Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
26-09-2011  

Ten Cate claimt ruim 100 miljoen dollar in USA


De productie van TenCate XP Bladeā„¢ vezels in de fabriek in Dayton, Tennessee USA
 

ALMELO – Het beursgenoteerde Royal ten Cate claimt via haar dochter TenCate Grass meer dan 100 miljoen dollar aan schadevergoeding van het Amerikaanse FieldTurf. Dit op basis van een aantal claims zoals laster, smaad en publicaties met een onrechtmatige inhoud. Ook zou FieldTurf contractbreuk hebben gepleegd. Royal ten Cate diende de vorderingen onlangs in bij een Amerikaanse rechtbank.
‘De claims zijn ingediend naar aanleiding van diverse (reclame)uitingen en publicaties van FieldTurf waarin direct of indirect werd verwezen naar TenCate Grass en/of haar producten’, aldus Guido Vliegen, groepsdirecteur van TenCate Grass.
‘Ons concurrentievoordeel is een direct resultaat van onze aanzienlijke investeringen in de kwaliteit en reputatie van onze onderneming en producten gedurende vele jaren. Wij zullen de reputatie van TenCate Grass en onze producten blijven claimen’, zegt Vliegen. 

Royal ten Cate ging in 2007 een strategische alliantie aan met FieldTurf. Onder de samenwerking leverde TenCate Grass de technologie van de grasmatten, terwijl FieldTurf de producten aan de man bracht. FieldTurf doet zaken met onder meer voetbalclubs, American Footballclubs en honkbalclubs.
In januari 2011 beëindigde TenCate een leveringscontract met FieldTurf. Kort daarna werd door het bedrijf een juridische procedure gestart tegen TenCate.
Royal ten Cate slaat nu terug met een fikse schadeclaim.

Archief
Terug naar vorige pagina