Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
11-08-2011  

Tubbergen zet starterslening tijdelijk stop

 

TUBBERGEN - De gemeente Tubbergen beëindigt de VROM Startersregeling vanwege het wegvallen van financiële deelname van de provincie Overijssel. Het stopzetten van de regeling voor starters is tijdelijk: de gemeente zal de regeling hervatten zodra de provincie weer voor 50% co-financier wordt. De provincie is van plan vanaf 2012 weer geld beschikbaar te stellen voor startersleningen.

Onder bepaalde voorwaarden konden starters in de gemeente Tubbergen een starterslening afsluiten ten behoeve van de financiering van de aankoop of bouw van een woning. De helft van de financiering van de starterslening kwam voor rekening van de provincie, het andere deel voor rekening van de gemeente. Aanvankelijk deelde ook het Rijk in de financiering van de regeling, maar daar is enkele jaren geleden al een eind aan gekomen. Per 1 juli jl. heeft de provincie besloten geen geld meer beschikbaar te stellen voor deze cofinanciering.

De gemeenteraad van Tubbergen heeft kenbaar gemaakt de uitgifte van leningen alleen te ondersteunen, wanneer de provincie ook voor 50% mee zou financieren. Nu dit niet meer het geval is, heeft het college van B&W besloten de gemeentelijke startersregeling tijdelijk te beëindigen. Wethouder Jos Harmelink: “Door de gemeentelijke startersregeling nu stop te zetten, voorkomen we dat het fonds met enkele aanvragen wordt uitgeput. De provincie heeft ons laten weten dat zij naar alle waarschijnlijkheid in januari 2012 weer geld beschikbaar stelt voor startersleningen. Zodra dit het geval is, hervatten wij de regeling weer.”

Archief
Terug naar vorige pagina