Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
05-05-2017  

36 miljoen subsidie maar geen aanvragen

 

ZWOLLE – Op 8 mei sluit de eerste aanvraagronde voor technologische subsidies maar de provincie Overijssel heeft nog geen enkele aanvraag binnen gekregen. Gedeputeerde Eddy van Hijum maakt zich daarover zorgen want hij heeft dit jaar een bedrag van 36 miljoen aan Europese subsidie te verdelen onder innovatieve provinciale technologiebedrijven. Voor de gehele looptijd 2014-2020 kreeg de provincie 60 miljoen euro uit Brussel om de ontwikkeling van innovatieve producten en systemen te stimuleren. Door het stagneren van aanvragen door het Overijsselse bedrijfsleven maakt Van Hijum zich zelfs zorgen of de Europese Unie na 2020 nog wel subsidie beschikbaar wil stellen of kiest voor een andere regio binnen de Europese Unie.
Overijsselse technologiebedrijven in de maakindustrie voor o.a. medische systemen en voor energie- en milieutechniek moeten dus haast maken. De enige voorwaarde is dat men zelf een gelijk bedrag investeert als de toegekende subsidie die in tranches wordt uitgekeerd. Van Hijum vermoedt dat ondernemers opzien tegen een lang en moeilijk aanvraagtraject. Toch valt dat volgens de gedeputeerde best mee. ‘Een goed businessplan is het enige en daar hebben de meeste bedrijven zelfs geen externe consultant voor nodig’, aldus Van Hijum die toch wel verbaasd is, omdat vorig jaar wel voor een bedrag van 62 miljoen euro aan subsidie is aangevraagd. Toen werd 35 miljoen euro toegekend.

 
06-05-2017  

Na kritiek nu lof over Almelo-De Haandrik


De sluis bij Aadorp - archieffoto
 

ZWOLLE/ALMELO – De miljoeneninvestering van de provincie Overijssel in het kanaal Almelo-De Haandrik zou weggegooid geld zijn kon men concluderen uit het rapport van de provinciale Rekenkamer. De Rekenkamer baseerde zich op de dalende scheepvaart van de laatste jaren waardoor het tonnage aan vracht aanmerkelijk was gedaald. Het waren ook de jaren dat bruggen werden vernieuwd en de diepgang van het kanaal werd vergroot voor schepen tot 700 ton. Een proefvaart met gekoppelde schepen beladen met containers ging er in 2009 aan vooraf op initiatief van transporteur Nijhof-Wassink uit Rijssen die er vanuit gaat dat transport over water alsmaar toeneemt, mits de tonnage per schip toereikend is.

De provincie Overijssel komt nu met spectaculaire cijfers van 40 procent groei over de eerste vier maanden van dit jaar. Daar dient de kanttekening bij dat dit percentage dus wel is berekend op basis van de lage transporten tijdens de werkzaamheden aan het kanaal. Maar toch, in de eerste vier maanden van dit jaar gingen er 287 schepen door de sluis bij Aadorp en een jaar eerder 213. De tonnage groeide van 49.000 ton naar 88.000 ton en dat heeft te maken met de wat grotere schepen die nu door het kanaal kunnen. Vooral het scheepstype Kempenaar maakt gebruik van de vaarroute met als overslagpunten Vriezenveen, Vroomshoop, Bergentheim en vooral Hardenberg.
Ondanks de kritiek van de Rekenkamer eerder dit jaar, kwam de provincie in maart met het bericht dat onderzocht gaat worden om het kanaal Almelo-De Haandrik op te waarderen voor schepen tot 1.000 ton. Een nieuwe investering die voorzichtig is berekend op 44 miljoen euro. De jongste transportcijfers moeten dat beeld ondersteunen. Het past ook in de ambities om de oostelijke ‘hotspot’ voor de binnenvaart te worden met de containerterminals van CTT in Almelo en Hengelo in verbinding met Rotterdam en Noord en Oost Europa over rails via de railterminal van CTT in het net over de grens liggende Bentheim.

 
07-05-2017  

Zomerstop motorrijders bij Eigenwijs Denekamp

 

DENEKAMP – Voor Eetcafé Eigenwijs is met het aanbreken van de zomer ook weer het motorseizoen voor toerrijders begonnen. Elke zondag is Eigenwijs de rustlocatie waar motorenliefhebbers te samen komen en dat tot vreugde van exploitant Carlo Valetta die zelf graag op zijn Ducati rondtoert langs ’s Herenwegen. Valetta zag in de afgelopen jaren al tal van toerrijders aanleggen voor een snelle lunch of een drankje maar ook om andere motoren te bewonderen. Kortom een gastvrije rustplek tijdens een mooi dagje toeren.
TomTom: 7591 DE 1

Fotoreportage (1 foto's)...

 
08-05-2017  

Heracles-mascotte bij opening kunstgras Delden

 

DELDEN – De ingebruikname van het kunstgrasveld bij de katholieke basisschool Erve Hooyerinck in Delden ging gepaard met extra ondersteuning van ‘Bultje’ de mascotte van eredivisionist Heracles uit Almelo. Het kunstgrasveld kan zowel door de school als door de wijkbewoners gebruikt worden.

Het bijzondere van het kunstgrasveld is dat het is gelegd op een ondergrond van kratten. Deze zorgen er voor dat hemelwater rijkelijk kan afvloeien en het kunstgras niet gaat ‘drijven’ bij veel regen. ‘Hierdoor kunnen kinderen altijd spelen op het kunstgras’, aldus een van de initiatiefnemers voor de aanleg van het veldje.

De openingshandeling ging maandag gepaard met een voetbalwedstrijd tussen de schoolkinderen en onderwijzers van de katholieke basisschool Erve Hooyerinck.  Op het schoolplein was er verder een hindernisbaan te nemen onder luide aanmoedigingen van ‘Bultje’ die ook nog assisteerde bij het doelschieten op een interactieve muur.

Fotoreportage (4 foto's)...

 
09-05-2017  

Waarnemend burgemeester Losser 'wist van niets'

 

LOSSER – Tot waarnemend burgemeester van de gemeente Losser is benoemd Jan Paul Gebben. De waarnemer voor de inmiddels uitgezwaaide burgemeester Michael Sijbom (CDA) heeft wel iets gemeen met de sage over Lossernaren. Die sage luidt’ Ik kom uut Losser en weet van niks! Een gezegde om aan te duiden dat men nergens van op de hoogte is maar in werkelijkheid dus wel.
De in Losser beëdigde waarnemer stapte vorig jaar op in Renkum als burgemeester wegens een met zijn zoon uit de hand gelopen stapavond in het nachtvertier van buurgemeente Arnhem waarbij Gebben duidelijk boven zijn ‘theewater’ was. Een politieman hielp hem zelfs in een taxi om huiswaarts te keren.
De stapavond op zich had nog wel met de mantel der liefde bedekt kunnen worden, maar dat Gebben loog over zijn piketdienst niet. De ‘vermeende vergissing’ werd achteraf toegegeven met veel ’mea culpa’ in de Renkumse gemeenteraad. Het was niet genoeg. Een burgemeester of wethouder die piketdienst heeft, moet het onmiddellijke aanspreekpunt zijn voor politie en brandweer bij calamiteiten en dat kon Gebben niet wegpoetsen, ondanks dat hij in 2013 was herbenoemd.
In Losser krijgt Gebben dus opnieuw een kans met dank aan de Losserse raad en de Overijsselse Commissaris der Koning Ank Bijleveld die hem gisteren na een jaartje wachtgeld beëdigde. De 52-jarige geboortige Hengeloër en VVD'er was voordien wethouder in Raalte en gemeenteraadslid in Zwolle.

 
09-05-2017  

Waarnemend burgemeester in Twenterand

 

VRIEZENVEEN – Commissaris der Koning Ank Bijleveld heeft Annelies van der Kolk (64) aangewezen als waarnemend burgemeester voor de gemeente Twenterand. Van der Kolk (CU) was al eerder waarnemer in de gemeenten Harderwijk, Westervoort en Renswoude en gedeputeerde in Gelderland.
De benoeming tot waarnemend burgemeester gaat in per 18 mei als opvolger van de op dezelfde dag naar Katwijk vertrekkende burgemeester Cornelis Visser.

< Annelies van der Kolk
(ChristenUnie) -wwarnemer in Twenterand
foto: provincie Gelderland

 
09-05-2017  

Luchtmobiele brigade oefent rond Airport Twente

 

ENSCHEDE – Airport Twente is inmiddels geen militaire luchtmachtbasis meer maar defensie kan kennelijk nog niet makkelijk afscheid nemen van de nu burgerluchthaven bij Enschede.
Woensdag is er namelijk een grootschalige oefening van de luchtmobiele brigade van de Koninklijke Landmacht op en rond het gebied van de luchthaven. Ingezet worden o.a. de transportheli’s Chinook en Cougar maar ook het transportvliegtuig de Hercules. Doel is de oefening van de luchtmobiele brigade om overal ter wereld snel ingezet te kunnen worden. De landmacht oefent daarom ook regelmatig op diverse plekken in Nederland en nu dus Twente.

Overigens is er ook een boek met 1300 foto’s verschenen over de geschiedenis van de vliegbasis Twenthe. Een afscheidsgroet aan lang vervlogen tijden.
Kunstenaar Gijs Dragt en Rijssenaar Dick Lohuis, werkzaam bij de luchtmacht, verdiepten zich in de historie van een van de belangrijkste militaire vliegvelden van Nederland. "Dichter bij de Koude Oorlog kon je destijds in niet komen", zegt Dragt in Tubantia. In het fotoboek een voorwoord van generaal b.d. Dick Berlijn die zelf als piloot op Twenthe gelegerd was.

Gijs Dragt en Dick Lohuis, Vliegbasis Twenthe 1945-2007, Uitgeverij Geromy BV, prijs: 54,90 euro
Bestellen kan hier


 
10-05-2017  

Dievegge bestal meerdere kerken in Twente

 

ALMELO – Met het ‘heterdaadje’ van diefstal afgelopen vrijdag in de St. Georgiusbasiliek te Almelo heeft de politie een goede vangst gedaan. De 46-jarige vrouw uit het Duitse Nordhorn heeft meerdere diefstallen in kerken in Almelo, Borne, Enschede, Overdinkel en Tubbergen bekend. Zij  ‘hengelde’ papiergeld uit offerblokken en deed dat met regelmaat. Bij de Almelose parochie verdween het laatste jaar naar schatting 2500 euro uit het offerblok in de Mariakapel. Door camera’s te installeren kon het programma Onder de Loep van RTV Oost beelden tonen van de dievegge. Vrijdag jl werd ze in de St. Georgiusbasiliek herkend door een parochiaan die daarop de politie alarmeerde. De koster had de dievegge inmiddels ingesloten.
De politie zoekt nu naar meer kerken die het slachtoffer zijn geworden. Vanuit Almelo en Borne zijn aangiften van diefstalbekend. 
 

 
17-05-2017  

Grolsch beloont vakmanschap ROC Retail Skills

 

ENSCHEDE - Gisteravond werd tijdens de Grolsch Vakmanschap is Meesterschap avond bekend gemaakt dat het project Retail Skills van ROC van Twente in Almelo een prijs heeft gewonnen van € 5000,-.

Verkoop is ook vakmanschap
En dat is voor ROC van Twente aanleiding geweest om de handelsopleidingen te vernieuwen. Er zijn in totaal zes nieuwe leermethodes geschreven waarin alle facetten van de retail verwerkt zijn. Denk hierbij aan: sales skills, web skills, speaking skills, business skills, presentation skills en product skills. Het oefenen en trainen van deze skills gebeurt vooral vanuit de simulatiewinkel ‘Store for Skills’ op school.

Aanmelding en beoordeling
Alle in totaal 30 ingediende projecten zijn beoordeeld op vier thema’s: vakmanschap, meesterschap,
duurzaamheid en innovatie. Daarnaast moesten de projecten iets bijdragen aan de regio Twente en Achterhoek.
“Op internet zag ik de mogelijkheid om projecten aan te melden voor het Vakmanschap fonds. In de opleiding leren we onze studenten het vakmanschap ontwikkelen. En het meesterschap wordt vooral gestimuleerd tijdens de praktijk, zowel in de praktijk op school als wel tijdens stage of werk. Daarnaast is ons Retail Skills project innovatief.” aldus André Seppenwoolde, docent van ROC van Twente.

Meer lesmethodes, aankleding Store for Skills en landelijke wedstrijd Retail Skills
Met de prijs wil ROC van Twente de lesmethodes en boeken verder ontwikkelen, ook op andere opleidingsniveaus.
Daarnaast kan de Store for Skills nog wel iets extra aankleding gebruiken. Laatste bestemming voor de prijs is de doorontwikkeling van de Retail Skills wedstrijd die op het ROC in Almelo al een aantal jaren wordt georganiseerd.
Er zijn plannen om deze wedstrijd op landelijk niveau te organiseren. Afgelopen jaar waren er al verschillende ROC’s uit het land aanwezig om te kijken hoe de wedstrijd in het Twentse wordt opgezet en georganiseerd.

Vijf projecten beloond met vakmanschapsprijs
In totaal hebben vier Twentse projecten en één project uit de Achterhoek een bedrag van € 5000,- gewonnen. Het fonds is bedoeld voor projecten die een bijdrage leveren aan de sociale en economische ontwikkeling van Twente en de Achterhoek en die vakmanschap als wezenlijk onderdeel van het project hebben.

 
18-05-2017  

Cogas boerde goed in 2016

 

ALMELO – Netbeheerder Cogas NV wist in 2016 haar winst te verdubbelen, zo blijkt uit het vandaag gepresenteerde jaarverslag. Dat Cogas goed had geboerd werd al eerder duidelijk toen het in april bekend maakte dat het een extra-dividend van in totaal 20 miljoen euro extra zou uitkeren. Nu komt daar  regulier 10,2 miljoen euro bij voor de aandeelhoudende gemeenten Almelo, Borne, Dinkelland, Hardenberg, Hof van Twente, Oldenzaal, Tubbergen, Twenterand en Wierden.  De gemeente Almelo is daarbij spekkoper met zo’n 23 procent aandelen van het oorspronkelijke Almelose gemeentelijk gasbedrijf. Dik 2,3 miljoen euro krijgt Almelo dus regulier bovenop het eerder aangekondigde eenmalige extra dividend van zo'n 5 miljoen euro. Het komt de in financieel zwaar weer verkerende gemeente goed uit. Vijf jaar geleden keerde Cogas ook al eens een extra miljoenen bonus uit aan de aandeelhouders vanwege de al te gunstige solvabiliteit. De winst na belastingafdracht van Cogas bedroeg in 2016 liefst 15.042.000 euro.

Meer biogas
De winst ging niet ten koste van de investeringen. In 2016 investeerde Cogas 14,5 miljoen euro in het vervangen van ondergrondse leidingdelen, het plaatsen van ‘slimme meters’, de aanleg van glasvezelnetwerken en investeren in biomassa-systemen.
Dat laatste vooral omdat minder beroep kan worden gedaan op het Groningse aardgas. Stadsverwarming en biogas zal dus in de toekomst meer gaan stromen door de diverse pijpleidingen van Cogas.

 
19-05-2017  

De ‘crime-list´ Overijssel 2016 volgens AD

 

ALMELO – Jaarlijks zet het Algemeen Dagblad het aantal aangiften van ‘misdaad’ op een rijtje. Het gaat dan o.a. over bedreiging, mishandeling, diefstal, inbraak et cetera. En dat relatief aar aangiftes per 10.000 inwoners.
Amsterdam blijft traditioneel de crimineelste stad van het land en de gemeente Tubbergen doet het juist traditioneel goed als veilige gemeente. In 2016 wordt Tubbergen zelfs als meest veilige gemeente gewaardeerd.

Enschede scoort in Overijssel qua onveiligheid altijd hoog en voert in 2016 wederom de lijst aan. Opmerkelijk de stijging van Almelo dat landelijk gezien steeg van 121 naar 46 met Deventer, Zwolle en Hengelo op de hielen.

Geluksgevoel

Is dat nu van invloed op het geluksgevoel van de inwoners van gemeenten. Nee dus. Almelo scoort in de deze week gepresenteerde Atlas van gemeenten juist opmerkelijk goed. Landelijk steeg Almelo zelfs naar plek 17 terwijl Hengelo op 27 staat en Enschede vorig jaar is geklommen naar plek 36.
Criminele cijfers hebben dus nauwelijks tot geen invloed in het alledaagse geluksgevoel van mensen ondanks dat Almelo landelijk in de top 50 staat qua alledaagse criminaliteit.
 
De ‘crime-list’ Overijssel 2016 volgens AD

1. Enschede (39) (tussen haakjes landelijk)
2. Almelo (46)
3. Deventer (52)
4. Zwolle (62)
5. Hengelo (81)
6. Steenwijkerland (145)
7. Ommen (184)
8. Hof van Twente (252)
9. Kampen (264)
10. Losser (302)
11. Hardenberg (305)
12. Borne (330)
13. Oldenzaal (337)
14. Raalte (341)
15. Haaksbergen (345)
16. Rijssen-Holten (355)
17. Twenterand (358)
18. Olst-Wijhe (368)
19. Staphorst (369)
20. Zwartewaterland (370)
21. Wierden (372)
22. Hellendoorn (373)
23. Dalfsen (380)
24. Dinkelland (382)
25. Tubbergen (386)

 
19-05-2017  

Cogas gaat bedrijfsonderdelen splitsen

 

ALMELO - Cogas B.V., Cogas Infra Services B.V. en Cogas Duurzaam B.V. worden gesplitst van Cogas Infra en Beheer B.V. In het laatste onderdeel van het in Almelo gevestigde Cogas is het netwerkbeheer ondergebracht. Volgens toezichthouder Autoriteit Consument en Markt (ACM) verricht Cogas Infra en Beheer B.V. de wettelijke taak als netwerkbeheerder. Toch werken alle bedrijfsonderdelen met nagenoeg hetzelfde logo. Dat mag niet van ACM dat zelfs met een boete dreigde. Eerder al werden Drents/Overijsselse Rendo en het Zeeuwse Delta op de vingers getikt.
Cogas verkocht in 2006 haar toenmalige commerciële leverantie-aansluitingen aan Electrabel voor 75 miljoen euro. Dat geld werd toen verdeeld onder de aandeelhoudende gemeenten. Inmiddels heeft Cogas al weer een drietal commerciële activiteiten.

Cogas heeft inmiddels toegezegd dat het voor 1 september 2017 het wettelijke netwerkbeheer van Cogas Infra en Beheer B.V. volledig zal loskoppelen onder een andere naam met aparte website en onderscheidende emailadressen.  Het nu nog hetende Cogas Infra en Beheer B.V. mag de andere binnen het concern vallende commerciële bedrijfsonderdelen ook niet bevoordelen. ACM heeft de schriftelijke toezegging van het Cogas-concern als algemeen bindend verklaard. De nieuwe naam voor Cogas Infra en Beheer B.V. is nog niet publiekelijk gemaakt.

Het netwerkbeheersdeel van Delta heeft onder druk van een boete van 100.000 euro per week sinds 1 januari jl de naam Enduris. Ook onder andere Essent, Nuon en Eneco werden door wetgeving gedwongen de naam voor hun netwerkbedrijf te veranderen. In het geval van Essent werd dit Enexis, in Nuon Liander en in het geval van Eneco werd het netwerkbedrijf Stedin genoemd.

 
19-05-2017  

ROC Almelo start studie Drones op Airport Twente

 

ALMELO - Het ROC van Twente, met de opleiding Transport en Logistiek gevestigd op de Sumpel te Almelo, begint volgend studiejaar met twee deelstudies op het gebied van drones. Voor het praktijkgedeelte strijkt de school neer op Luchthaven Twente te Enschede. De drone maakt een rappe opmars in tal van sectoren. De onbemande ‘helikoptertjes’ in alle soorten en maten betekenen volgens een bulletin van de school een nieuwe bron van werkgelegenheid in onder meer de landbouw, veiligheidssector, onderhoud en logistiek.
Lees verder via De Roskam

< De Yuneec H920 Tornado Hexakopter verkrijgbaar bij o.a. Foto Konijnenberg in Den Ham

 
24-05-2017  

Politie naar Nijverdal, Rijssen van het padje


Een luttele 5,6 km over de N347 is de wijziging van de bouwlocatie en zelfs centraler als men het totaal te bestrijken gebied bekijkt.

Rijssen-Holten
inwoners: ± 38.000
(2013: Rijssen: 28.631 en Holten: 8.942)
oppervlakte: ± 95 km2

Hellendoorn
inwoners: ± 36.000
(2010: Hellendoorn: 6.155, Nijverdal: 24.900, Haarle: 2.181, Daarlerveen: 1.146, Daarle: 1.410)
oppervlakte: ± 139 km2

bron: Wikipedia
 

RIJSSEN – De gemeenteraad van Rijssen-Holten is duivels dat de politie de focus voor het nieuwe bureau Twente West heeft verlegd van Rijssen naar Nijverdal. De bestaande kantoren in Nijverdal en Rijssen gaan dicht en worden samengevoegd. Zowel de gemeenten Rijssen-Holten als Hellendoorn waar Nijverdal onder valt, wilden het nieuwe bureau graag binnen de de eigen gemeentegrens. Rijssen-Holten leek aan het langste eind te trekken met een locatie aan de N347/Zuna naast Mercedes Baan. De onderhandelingen met Baan liepen echter stuk omdat de politie een kavelgrootte wilde van 2500 m2 terwijl eerst was uitgegaan van 1500 m2.
Daarom is nu de focus verlegd naar de industrielocatie ’t Lochter 3 bij Nijverdal ook aan de N347. Die locatie werd in het onderzoek vooraf als tweede wenslocatie vastgelegd. De afstand tussen beide locaties is een luttele 5,6 km en wordt door de korpsleiding Twente West niet als een bezwaar gezien om de dienst goed te laten opereren in beide gemeenten.

Van 't padje
De gemeenteraad van Rijssen-Holten met burgemeester Arco Hofland voorop, is nu helemaal van ’t padje en nam een motie aan om een brandbrief te sturen naar de Tweede Kamer, Eerste Kamer, kabinet, provincie, alle Twentse gemeenten en korpschef Akerboom van de landelijke politie om hun bezwaar kracht bij te zetten. Het tekent het vast geroeste patroon van veel Twentse gemeenten die het eigen belang vooropstellen boven het grotere Twentse (deel)belang.
Er is één uitzondering in deze. De raadsfractie D66 steunde de motie niet. Fractievoorzitter Herman Klein Velderman  gaat er vanuit dat de stedelijke kernen binnen het gebied van de dienst Twente West een steunpunt krijgen voor de burgerij. Landelijk korpschef Akerboom had eerder al te kennen gegeven dat wijkbureaus belangrijker zijn voor contacten met de burgerij dan eerder was gedacht in het kader van bezuiniging.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
27-05-2017  

Altijd al in een oud kerkje willen wonen?

 

KUINRE – Er zijn altijd wel mensen die bijzonder willen wonen. Bijvoorbeeld in een molen maar ook in een voormalige kerk. In het vroegere Zuiderzeestadje Kuinre (gem. Steenwijkerland) staat de kerk uit 1872 weer te koop. Tot 1970 was het in gebruik als RK-Kerk. Sindsdien werd het gebruikt als atelier en recenter als woonhuis. Er is wel het nodige restauratiewerk verricht, maar dat werk is nog niet af. Benieuwd? Kijk hier op Funda. 
 

 
27-05-2017  

Green Team Twente winnaar Shell Eco

 

LONDEN – Studenten van de Universiteit Twente hebben de 'Koningsklasse' van de Shell Eco Marathon Europe gewonnen met hun op waterstof aangedreven voertuig. Het circuit was dit jaar bij  het beroemde Queen Elizabeth Olympic Park in Londen en bevatte meerdere uitdagingen zoals een tweehonderd meter lange helling, een steile afdaling en een bocht van negentig graden.
In het studiejaar 2011/2012 wonnen de Twentse studenten ook al eens de eerste plek.
Meer info: Green Team Twente
 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
28-05-2017  

Brandweer druk met autobranden

 

OVERIJSSEL – Politie en brandweer in meerdere Overijsselse gemeenten waren dit weekend druk met autobranden.
In Oldenzaal werd een bedrijfsbusje vermoedelijk aangestoken maar was men snel ter plekke om volledige uitbranding te voorkomen.
In Enschede brandde een personenauto uit bij uitgaansgelegenheid Go Planet. Ook hier vermoedelijk brandstichting. De stad kampt al enkele weken met brandstichting van auto’s.
In Schalkhaar werd de brandweer gealarmeerd voor eveneens een brandende auto. Ook hier een totale schade. De politie sluit brandstichting niet uit. De regio Deventer heeft al maanden last van brandstichting bij auto’s. In al deze gevallen doet de politie onderzoek en zijn tips die leiden naar de daders welkom.

 
29-05-2017  

Ophef over autovrije koopavond Wierden

 

WIERDEN - Wierdense middenstanders roeren zich danig op sociale media over de proef van een autovrij centrum tijdens koopavonden. De proef wordt van alle kanten gekraakt  met geklaag over lage omzet en geen kooppubliek op de eerste proefavond in het Wierdense centrum.
Vrijdagmiddag om 16.00 uur gingen de hekken voor de Nijverdalsestraat, de Stationastraat en de Marktstraat en nadien was er volgens de kooplieden geen stuiver meer te verdienen. "zo help je het Wierdense winkelcentrum om zeep", liet een Wierdense ondernemer o.a. op facebook weten. Het Wierdense koophart had zich de laatste decennia juist ontwikkelt en ook veel Almeloërs zie je er regelmatig op koopjesjacht. Het was nog maar  de eerste testavond maar als het aan de winkeliers ligt, wordt de proef onmiddellijk gestopt.

Dat wil ook wel raadslid Van Maasacker van Sociaal Liberaal '14 . En ook de VVD was nooit voorstander van de proef uit de koker van Platform Progressief Wierden (PPW) die dit afdwong in de coalitieonderhandelingen met juist tegenstander VVD en het CDA. Er zijn in de proef nog 4 autovrije koopavonden te gaan. De verwachting is dat er dan een streep doorgaat maar de ondernemers zien dat liever vandaag dan morgen.

Archief
Terug naar vorige pagina