Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
01-08-2011  

Eurol moet veiligheid verbeteren

 

NIJVERDAL – Eurol in Nijverdal moet met spoed gaan voldoen aan alle veiligheidseisen van de gemeente Hellendoorn. Dat werd bekend nadat de smeermiddelenproducent onlangs dreigde het bedrijf naar het XL Businesspark in Almelo te verplaatsen omdat het niet kon uitbreiden. Het bedrijf wil haar afzetgebied van 60 landen naar 100 landen vergroten en wil daarom uitbreiden. Nu Eurol de gemeente Hellendoorn heeft laten weten zo snel mogelijk aan alle veiligheidseisen van de gemeente Hellendoorn te zullen voldoen, is de belemmering opgeschort en kan Eurol de beoogde uitbreiding op papier verder uitwerken.
 

 
02-08-2011  

Fors meer winst voor Royal ten Cate

 

ALMELO – Het beursgenoteerde concern Royal ten Cate uit Almelo heeft haar resultaat in het eerste half jaar van 2011 sterk zien verbeteren blijkt uit haar financieel rapport. De nettowinst sprong met 69 procent omhoog tot 33,1 miljoen euro en de omzet steeg met 30 procent tot 592,4 miljoen euro. TenCate behaalde vooral sterke resultaten bij hoogwaardig vezels en composieten, waaronder beschermende weefsels als DefenderM. TenCate handhaaft de positieve verwachting die eerder voor 2011 werd uitgesproken. Het bedrijf rekent dit jaar op een recordomzet.
 

 
02-08-2011  

Deel Hengelose stappers voelt zich onveilig

 

HENGELO – Volgens een onderzoek van de gemeente Hengelo over het ‘stapjaar’ 2010, voelt een klein deel van het uitgaande publiek zich onveilig tijdens het stappen. Uit het onderzoek blijkt ook dat de meeste ‘stappers’ eerst indrinken voordat men op pad gaat. Een op de tien stappers drinkt zelfs meer dan 10 alcoholische versnaperingen voordat men van huis gaat. De gemeente Hengelo noemt dat een belangrijk punt dat meer aandacht verdient.
 

 
03-08-2011  

Eurol in Nijverdal moet veiligheid verbeteren

 

NIJVERDAL – Eurol in Nijverdal moet met spoed gaan voldoen aan alle veiligheidseisen van de gemeente Hellendoorn. Dat werd bekend nadat de smeermiddelenproducent onlangs dreigde het bedrijf naar het XL Businesspark in Almelo te verplaatsen omdat het niet kon uitbreiden. Het bedrijf wil haar afzetgebied van 60 landen naar 100 landen vergroten en wil daarom uitbreiden. Nu Eurol de gemeente Hellendoorn heeft laten weten zo snel mogelijk aan alle veiligheidseisen van de gemeente Hellendoorn te zullen voldoen, is de belemmering opgeschort en kan Eurol de beoogde uitbreiding op papier verder uitwerken.

 
05-08-2011  

Storing ICT legt dagbladen Wegener lam

 

APELDOORN - Als gevolg van een ingrijpende technische storing bij de ICT van Wegener in Eindhoven was het niet mogelijk om de gereedstaande pagina's naar de diverse drukkerij te versturen. De storing trof alle regionale dagbladen van uitgeverij Wegener.
Zo kwamen in Overijssel De Stentor en Twentsche Courant Tubantia niet uit en ook in de andere provincies dagbladen als De Gelderlander, Brabants Dagblad, BN De Stem, Zeeuwse Courant et cetera.

Voor een deel wordt het nieuws meegenomen in de diverse zaterdagedities die daarom dikker zullen zijn. Als service zijn de vrijdagkranten wel te lezen via de E-paper van alle uitgaven. (Klik hier voor TC Tubantia) 

Wegener heeft plannen om een deel van de ICT-werkzaamheden naar India te verplaatsen. Dat moet een besparing opleveren van 40 arbeidsplaatsen. Het plan was eind vorig jaar aanleiding tot het opstappen van CEO Joop Munsterman. Zijn opvolger, de Noor Truls Velgaard, wil de order van het Britse moederbedrijf Mecom wel uitvoeren.
 

 
06-08-2011  

Super Oldtimerdagen in Tilligte

 

TILLIGTE – De jaarlijkse Internationale Oldtimerdagen in Tilligte zijn al een begrip in Twente maar krijgt ook steeds meer bekendheid in Nederland. Voor de 26e keer op rij zijn er weer tal van oude tractoren en landbouwmachines uit vervlogen tijden te zien. Vaak liefdevol gerestaureerd en allemaal pico bello functionerend. Op de eerste dag een rondrit met tractoren maar ook zondag 7 augustus nog volop vertier met een klinkend randprogramma en doorlopende demonstraties van o.a. dorsen, bomen- en plankenzagen, grondverzet, en oude ambachten zoals brood bakken, kaarsen maken, klompen maken, manden vlechten en koper smeden.

Fotoreportage: Jan Bril
(Klik hier voor alle 142 foto's)

Fotoreportage (70 foto's)...

 
07-08-2011  

Bolk ondersteunt Solar Team door Australië

 

ALMELO – Vanmorgen heeft een deel van de teamgenoten van het Solar Team Twente kennis gemaakt met Johnny Bolk van de gelijknamige Almelose transportonderneming. Johnny Bolk wordt namelijk de chauffeur van de truck - met technische apparatuur, reserve-onderdelen, eten en het kampement - die het team zal begeleiden in de Solarrace dwars door ‘Down Under’. Het totale begeleidende konvooi omvat negen auto’s die elk een eigen taak hebben zoals technische service, verzorging, media en film.
Johnny Bolk heeft als geen ander ervaring met het rijden van zo’n grote truck en heeft ook nog eens een voorliefde voor de racerij. Dat gaat deze keer niet met brullend motorgeweld gepaard maar fluisterstil en aangedreven door zonnekracht. De grootste concurrent voor het Solar Team Twente komt overigens uit eigen land. Ook de UT Delft doet mee en won de race al enkele keren. Kartrekker van dat team is Neerlands eerste astronout Wubbo Ockels. Laat hij nu eveneens Twentse ‘roots’ hebben, want zijn wieg die stond in Almelo.
De Twentse Solarauto krijgt de naam 21Connect en het doel is dwars door Australië de 3000 km tellende Solar Challenge af te leggen in de snelste tijd. Het team telt 18 studenten van de Saxion Hogeschool en de Universiteit Twente die in september 2010 aan de ontwikkeling van het voertuig begonnen. De zonenergie race begint op 16 oktober a.s.
Lees meer…

Foto: Freek Buitenweg

Fotoreportage (1 foto's)...

 
07-08-2011  

Politieberichten Twente

 


Persberichten Politie Twente d.d. 07-08-2011

 
08-08-2011  

Politieberichten Twente

 


Persbericht Politie Twente d.d. 08-08-2011

 
08-08-2011  

Vrachtwagen verliest container op A28

 

DE WIJK – Op de A28 tussen knooppunt Lankhorst en De Wijk ontstond vanmiddag een grote ravage nadat een scharende vrachtwagen met oplegger de container van de oplegger verloor. Deze viel tegen een tankwagen die daardoor van de weg geraakte en tegen een boom tot stilstand kwam. Er deed zich geen persoonlijk letsel voor.
Kijk hier naar de foto's.

 
09-08-2011  

Politie verzoekt om tips

 

RIJSSEN/NIJVERDAL/WIERDEN – De politie in Rijssen en Nijverdal zijn op zoek naar de eigenaren van diverse sieraden. De sieraden werden in beslag genomen na een arrestatie van een zestal ‘goudverkopers’ uit het oostblok. Daarbij werd gepoogd mensen aan te spreken en te ‘behangen’ met sieraden onderwijl de sieraden van de slachtoffers wegnemend.
De politie hoopt via de foto’s op het spoor te komen van de eigenaren en zo de bewijslast te versterken.
Weet u van wie de sieraden zijn, dan kunt u contact opnemen met Politie Twente, rechercheteam Twenterand via telefoonnummer 0900 -8844.
 


Politieberichten Twente 09-08-2011

Fotoreportage (4 foto's)...

 
10-08-2011  

Solarteam test voertuig voor Solar Challenge

 

ENSCHEDE – De 18 studenten van het Solar Team Twente hebben het druk deze week. Dinsdag werd de Ferrari-rode 21Connect, zoals het voertuig heet, getest in de windtunnel te Marknesse om de aerodynamica zo optimaal mogelijk te maken. Het Duits-Nederlandse Windlaboratorium (DNW) in de Noordoostpolder is een der modernste van Europa.
De studenten van de Universiteit Twente en Saxion Hogeschool hebben zich ten doel gesteld om tijdens de World Solar Challenge in Australië met het vierde Twentse door zon aangedreven voertuig voor het eerst de concurrentie uit Delft voor te blijven. Of dat kan worden bewaarheid zal de tijd uitwijzen en is vooral ook een kwestie van geld. De Delftse studenten hebben in NUON een zeer grote sponsor en hebben ook enkele jaren voorsprong qua ontwerpen van zon aangedreven voertuigen. Dat ontmoedigt hen zeker niet, want naast de testen in de windtunnel wordt ook op de voormalige vliegbases Twente uitvoerig in de praktijk getest. Ze weten zich bovendien gesteund door zo’n 12 hoofdsponsors waaronder het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium (NLR), Fokker en Bolk Transport Almelo.
Op 31 augustus a.s. reist het complete team af naar ‘Down Under’. De start van de World Solar Challenge is op oktober in Darwin om via Alice Springs na 3021 km te eindigen in Adelaide.

Fotoreportage: Freek Buitenweg

Fotoreportage (10 foto's)...

 
10-08-2011  

Politieberichten Twente 10 augustus 2011

 


Politieberichten 10-08-2011

 
11-08-2011  

Tubbergen zet starterslening tijdelijk stop

 

TUBBERGEN - De gemeente Tubbergen beëindigt de VROM Startersregeling vanwege het wegvallen van financiële deelname van de provincie Overijssel. Het stopzetten van de regeling voor starters is tijdelijk: de gemeente zal de regeling hervatten zodra de provincie weer voor 50% co-financier wordt. De provincie is van plan vanaf 2012 weer geld beschikbaar te stellen voor startersleningen.

Onder bepaalde voorwaarden konden starters in de gemeente Tubbergen een starterslening afsluiten ten behoeve van de financiering van de aankoop of bouw van een woning. De helft van de financiering van de starterslening kwam voor rekening van de provincie, het andere deel voor rekening van de gemeente. Aanvankelijk deelde ook het Rijk in de financiering van de regeling, maar daar is enkele jaren geleden al een eind aan gekomen. Per 1 juli jl. heeft de provincie besloten geen geld meer beschikbaar te stellen voor deze cofinanciering.

De gemeenteraad van Tubbergen heeft kenbaar gemaakt de uitgifte van leningen alleen te ondersteunen, wanneer de provincie ook voor 50% mee zou financieren. Nu dit niet meer het geval is, heeft het college van B&W besloten de gemeentelijke startersregeling tijdelijk te beëindigen. Wethouder Jos Harmelink: “Door de gemeentelijke startersregeling nu stop te zetten, voorkomen we dat het fonds met enkele aanvragen wordt uitgeput. De provincie heeft ons laten weten dat zij naar alle waarschijnlijkheid in januari 2012 weer geld beschikbaar stelt voor startersleningen. Zodra dit het geval is, hervatten wij de regeling weer.”

 
11-08-2011  

Universiteit Twente kiest voor Lulof Druktechniek

 

ALMELO – Lulof Druktechniek, met vestigingen in Almelo en Neede, heeft na een omvangrijke aanbesteding een contract binnen gesleept van de jubilerende Universiteit Twente. Het contract omvat zowel de productie van correspondentie- als promotioneel drukwerk.
Lulof Druktechniek is een fullservice drukkerij voor zowel traditioneel offset drukwerk, digitaal drukwerk en mailservice van concept tot realisatie en van huisstijlbewaking tot voorraadbeheer. Bij het concern werken 42 mensen. De hoofdvestiging staat in Almelo.

 
15-08-2011  

Politieberichten Twente 15 augustus 2011

 


Politieberichten Twente - maandag 15 augustus 2011

 
15-08-2011  

Overijssel heeft 85 miljoen euro risicovol belegd

 

ZWOLLE - De provincie Overijssel heeft 85 miljoen euro aan reserves belegd in staatsobligaties van landen met financiële problemen. Zo heeft een woordvoerder van de provincie bevestigd n.a.v. een onderzoek van RTL Z.
Het grootste deel, 55 miljoen euro, zit in Spaanse staatsobligaties. De rest is geïnvesteerd in Italiaanse, Portugese en Ierse staatsobligaties. Ondanks dat het deze landen momenteel niet voor de wind gaat, wordt niet overwogen de beleggingen te verkopen. Ook Friesland, Limburg en Utrecht hebben staatsobligaties van deze landen. Dit soort beleggingen van lagere overheden zijn toegestaan volgens de richtlijn van voormalig minister van financiën Gerrit Zalm. Deze scherpte de beleggingsregels aan na het echec van Noord Holland dat vele miljoenen verloor in nog grotere risicobeleggingen.

 
16-08-2011  

Peilbuizen teerput Vasse worden niet vervangen

 

ZWOLLE/VASSE – Gedeputeerde Staten van Overijssel ziet geen aanleiding om een aantal peilbuizen bij de ‘Teerput van Vasse’ te vervangen. De situatie met de kapotte peilbuizen werd ontdekt door hoogleraar milieukunde Lucas Reijnders van de Universiteit Amsterdam. De teerput is een voormalige stortplaats van chemisch afval. In het verleden is geprobeerd om de teerput af te dekken, maar door chemische reacties komt het zuurteer steeds aan de oppervlakte. Omdat aanraken erg gevaarlijk is, probeert de provincie nu met nieuwe miljoenen kostende technieken de teerput definitief af te dekken. Reinders noemt dat een verkeerde methode en verwacht dat op den duur toch in het grondwater komt. Reinders zegt dat alleen afgraven en saneren van de 20 meter diepe teerputten afdoende is.
Volgens de provincie blijkt uit de metingen dat het grondwater op dit moment nauwelijks verontreinigd is.
De PvdA in Overijssel heeft bij GS vergeefs aangedrongen op het vernieuwen van de peilbuizen om adequaat te kunnen blijven monitoren.

 
18-08-2011  

Speciale trailer voor Solar Team Twente

 

ALMELO – De trailer waarin het Solar Team Twente haar door zonnecellen aangedreven Ferrari-rode 21Connect vervoert voor de World Solar Challenge in Australië, krijgt de kleur van het Almelose transportbedrijf Bolk.
De trailer is speciaal aangeschaft bij het Britse bedrijf Woodford Trailers in Daventry nabij Coventry. Bolk Transport heeft de logistieke verzorging op zich genomen voor het Twentse solarteam dat in oktober aan de start verschijnt voor de World Solar Challenge van Darwin naar Adelaide een race van door zon aangedreven voertuigen over 3021 km dwars door Australië.
Op 24 augustus a.s. begint het logistiek transport naar Australië en worden de speciaal gemaakte transportkisten van de Meilink groep uit Borculo gesloten op het terrein van Thales in Hengelo.

< De trailer voor de werkplaats in Daventry. Inzet de 21Connect waarmee aan de race wordt deelgenomen.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
18-08-2011  

OAD, spelersbussen en fans

 

GOOR – OAD is een vervoerder waar Twente trots op kan zijn. Vele duizenden Nederlanders gaan met OAD of via dochter Globe Reiswinkels op pad voor een dagtocht of vakantie. Maar de vervoerder uit Holten vervoert ook veel sportclubs zoals bijvoorbeeld Ajax.
In Goor stond daarom de splinternieuwe spelersbus van Ajax als blikvanger bij de Globe-vestiging en dat ging natuurlijk niet ongemerkt voorbij aan FC Twente fans. Deze haalden een spandoek uit de kast om het Ajax-logo tijdelijk onzichtbaar te maken.
 

 
22-08-2011  

Afvalverwerker Twence houdt alcoholcontroles

 

HENGELO – Werkgevers gaan steeds meer letten op de fysieke toestand van werknemers. Afvalverwerker Twence in Hengelo gaat daarbij het verst en gaat zelfs alcoholcontroles houden aan de poort bij eigen personeel maar ook bij anderen zoals vrachtwagenchauffeurs van bedrijven en gemeenten die afval komen storten. Bij weigering wordt daarvan melding gemaakt bij de werkgever van de chauffeurs en worden aantekeningen gemaakt.

De actie leidt tot vraagtekens door arbeidsdeskundigen en de vakbeweging. Men snapt nog wel dat wordt gestreefd naar een gezond en veilig arbeidsklimaat maar ziet tevens het gevaar van inbreuk op de privacy gelet op het algemene karakter van de controles. Volgens Hans Hubregtse van FNV Bondgenoten wordt op deze wijze gezond en veilig werken teveel op het bordje van de individuele werknemer geschoven.  

In hoeverre mogen werkgevers invloed uitoefenen op de gezondheid van hun werknemers? De meningen zijn verdeeld over deze vraag. Zo brengt gebruik van bijvoorbeeld alcohol veel risico's met zich mee. GGZ instelling De Hoop zet uiteen wat die risico's zijn op deze pagina. De servicedesk van MKB Nederland geeft in het geval van alcohol op de werkvloer aan wat de mogelijkheden zijn voor werkgevers om het aan te pakken.
Werkgevers worstelen met het thema en er zijn regelmatig brede discussies.
Lees hier de uitkomst van zo'n discussie (.pdf)
waarbij bedrijven als Rabobank, Shell en Siemens betrokken waren. Tot slot buigen een universitair docent ethiek en een lector arbeid en gezondheid (.pdf) zich over de vraag hoe ver werkgevers zouden mogen gaan.

 
22-08-2011  

Dode in Twentekanaal is misdrijf


Jan Diphoorn - foto's verspreidt door Politie Twente
 

BORNERBROEK - De 59-jarige Jan Diphoorn uit Hengelo die donderdagochtend 18 augustus omstreeks 07.30 uur dood werd aangetroffen bij het maaien van de kade in het Twentekanaal ter hoogte van ‘t Grasbroek, is door een misdrijf om het leven gekomen. Dat heeft sectie uitgewezen.
In het RTV Oost programma Onder de Loep komt deze zaak donderdag a.s. aan de orde en worden beelden getoond van de huiselijke omgeving van Diphoorn in Hengelo en de vindplaats bij ’t Grasbroek.
Politie Twente heeft een speciaal onderzoeksteam in het leven geroepen onder de naam TGO Maureen. De politie verzoekt dan ook om het volgende:

Naar aanleiding van een eerdere getuigenoproep hebben vijf mensen zich gemeld. De politie is echter nog steeds op zoek naar mensen die:
• Regelmatig contact hadden met Jan Diphoorn, nadrukkelijk ook via internet, aangezien hij daar zeer actief was. De politie wil graag spreken met mensen die via e-mail, chat, social media of profielen op websites contact met hem hadden.
• Jan Diphoorn hebben gezien tussen woensdagavond 17 augustus en donderdagochtend 18 augustus om 07.30 uur, het tijdstip van zijn aantreffen. Ook mensen die bijzonderheden hebben gezien in de omgeving van zijn woning aan de Bornsestraat in Hengelo en/of het Twentekanaal nabij 't Grasbroek zijn welkom.

Heeft u informatie die relevant is voor dit onderzoek? Weet u waar Jan Diphoorn is geweest of met wie hij contact heeft gehad, heeft u hem zelf nog gezien of contact met hem gehad via e-mail, chat of internet? Neemt u dan contact op met de Politie Twente, TGO Maureen via 0900-8844 of anoniem via Bel M 0800-7000. Mailen kan via tgo.maureen@twente.politie.nl . Zoals gebruikelijk zal al het contact en alle informatie vertrouwelijk worden behandeld.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
23-08-2011  

Overlast door noodweer boven Twente

 

ALMELO – Vroeger dan verwacht brak valk na het middaguur een noodweer uit boven Twente. Vooral rond Enschede spookte het behoorlijk en leidde de wolkbreuk tot ondergelopen straten, kolkende toiletten en wastafels en maakte een glazenwasser angstige momenten door in een bakje aan de Alphatoren in Enschede. Winkelcentrum de Vijfhoek had eveneens met wateroverlast te maken omdat het water langs de pilaren naar binnen sijpelde. Later op de middag wordt nog meer overlast voorspeld.
Kijk hier naar de foto's.

 
26-08-2011  

Twente Ballooning zonder problemen van start

 

OLDENZAAL – Op het Hulsbeek te Oldenzaal ging woensdag de Twente Ballooning voor de 21e keer van start zonder weersproblemen. Twente Ballooning is feitelijk een feestje voor VIP’s en relatiebeheer. Minder was dat voor het gewone publiek t.a.v. de entree want diverse bezoekers klaagden over de hoge entreeprijzen en het niet doorgaan van het overvliegen van de historische dubbeldekkers.
De spectaculaire Nightglow staat voor vrijdagavond om 22.15 uur op het programma en zaterdag zijn er weer tal van feestelijke onderdelen tot om 19.00 uur de 3D Balloons het luchtruim kiezen.

Fotoreportage: Ria Buitenweg

Fotoreportage (18 foto's)...

 
27-08-2011  

Monument Willem Wilmink op Kuiperberg

 

OOTMARSUM - Vanmiddag werd op de Kuiperberg een monument ter ere van Willem Wilmink onthuld. De Enschedeër Willem Wilmink ging in Almelo naar het lyceum en heeft als kind bij de Kuiperberg in Ootmarsum gewoond. Wilmink was dus een echte 'Tukker' en ambassadeur voor Twente. Om zijn nagedachtenis in ere te houden, zijn er al tal van initiatieven, waaronder de jaarlijkse dichtwedstrijd in de bibliotheek van Almelo en nu heeft kunstenares Desirée Groot Koerkamp een kunstwerk gemaakt dat werd onthuld door de echtgenote van Willem Wilmink. Heemkunde Ootmarsum nam het initiatief voor het kunstwerk en de gemeente Dinkelland zorgde voor de financiering. Met de onthulling van dit unieke kunstwerk ter nagedachtenis aan Willem Wilmink werd tevens officieel het evenement 'Kunst in Ootmarsum' geopend. Kunst in Ootmarsum vindt traditioneel plaats in het laatste weekend van augustus.

Fotoreportage: Jan Bril

Het programma van deze middag zag er als volgt uit:
13.30 uur Start programma op de Kuiperberg in Ootmarsum (locatie: bij de watertoren)
13.35 uur Woord van welkom voorzitter a.i. Heemkunde Ootmarsum.
13.40 uur Toespraak voorzitter Kunst in Ootmarsum.
13.45 uur Toespraak burgemeester gemeente Dinkelland.
13.50 uur Onthulling monument door mevrouw Wilmink.
13.55 uur Uitleg door kunstenares mevrouw Groot Koerkamp.
14.00 uur Intermezzo.
14.05 uur Toespraak gedeputeerde Provincie Overijssel.
14.10 uur Een drankje met muzikale afsluiting door Kleinkoor Ootmarsum.
14.25 uur Vertrek naar Ootmarsum voor bezoek aan Kunst in Ootmarsum.

Fotoreportage (45 foto's)...

 
28-08-2011  

Melbuul’n dagen Borne nat maar sfeervol

 

BORNE – Ook de Melbuul’n dagen in Borne hadden te kampen met slecht weer. Even leek het er op dat Borne Culinair van het programma moest worden geschrapt, maar code Oranje werd alsnog ingetrokken en de grote circustent werd extra vast gesjord. Verder was het tussen de buien door goed toeven in het ‘leukste dorp van Twente’, althans die titel wil Borne graag binnenhalen.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (36 foto's)...

 
28-08-2011  

Avontuur Enzo eindigt bij Bistro Le Primeur…

 

DELDEN/BORNERBROEK - “Het baasje kan me kan me wat”, dacht de hond Enzo. Hij liep zich stierlijk te vervelen op Hoeve De Haar in Amtb-Delden en ging de hort op. Zijn baasje met echtgenoot hadden hem alleen gelaten en Enzo dacht: “Waar blijven ze nou?”. Hij liep eerst richting Delden en kreeg aandacht van een wandelend echtpaar. Dat vond hij dermate leuk dat hij dacht: daar trippel ik mooi achteraan. Hij volgde het paar trouw tot in Bornerbroek, waar het beest even een versnelling inzette. Enzo had honger en dorst gekregen en hij rook eten bij Bistro Le Primeur. Hij liep regelrecht naar binnen.
“Waar is die hond gebleven?”, hoorde een bezoeker op het terras de dame aan de heer vragen.
“Jullie hond is naar binnengelopen”, zei de terraszitter. “Ja, maar het is niet onze hond, hij is ons gevolg vanaf Delden”, antwoordde het echtpaar elkaar aanvullend. Serveerster Marielle Hepp van Le Primeur kwam inmiddels met Enzo naar buiten. Toen ze hoorde, dat de hond niet van het echtpaar was, keek ze attent op de halsband en vond gelijk de nodige informatie. Ze riep haar bazin Manuela Hoitink om met de telefoon naar buiten te komen en Manuela belde het 06-nummer dat de penning vermeldde. Ze kreeg gelijk het baasje aan de lijn, die stomverbaasd reageerde.
“Mijn vrouw en ik zijn samen op pad gegaan. Ik ben nu bij Ikea, maar ik kom er gelijk aan.
Kristian Blaauwgeers, de man van Manuela repte zich snel naar huis om zijn fotocamera op te halen.
Hij was net op tijd terug om Enzo op het terras, inmiddels voorzien van een dikverdiende bak met water, op de plaat te zetten. Het baasje ging er met Enzo schuldbewust als een haas vandoor…

tekst: Jan Hammink

 
29-08-2011  

Politieberichten Twente / weekend

 

ENSCHEDE - Politie Twente heeft het afgelopen weekend diverse aanhoudingen verricht voor o.a. beledigen van agenten in functie, rijden onder invloed en mishandeling. Ook worden getuigen gezocht voor een overval in Enschede.


Politieberichten Twente / weekend

 
29-08-2011  

Huisvesting Polen op Lageveld ter discussie


Directeur Hans Evers en echtgenote tijdens de Haringparty van Bolk Transport.
(archieffoto AlmeloNieuws.nl)
 

WIERDEN – Directeur Hans Evers van Marquette Detachering zoekt de publiciteit inzake de huisvesting van Poolse gastarbeiders die zijn gehuisvest op zijn Villapark Lageveld in Wierden.
Deze huisvesting ondervindt klachten van o.a. het naastgelegen Buitengoed Lageveld van projectontwikkelaar Voskamp uit Almelo en andere buren.
Voskamp ziet in de ‘permanente’ huisvesting van de Polen een belemmering voor de verkoop en exploitatie van luxe vakantiewoningen op Buitengoed Lageveld vanwege geluidsoverlast en ‘dronkemans gelal’.

In een persbericht meldt Marquette-directeur Evers dat de Polen in de 27 vakantiewoningen uitstekend gehuisvest zijn en veelal bij Twentse bedrijven werken. Ook wijst hij in zijn schrijven op een uitspraak van de rechtbank in Almelo van 6 april 2009 waarin de rechter uitspreekt dat er geen sprake kan zijn van overlast. Een standpunt dat de rechtbank in Arnhem op 19 april jl. nog eens bevestigde.

Desondanks wil de gemeente Wierden de huisvesting van de Poolse gastarbeiders onmogelijk maken, zo staat in een beleidsnotitie van de gemeente Wierden. Volgens de gemeente is de huisvesting in strijdt met het vigerende bestemmingsplan recreatie. Wierden wil dan ook met behulp van de provincie de ‘permanente’ huisvesting van gastarbeiders onmogelijk maken. De gemeente Wierden heeft zelf geen woningen beschikbaar.
Dierecteur Evers wijst daarom op het beleid van de gemeente Horst aan de Maas en de provincie Limburg die de huisvesting van gastarbeiders in recreatiewoningen juist als goed alternatief zien en ook reguliere woningen verhuren. Ook heeft Horst aan de Maas een speciale contactpersoon aangesteld voor Poolse werknemers.


Brochure gemeente Horst aan de Maas

Fotoreportage (1 foto's)...

 
30-08-2011  

Ravage en gewonden bij ongeval A1

 

DEVENTER – Op de A1 tussen de afslag Bathmen en Deventer Oost ontstond vanmiddag iets na half vijf een grote ravage nadat een Duitse truck achterop een andere vrachtwagen botste. Bij het ongeval raakten daardoor ook nog een andere vrachtwagen en twee bestelbusjes betrokken.
Bij het ongeval raakte een chauffeur ernstig gewond die per traumahelikopter naar het ziekenhuis in Nijmegen werd vervoerd. Ook werd een zwaar gewonde afgevoerd per ambulance naar het ziekenhuis in Deventer.
De chauffeur van de Duitse truck werd aangehouden wegens gevaarlijk rijgedrag. De opruimingswerkzaamheden namen vele uren in beslag en het verkeer richting Twente werd omgeleid.
 

 
31-08-2011  

Tubbergen en Dinkelland gaan samenwerken

 

TUBBERGEN – Het werd al eens voorzichtig aangekondigd, het plan voor samenwerking tussen Tubbergen en Dinkelland. Nu zijn beide colleges zover dat een ontwerpstappenplan wordt gepresenteerd aan de beide gemeenteraden die daar op 19 september a.s. over gaan vergaderen. In het plan wordt omschreven hoe de ambtelijke diensten kunnen gaan samenwerken en hoe wordt gestreefd naar een gezamenlijk beleid. Een fusie is op voorhand nog een stap te ver.
De gemeente Tubbergen werkt ook al samen met de gemeente Almelo. Zo is de uitvoering van de sociale dienst uitbesteed aan de gemeente Almelo.
Lees hier het Stappenplan. 


< Dinkelland en Tubbergen onder één ambtelijke paraplu

Archief
Terug naar vorige pagina