Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
09-05-2017  

Waarnemend burgemeester Losser 'wist van niets'

 

LOSSER – Tot waarnemend burgemeester van de gemeente Losser is benoemd Jan Paul Gebben. De waarnemer voor de inmiddels uitgezwaaide burgemeester Michael Sijbom (CDA) heeft wel iets gemeen met de sage over Lossernaren. Die sage luidt’ Ik kom uut Losser en weet van niks! Een gezegde om aan te duiden dat men nergens van op de hoogte is maar in werkelijkheid dus wel.
De in Losser beëdigde waarnemer stapte vorig jaar op in Renkum als burgemeester wegens een met zijn zoon uit de hand gelopen stapavond in het nachtvertier van buurgemeente Arnhem waarbij Gebben duidelijk boven zijn ‘theewater’ was. Een politieman hielp hem zelfs in een taxi om huiswaarts te keren.
De stapavond op zich had nog wel met de mantel der liefde bedekt kunnen worden, maar dat Gebben loog over zijn piketdienst niet. De ‘vermeende vergissing’ werd achteraf toegegeven met veel ’mea culpa’ in de Renkumse gemeenteraad. Het was niet genoeg. Een burgemeester of wethouder die piketdienst heeft, moet het onmiddellijke aanspreekpunt zijn voor politie en brandweer bij calamiteiten en dat kon Gebben niet wegpoetsen, ondanks dat hij in 2013 was herbenoemd.
In Losser krijgt Gebben dus opnieuw een kans met dank aan de Losserse raad en de Overijsselse Commissaris der Koning Ank Bijleveld die hem gisteren na een jaartje wachtgeld beëdigde. De 52-jarige geboortige Hengeloër en VVD'er was voordien wethouder in Raalte en gemeenteraadslid in Zwolle.

Archief
Terug naar vorige pagina