Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
09-05-2017  

Luchtmobiele brigade oefent rond Airport Twente

 

ENSCHEDE – Airport Twente is inmiddels geen militaire luchtmachtbasis meer maar defensie kan kennelijk nog niet makkelijk afscheid nemen van de nu burgerluchthaven bij Enschede.
Woensdag is er namelijk een grootschalige oefening van de luchtmobiele brigade van de Koninklijke Landmacht op en rond het gebied van de luchthaven. Ingezet worden o.a. de transportheli’s Chinook en Cougar maar ook het transportvliegtuig de Hercules. Doel is de oefening van de luchtmobiele brigade om overal ter wereld snel ingezet te kunnen worden. De landmacht oefent daarom ook regelmatig op diverse plekken in Nederland en nu dus Twente.

Overigens is er ook een boek met 1300 foto’s verschenen over de geschiedenis van de vliegbasis Twenthe. Een afscheidsgroet aan lang vervlogen tijden.
Kunstenaar Gijs Dragt en Rijssenaar Dick Lohuis, werkzaam bij de luchtmacht, verdiepten zich in de historie van een van de belangrijkste militaire vliegvelden van Nederland. "Dichter bij de Koude Oorlog kon je destijds in niet komen", zegt Dragt in Tubantia. In het fotoboek een voorwoord van generaal b.d. Dick Berlijn die zelf als piloot op Twenthe gelegerd was.

Gijs Dragt en Dick Lohuis, Vliegbasis Twenthe 1945-2007, Uitgeverij Geromy BV, prijs: 54,90 euro
Bestellen kan hier


Archief
Terug naar vorige pagina