Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
28-08-2011  

Avontuur Enzo eindigt bij Bistro Le Primeur…

 

DELDEN/BORNERBROEK - “Het baasje kan me kan me wat”, dacht de hond Enzo. Hij liep zich stierlijk te vervelen op Hoeve De Haar in Amtb-Delden en ging de hort op. Zijn baasje met echtgenoot hadden hem alleen gelaten en Enzo dacht: “Waar blijven ze nou?”. Hij liep eerst richting Delden en kreeg aandacht van een wandelend echtpaar. Dat vond hij dermate leuk dat hij dacht: daar trippel ik mooi achteraan. Hij volgde het paar trouw tot in Bornerbroek, waar het beest even een versnelling inzette. Enzo had honger en dorst gekregen en hij rook eten bij Bistro Le Primeur. Hij liep regelrecht naar binnen.
“Waar is die hond gebleven?”, hoorde een bezoeker op het terras de dame aan de heer vragen.
“Jullie hond is naar binnengelopen”, zei de terraszitter. “Ja, maar het is niet onze hond, hij is ons gevolg vanaf Delden”, antwoordde het echtpaar elkaar aanvullend. Serveerster Marielle Hepp van Le Primeur kwam inmiddels met Enzo naar buiten. Toen ze hoorde, dat de hond niet van het echtpaar was, keek ze attent op de halsband en vond gelijk de nodige informatie. Ze riep haar bazin Manuela Hoitink om met de telefoon naar buiten te komen en Manuela belde het 06-nummer dat de penning vermeldde. Ze kreeg gelijk het baasje aan de lijn, die stomverbaasd reageerde.
“Mijn vrouw en ik zijn samen op pad gegaan. Ik ben nu bij Ikea, maar ik kom er gelijk aan.
Kristian Blaauwgeers, de man van Manuela repte zich snel naar huis om zijn fotocamera op te halen.
Hij was net op tijd terug om Enzo op het terras, inmiddels voorzien van een dikverdiende bak met water, op de plaat te zetten. Het baasje ging er met Enzo schuldbewust als een haas vandoor…

tekst: Jan Hammink

Archief
Terug naar vorige pagina