een opslagterrein en daar vaak samengevoegd. Dat moet zorgvuldig worden uitgevoerd en mag alleen worden gedaan door erkende bedrijven.
In totaal deed de inspectie 25 steekproeven.

 
24-09-2011  

Grensoverschrijdend waterbeheer opgericht


Foto: v.l.n.r.: Pieper (dijkgraaf waterschap Rijn en IJssel). Schwarz (Kreisrat Grafschaft Bentheim), Wolthuis (dijkgraaf waterschap Velt en Vecht), Hörster (Kreisdirektor Kreis Borken), en Stefan Kuks (watergraaf waterschap Regge en Dinkel).
 

ENSCHEDE/ALMELO – De Waterschappen Regge & Dinkel, Velt & Vecht en Rijn & IJssel hebben samen met de Duitse waterbeheerders Landkreis Grafschaft Bentheim en Kreis Borken, een ‘Grensoverschrijdend platform voor regionaal waterbeheer’ opgericht.
Het convenant werd getekend tijdens de daarvoor georganiseerde conferentie te Enschede in het bijzijn van CdK Ank Bijleveld en de Duitse staatsecretaris van de deelstaat Niedersachsen, Birkner.
Aan de conferentie namen ruim 150 waterbestuurders en waterprofessionals uit Nederland, België en Duitsland deel.

De activiteiten van het Regionaal Platform richten zich op de Duitse deelstroomgebieden Vechte en IJsselmeerzuflüsse, en het aangrenzende Nederlandse deelstroomgebied Rijn-Oost, voor zover dit laatste valt binnen de beheergebieden van de drie waterschappen.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
25-09-2011  

Overdracht opbrengst haringparty Vriezenveen

  VRIEZENVEEN – Donderdag 29 september a.s. om 20.00 uur zal bij Zaal Zandwijk in Vriezenveen de opbrengst van de haringparty worden overhandigd aan de stichting ‘Vang je Droom´ en de stichting Gichon. Directeur Albert Hendrikse van de NIJWA Groep uit Rijssen hamerde tijdens de haringparty eerder dit jaar in Zandwijk het eerste vaatje Hollandse Nieuwe af voor 12.500 euro. Ewald Huzink – Riwald Recycling Almelo en Gerard Haarhuis Autobedrijf Haarhuis Geesteren, telden het bedrag gezamenlijk neer.
Hans Evers, directeur van Marquette Detachering, zal de beide cheques met een waarde van 6.250 euro elk, overhandigen aan de vertegenwoordigers van de stichtingen.
Lees verder...

Fotoreportage (1 foto's)...

 
25-09-2011  

Santar Twentse Vrouwenloop voor Pink Ribbon

 

ENSCHEDE – Op de terreinen van de Universiteit Twente in Enschede werd zondag de tweede editie van de Santar Twentse Vrouwenloop gehouden ten bate van Pink Ribbon, aandacht voor borstkanker. De ruim 1200 deelneemsters konden kiezen voor een afstand van 5 km en 10 km. De voorlopige opbrengst voor Pink Ribbon bedraagt ruim 6000 euro.

Fotograaf Jan Bril nam een kijkje.

Fotoreportage (47 foto's)...

 
25-09-2011  

‘Abondantus Gigantus´, Legokerk in Enschede

 

ENSCHEDE – Op het Stationsplein in Enschede werd een heuse kerk gebouwd met behulp van legio betonblokken als attractie voor het Kunstenfestival Grenswerk dat wordt gehouden van 24 september t/m 2 oktober.
In deze periode kan de ‘Abondantus Gigantus’ ook worden benut als officiële trouwlocatie. Het festivalpaviljoen heeft de vorm van een kerk en is ongeveer 30 meter lang, 11 meter breed en 5 meter hoog. Met een toren van 20 meter hoog.
Meer info over Grenswerk klik hier

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (9 foto's)...

 
26-09-2011  

Ten Cate claimt ruim 100 miljoen dollar in USA


De productie van TenCate XP Blade™ vezels in de fabriek in Dayton, Tennessee USA
 

ALMELO – Het beursgenoteerde Royal ten Cate claimt via haar dochter TenCate Grass meer dan 100 miljoen dollar aan schadevergoeding van het Amerikaanse FieldTurf. Dit op basis van een aantal claims zoals laster, smaad en publicaties met een onrechtmatige inhoud. Ook zou FieldTurf contractbreuk hebben gepleegd. Royal ten Cate diende de vorderingen onlangs in bij een Amerikaanse rechtbank.
‘De claims zijn ingediend naar aanleiding van diverse (reclame)uitingen en publicaties van FieldTurf waarin direct of indirect werd verwezen naar TenCate Grass en/of haar producten’, aldus Guido Vliegen, groepsdirecteur van TenCate Grass.
‘Ons concurrentievoordeel is een direct resultaat van onze aanzienlijke investeringen in de kwaliteit en reputatie van onze onderneming en producten gedurende vele jaren. Wij zullen de reputatie van TenCate Grass en onze producten blijven claimen’, zegt Vliegen. 

Royal ten Cate ging in 2007 een strategische alliantie aan met FieldTurf. Onder de samenwerking leverde TenCate Grass de technologie van de grasmatten, terwijl FieldTurf de producten aan de man bracht. FieldTurf doet zaken met onder meer voetbalclubs, American Footballclubs en honkbalclubs.
In januari 2011 beëindigde TenCate een leveringscontract met FieldTurf. Kort daarna werd door het bedrijf een juridische procedure gestart tegen TenCate.
Royal ten Cate slaat nu terug met een fikse schadeclaim.

 
27-09-2011  

Grote opkomst blijven wonen in Notter/Zuna

 

WIERDEN - De ouderen uit Notter en Zuna zijn erg tevreden over het wonen in hun buurtschap. Wel hebben ze veel ideeën op het gebied van wonen, welzijn, zorg en woonomgeving. Dit bleek onlangs tijdens een bijeenkomst georganiseerd door Woonservice.

‘Wat zou er in Notter en Zuna moeten gebeuren om er voor te zorgen dat u langer in uw eigen woning kunt blijven wonen’? Dit was de hoofdvraag die ongeveer 70 ouderen uit de buurtschappen Notter en Zuna bespraken. In groepjes werd gesproken over de thema’s wonen, zorg, welzijn en woonomgeving. De vijf deelnemende partijen aan het woonserviceproject kregen behoorlijk wat ideeën van de ouderen mee.
Noaberschap, het omzien naar elkaar, bleek één van de sterkte punten van Notter en Zuna te zijn. Deze sterke verbondenheid met de buurtschap en met elkaar kan ook in de toekomst een belangrijke rol blijven spelen. Zo waren er ideeën over het elkaar helpen met de (grote) tuin, de boodschappen, enz.

Ook met het Kulturhus was men tevreden. Wel zou het aantal activiteiten nog wel wat toe mogen nemen, zoals bloemschikken net voor een bepaalde feestdag (kerstmis, Pasen) of activiteiten gericht op competitie zoals koersbal en sjoelen. Ook spraken de groepjes over voorzieningen zoals een (bescheiden) bibliotheek, een postbus in Zuna en een centraal informatiepunt op het gebied van wonen, welzijn en zorg.

Een aantal mensen zou iets willen betekenen bij het opzetten van activiteiten. Echter hier speelt mobiliteit een rol. Voor mensen die op de fiets naar het Kulturhus kunnen komen, is het veel makkelijker om "verplichtingen" aan te gaan voor anderen die afhankelijk zijn van vervoer van kinderen of buren.

Aandachtspunten voor de woonomgeving waren bijvoorbeeld de verkeersveiligheid op de Zunaweg en verlichting bij de Dennenweg. Verder wil eigenlijk iedereen zo lang mogelijk thuis wonen: eventueel met huishoudelijke hulp en thuiszorg. Heel veel ouderen hebben de kinderen naast zich wonen waardoor toezicht gewaarborgd is.

De vijf deelnemende partijen gaan nu met de ideeën van de buurtschappen aan de slag.

Archief
Terug naar vorige pagina