Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
01-01-2010  

Weigerend kanon zorgt voor drama Nieuwjaarsduik


Dit soort mini kanonnen worden bij tal van evenementen ingezet. Zo ook bij de jaarlijkse Profronde in Almelo.
 

OLDENZAAL - De derde editie van de Nieuwjaarsduik in Het Hulsbeek is vrijdagmiddag voor de Oldenzaalse wethouder Frits Rorink geëindigd in een flinke domper. Rorink zou voor het derde jaar op rij het startschot geven voor de Nieuwjaarsduik maar het mini kanon waarmee hij dat zou doen weigerde. Nadat de zwemmers al in het ijskoude water lagen ging het kanon bij het ontmantelen alsnog af en raakte de prop wethouder Rorink vol in het been. Naast een diepe vleeswond in het been van Rorink werden zenuwen geraakt en brak het kuitbeen. De lijsttrekker van het CDA in Oldenzaal werd in allerijl overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede waar hij een urenlange operatie onderging. Rorink wordt een lange revalidatie voorspeld.
De schipper van het zeilschip De Tukker, wie het mini kanon behoorde, werd na afloop verhoord door de recherche. De baten van de Nieuwjaarsduik waren voor De Tukker bestemd. De Tukker is een project van de stichting Jarabee dat in Twente meerdere jongerenprojecten heeft voor jongeren met opvoedingsproblemen.
 

 
01-01-2010  

Nieuwjaarsduik Het Lageveld

 

WIERDEN - In Wierden is voor de tiende keer de Nieuwjaarsduik gehouden. Voor organisator Remco Bartelink was het de laatste keer dat hij de duik organiseerde. Henk Waanders neemt de organisatie de komende jaren over. Ongeveer 150 mensen namen een duik in recreatieplas Het Lageveld.

Foto's Jan Bril

Fotoreportage (15 foto's)...

 
02-01-2010  

Gewapende overval tankstation in Borne

  BORNE - Twee gewapende overvallers gingen er met de inhoud van de kas vandoor bij een tankstation aan de Europastraat in Borne. De politie doet een getuigenoproep.
Lees verder...

 
03-01-2010  

Brandweer in actie bij dierenleed in Twente

 

ALMELO/HENGELO – Het winterweer zorgt in de natuur ook voor leed. Zo werd een vastgevroren meeuw door de brandweer bevrijdt uit het ijs aan de Slachthuiskade te Almelo en in Hengelo bevrijdde de brandweer een zwarte vrouwtjeszwaan uit de vijver bij de kinderboerderij aan de Hengelose Es. Voor de mannetjeszwaan kwam de hulp te laat.
 

Fotoreportage (9 foto's)...

 
04-01-2010  

Bekeuring voor gratis broodmes van bakker (upd)

 

STAPHORST – Bakkerij Ubak met vestigingen in Rouveen en Staphorst gaat de boete van 60 euro betalen die een vrouw uit Meppel kreeg voor het broodmes dat ze in het dashboardkastje van haar auto had liggen.
De vrouw had het broodmes gespaard bij Bakkerij Ubak en had de spaarkaart ingewisseld waarna ze boodschappen ging doen in Zwolle. Op de thuisreis van Zwolle naar Meppel werd ze gecontroleerd op autopapieren waarbij een agent het broodmes in het dashboardkastje zag liggen, waarna de boete volgde voor verboden wapenbezit.

< Bakkerij, slijterij en Sparwinkel Ubak haalt er wel het landelijk nieuws mee.

Naschrift:
Naar later bleek is er wat al te enthousiast de publiciteit gezocht. De bekeuring gold niet het broodmes in het dashboardkastje (alleen waarschuwing), maar het niet bij zich hebben van de autopapieren. Deze bekeuring betaalt Bakker Ubak niet zo meldde De Telegraaf dinsdag.

 
04-01-2010  

15-jarige jongen uit Ambt Delden vermist

 

AMBT-DELDEN - Sinds maandagmorgen 4 januari in de loop van de nacht, wordt de 15-jarige Gijs Teselink vermist.
Het vermoeden bestaat dat hij zijn ouderlijke woning in Ambt Delden heeft verlaten met meenemen van de auto van zijn ouders, een blauwe Landrover Freelander met het kenteken 28-BL-SN. Als mensen weten waar Gijs Teselink is of hij wordt aangetroffen gaarne contact opnemen met de afdeling Hof van Twente van de politie Twente, te bereiken via het bekende nummer 0900-8844

 
05-01-2010  

Zout genoeg zegt Akzo Nobel Hengelo

 

HENGELO – Terwijl her en der gemeenten in het land klagen dat er geen zout meer te krijgen is om de gladheid op de wegen te bestrijden, meldt producent Akzo Nobel in Hengelo dat er voldoende op voorraad is en de productie volop loopt.
Het lijkt er op dat de klagende gemeenten tegen de alsmaar stijgende kosten aanhikken en de beschikbare budgetten dit jaar worden overschreden.
Ook voor machinebouwer Nido uit Holten lijkt de winter bij te dragen aan de vraag naar schuifmachines en wegenstrooiers.
 

 
05-01-2010  

Kobes: rem op industrieterreinen Twenterand

 

TWENTERAND – Waarnemend burgemeester Kobes van de gemeente Twenterand wil dat de plannen voor 45 ha industrieterreinen bij de diverse dorpskernen zoals Westerhaar en Vriezenveen (Oosterweilanden) worden bijgesteld.
De economische situatie noodzaakt volgens hem dat de plannen worden herzien omdat de vraag achter blijft bij de prognoses.

 
06-01-2010  

Fusie 4 woningcorporaties in Twente

 

TWENTERAND – De woninstichting Vriezenveen/Westerhaar, Vestion Vroomshoop, Dinkelborgh Denekamp en St. Joseph Weerselo gaan fuseren tot Mijande Wonen. Door de fusie, die per 1 juli 2010 moet zijn afgerond, ontstaat een corporatie die ruim 5000 woningen in beheer heeft.

 
06-01-2010  

Acht miljoen voor stationsontwikkeling Deventer

 

DEVENTER – Voor de herontwikkeling van het stationsgebied in Deventer leggen de provincie Overijssel en de gemeente Deventer samen 8 miljoen euro op tafel.
Met het geld wordt o.a. een nieuw busstation aangelegd en de fietsenstalling verruimd.

 
06-01-2010  

Inzameling kunststof verpakkingen in Wierden


Wethouder De Putter gooit zijn lunchzakje in de plastic inzamelbak van Twente Milieu.
  WIERDEN - Vanaf januari 2010 start de gemeente Wierden met de inzameling van plastic verpakkingsafval. Het gaat om allerlei soorten kunststof: van plastic tassen tot flessen voor olie en van boterkuipjes tot plantenpotten. Voor de inzameling hiervan komen er op een acht plekken in de gemeente speciale inzamelbakken. Ieder huishouden in Wierden krijgt over de inzameling een brief in de bus.

Apart inzamelen van plastic verpakkingsafval heeft zin. Door hergebruik ontstaat een nieuwe grondstof: voor de productie van andere kunststof verpakkingen, maar bijvoorbeeld ook voor fleece kleding, speelgoed en tennisballen. Apart inzamelen heeft nog meer voordelen. Het scheelt bijvoorbeeld ruimte in de container voor het restafval. Voor een goede verwerking van het plastic verpakkingsafval is het belangrijk dat dit goed van ander afval gescheiden wordt. Alle huishoudens in de gemeente krijgen volgende week een folder in de bus waarin staat wat wel en wat niet onder plastic verpakkingsafval wordt verstaan. De eerste inzamelzak krijgen de inwoners cadeau.
Lees verder...

 
06-01-2010  

Hellendoorn moet zich op Salland richten

 

HELLENDOORN – Volgens de Hellendoorns Onafhankelijke Partij (HOP) moet de gemeente zich meer op Salland richten. Als voorbeeld noemt HOP de successen bij de aanbesteding in de thuiszorg van de gemeenten Raalte, Dalfsen, Ommen en Zwolle. Volgens HOP gaat het in Twente economisch ook minder goed vergeleken met Salland.
HOP zegt dat Hellendoorn, door de aandacht op Twente te richten, is verworden tot Oost-Berlijn voor de val van de muur.

 
07-01-2010  

Geen schaatsen op Twentse recreatieplassen

 

ENSCHEDE - Op de recreatieparken van Regio Twente, Het Lageveld in Wierden, Het Hulsbeek in Oldenzaal en Het Rutbeek in Enschede, kan niet geschaatst worden. Het ijs op de plassen is niet veilig. Dit komt doordat het ijs bedekt wordt door sneeuw. De ijslaag is daardoor niet dik genoeg en groeit bovendien slechts minimaal. Ook op de ijsbaan van de Oldenzaalse IJsclub op Het Hulsbeek kan niet geschaatst worden. Bezoekers van de parken worden door middel van informatieborden verzocht het ijs niet te betreden.

 

 
09-01-2010  

Rechter heeft kritiek op rode kaart Horeca

 

ALMELO, De rechter in Almelo heeft kritiek op het rode kaartensysteem dat horeca-ondernemers in Twente hebben afgesloten met justitie, politie en burgemeesters. De rechter vraagt zich af of dit systeem geen overtreding is tegen de fundamentele rechten van de mens. Ook uitte hij kritiek op de controle en naleving daarvan.
Aanleiding was de snelrechtzitting waarin drie mannen uit Hengelo en Winterswijk voor moesten komen wegens geweld tegen politieagenten en horecaportiers. Een der verdachten had sinds een jaar een rode kaart voor een periode van twee jaar en bevond zich desondanks in een horecabedrijf.
De opgelegde straffen variëren van een boete van 500 euro tot een werkstraf van 32 uur. Een andere zaak werd uitgesteld omdat het slachtoffer niet over de zitting was geïnformeerd en mogelijk nog een schadeclaim wil indienen.

Naschrift redactie:
Bezoekers van een horecabedrijf die zich misdragen, kunnen door de ondernemer worden voorgedragen om een gele cq rode kaart te krijgen. De politie adviseert welke kaart wordt uitgedeeld en voor hoelang een eventueel bezoekersverbod bij een rode kaart wordt opgelegd. De burgemeester neemt het fetelijke besluit.
Horeca-ondernemers kunnen via een beveiligde website kijken welke personen een rode kaart hebben ontvangen en deze dan de toegang weigeren en de politie waarschuwen.
In de praktijk zal een ondernemer daar amper aan toekomen, waardoor een 'out off bound' altijd wel ergens naar binnen kan. De kritiek van de rechter heeft feitelijk te maken met evenredigheid. Moet een misdraging in één cafe uitsluiting betekenen voor alle horecagelegenheden in de stad?
Het systeem is feitelijk gebaseerd op het zogenaamde straatverbod wat bij ex- echtelieden nogal eens wordt opgelegd. Ook voor het kaartensysteem bij de horeca in werking trad kon een horeca-ondernemer al iemand buitensluiten wanneer deze zich misdragen had. Een aangetekend schrijven met kopie aan burgemeester en politie was daarvoor al voldoende. Het kaartensysteem is een verzwarende 'straf' waarbij de getuigende invloed van één horeca-ondernemer mede bepaald of een rode kaart wordt uitgedeeld en gehele uitsluiting het gevolg is. Ook dat zal de rechter zich gerealiseerd hebben bij het uitten van zijn kritiek.

 
09-01-2010  

PvdA Hof van Twente steunt ziekenhuis Hengelo


Het vernieuwde front van ZGT Almelo v/h Twenteborg met het Multi Care Center.
 

HOF VAN TWENTE - De PvdA-fractie in Hof van Twente vindt dat het ziekenhuis in Hengelo een volwaardig ziekenhuis moet blijven en is tegen het verhuizen van de afd. cardiologie naar Twenteborg de Almelose vestiging van de GZT-ziekenhuizen in Almelo en Hengelo.
Dinsdag dient de fractie een motie in waarmee het stelling neemt tegen de bezuinigingsvoorstellen van het ziekenhuisbestuur. In de motie staat niet dat de gemeente Hof van Twente extra geld beschikbaar moet stellen.
De PvdA in Hengelo verzamelde 1000 handtekeningen tegen het voorstel. De lijst wordt in februari overhandigd aan het bestuur van de Ziekenhuis Groep Twente.

Naschrift redactie
Feitelijk gaat de commotie er over dat een patiënt of straks 10 km naar links of 10 km naar rechts moet reizen voor behandeling. Het voorstel om de cardiologie te verhuizen naar Almelo is nog maar een deel van de nog volgende bezuinigingsvoorstellen. Het kan best zijn dat er straks ook een specialistische afdeling van Almelo naar Hengelo moet verhuizen. Als we het toch al over de cardiologie hebben, dan steken de cardiologen in de Isalaklinieken in Zwolle ver uit boven alle cardiologen in de rest van Overijssel, althans dat zegt het onderzoek van Elsevier.
Voor bepaalde specialistische behandelingen moeten patiënten in Twente nu al naar Enschede of zelfs verder het land in. Nog nooit heeft een patiënt dat nagelaten, sterker steeds meer patiënten gaan de grens over omdat men dan sneller geholpen wordt.
De ziekenhuizen in Enschede en Almelo beschikken tevens over een Mobiel Medisch Traumateam.


Het nieuwe restaurant in ZGT Almelo (Twenteborg)

 
09-01-2010  

Vermiste jongen boven water

 

AMBT DELDEN – De sinds maandag vermiste 15-jarige Gijs Teselink uit Ambt Delden is weer boven water. Hij vertrok maandag met de donkerblauwe Landrover Freelander van zijn vader en liet dagen niets van zich horen. Donderdag kwam een eerste levensteken per briefkaart uit het Gelderse Doesburg waar hij ook 50 euro pinde. Op de kaart meldde hij dat hij over 14 dagen thuis zou komen maar tot ieders verrassing stond hij vrijdagavond op de stoep bij zijn ouders. Over zijn beweegredenen werd nog niets bekend gemaakt.

 
10-01-2010  

BOB-campagne politie uitgesteld door kou

 

HENGELO – In verband met de barre weersomstandigheden hebben de politie Twente en Veilig Verkeer zaterdagavond een alcoholcontrole en de aftrap van een nieuwe BOB-campagne afgelast.
Zaterdagnacht zou de campagne beginnen om 23.30 uur aan de Kuipersdijk in Hengelo met een alcoholcontrole en het advies om zonder alcohol op achter het stuur te kruipen. Jaarlijks wanneer het carnaval nadert wordt de BOB-campagne gehouden. Wanneer dat wel plaats vindt is nog onbekend.

<
foto Politie Twente

 
10-01-2010  

Rekening houden met aangepast OV

 

Connexxion gaat ervan uit dat er zondag in de regio Oost zoveel mogelijk volgens de normale dienstregeling wordt gereden. Wel zijn routes aangepast vanwege de veiligheid. De NS rijdt met een aangepaste dienstregeling. Op een aantal trajecten rijden minder treinen per uur. De NS raadt reizigers aan kort voor vertrek op internet te kijken voor actuele reisinformatie.
Om de wissels ‘warm’ te houden werd in de nacht van zaterdag op zondag in Oost Nederland, Noord Nederland en Noord Holland door NS met ‘spooktreinen’ gereden. De lege treinen moesten de wissels in beweging houden.

 
11-01-2010  

Medewerkers Soweco helpen bij sneeuwruimen

 

ALMELO - Vanaf maandagochtend zijn ca. 200 medewerkers van SOWECO NV bezig de gemeenten in NW Twente te ondersteunen bij het handmatig sneeuwruimen. Dit gebeurt op diverse plaatsen; bij verzorgingscentra en seniorenwoningen, in het centrum, bij bushokjes, flats en winkelcentra. Soweco NV heeft haar diensten aangeboden omdat het gebruik van strooizout beperkt is en de reguliere strooidiensten niet overal komen.
Soweco-medewerkers zijn op dit moment bezig in de gemeenten Almelo, Twenterand, Tubbergen en Hellendoorn. “Onze medewerkers doen het met veel plezier en op deze manier laten wij als bedrijf onze maatschappelijke betrokkenheid zien”, aldus Henk Abels, divisiemanager Groen+. De coördinatie van het sneeuwruimen loopt via de diverse gemeenten.

 
13-01-2010  

Welbions Hengelo biedt 100 zonneboilers aan

 

HENGELO - Woningcorporatie Welbions uit Hengelo biedt 100 huurders een zonneboiler aan. De helft van de installatiekosten worden door de woningcorporatie betaald. De andere helft betaald de huurder via een huurverhoging van ongeveer 81 euro per jaar.

De jaarlijkse besparing op de energienota bedraagt 175 euro zodat voor de huurder een voordeel van 94 euro resteert. Een zonneboiler verlaagt eveneens de Co2-uitstoot. 

< willekeurige afbeelding
 

 
13-01-2010  

Wierden beperkt megastallen tot twee

 

WIERDEN – De gemeenteraad van Wierden wil maximaal twee intensieve veehouderijen toestaan in het buitengebied van Twente. Dat is het resultaat van het raadsdebat en tegen het zere been van het CDA dat er vier wilde toestaan. Coalitiegenoot PPW stemde ook voor twee grote veehouderijen. Het CDA vreest nu dat de provincie de regie gaat overnemen.

< twee stallen goed voor 10.000 à 15.000 varkens in Reiderland

 
15-01-2010  

Rechter wijst 2 ton toe bij ontslag directeur Aveleijn

 

ALMELO – De ontslagen directeur van Praet van zorginstelling Aveleijn komt slechts twee euroton toe voor zijn vertrek en niet de geëiste zeven en een halve euroton, dat sprak de rechter uit in een geding tussen van Praet en Aveleijn.
Van Praet werd ontslagen nadat de ondernemingsraad het vertrouwen opzegde in van Praet en de Raad van Toezicht. Van Praet had namelijk een renteloze lening van ruim een half miljoen euro gekregen voor zijn stulpje in Tubbergen.
De Raad van Toezicht hoopt in juni een opvolger te kunnen benoemen. De oud- gemeentesecretaris van de gemeente Almelo, H. Geerdink was ook even in beeld voor die functie.

< imago in duigen
 

 
16-01-2010  

Merle van Benthem wint ROC Twente Sportprijs

  HENGELO – Donderdag 14 januari jl. is de ROC Sportprijs Regio Twente 2009 uitgereikt aan BMX-wielrenster Merle van Benthem (17) uit Hengelo. Dit gebeurde tijdens het symposium ‘Regio Twente: sportief en gezond!´ aan de ROC-locatie de Gieterij in Hengelo waar ruim 100 afgevaardigden van gemeentes, zorg- en welzijnsinstellingen, scholen, sportverenigingen en het bedrijfsleven aanwezig waren. In Merle hebben initiatiefnemers ROC van Twente, Saxion en Topsport Overijssel|Regio Twente een ambassadeur gevonden om onder de jeugd een gezonde en sportieve leefstijl onder de aandacht te brengen. Hiermee is één van de eerste stappen gezet naar een sportiever en gezonder Twente.
Lees verder...

Fotoreportage (4 foto's)...

 
18-01-2010  

ADAC roemt twee campings in Ommen

 

OMMEN – Camping De Beerze Bulten en camping De Kleine Wolf in de gemeente Ommen hebben van het Duitse ADAC, equivalent van de ANWB, de hoogste classificatie gekregen die mogelijk is. In totaal 11 Nederlandse campings kregen die classificatie.
Een week eerder weigerde directeur Hagedoorn van camping De Beerze Bulten de classificatie van de ANWB omdat die het cijfer 9,9 gaf. Hagedoorn vond dat teveel van het goede omdat dan de verwachten van het publiek te hoog zouden worden opgeschroefd en bovendien gedacht zou worden dat de camping ook te duur zou zijn.

 
20-01-2010  

Willy’s Onze TV is failliet verklaard

 

ALMELO – Het commerciële Twentse tv-station ‘Onze TV’ dat vorig jaar september begon met uitzenden via de kabel, is door de rechtbank failliet verklaard. Boegbeeld Willy Oosterhuis heeft het dus niet kunnen redden. De schuld zou bijna twee euroton bedragen.

 
20-01-2010  

Overijsselse gemeenten gaan samen automatiseren

 

DALFSEN – Zwartewaterland, Staphorst en Dalfsen willen hun automatiseringsafdelingen samenvoegen om de kosten te drukken. Doormiddel van een personeelspool moeten de automatiseerders in elkaars keuken kijken om later in dit jaar te kunnen beoordelen welke onderdelen zich lenen om in samen te werken.

 
23-01-2010  

Man besmet bij ongeluk Urenco Gronau

 

GRONAU (D) – De medewerker die donderdag betrokken was bij een bedrijfsongeval bij uraniumverrijker Urenco in Gronau (D) heeft sporen van radioactiviteit in zijn urine, melden Duitse media. De man is opgenomen in het Universitair Medisch Centrum in Münster.
De Westfalische Nachrichten meldde donderdag dat de medewerker besmet was geraakt bij het voorbereiden van de containers voor opslag tijdens transporten.
Het ongeval is gemeld bij het ministerie van Milieu van Nordrhein Westfalen. Het bedrijfsongeval is aanleiding voor tegenstanders van kernenergie om wederom om sluiting van de verrijkingsfabriek in Gronau te vragen.

 
26-01-2010  

Raadslid Beens (HvT) wordt niet vervolgd

 

HOF VAN TWENTE – Het onafhankelijke raadslid Rudolf Beens uit Delden wordt door Justitie niet vervolgd wegens smaad, laster en belediging van het gemeentebestuur van de gemeente Hof van Twente. Wel moet Beens zich de komende twee jaar netjes gedragen. Het raadslid komt al geruime tijd niet meer in het gemeentehuis om zijn taak uit te voeren.
Beens betichtte het gemeentebestuur van ‘Gestapo-praktijken’ bij de uitvoering van de Wet Werk en Bijstand omdat een cliënt onfatsoenlijk zou zijn behandeld.

 
26-01-2010  

Oorzaak opstootje school in Holten onbekend

 

HOLTEN – De oorzaak van het opstootje vrijdagmiddag bij De Waerdenborch - een openbare scholengemeenschap voor vmbo, havo, atheneum en gymnasium – in Holten is onbekend. Een groep van 20 jongeren drong vrijdagmiddag met knuppel en stok het schoolgebouw in waarbij één leerling werd geslagen. De Waerdenborch heeft de beelden van beveiligingscamera's overdragen aan de politie.

 
28-01-2010  

Hoera, extra politieagenten in Twente erbij

 

ENSCHEDE – Het politiekorps Twente krijgt er dit jaar 77 aspirant-agenten bij en dat zijn er 50 meer dan waar op was gerekend.
Probleem is nog de financiering want het Twentse politiekorps moet tussen de 8 en 10 miljoen euro interen op het eigen vermogen zo bleek uit de vandaag gepresenteerde meerjarenbegroting. De korpsleiding doet dan ook een beroep op extra financiering vanuit Den Haag. De extra aspirant-agenten zijn nodig om in de komende jaren het vertrek van de ‘grijze golf’ op te vangen.

< Schietoefeningen tijdens de opleiding aan de politieacademie

 
29-01-2010  

Raad Wierden aan zet, bij verplaatsen Beukersweide

  WIERDEN - Adviesbureau Grontmij/Marktplan heeft het onderzoek over de verplaatsing van tennispark Beukersweide afgerond. Het bureau adviseert verplaatsing naar de locatie in de Esrand, net als het eerdere voorstel van het college. In het rapport staat verder het advies om de belangen voor Tennisvereniging Wierden mee te wegen: opknappen van de buitenbanen en grondruil met de eigenaar van tenniscentrum ‘De Stouwe’. Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor om met deze adviezen in te stemmen. De gemeenteraad van Wierden vergadert op 2 februari over dit voorstel.
Lees verder...

 
30-01-2010  

Oorzaak computerprobleem politie gevonden

  ZWOLLE - De hoofdoorzaak van het computerprobleem waar de politie in Noord- en Oost-Nederland sinds woensdag 20 januari mee kampt is gevonden. De afgelopen dagen is met ruim 100 mensen van de Noordoostelijke korpsen en 150 medewerkers van de voorziening tot samenwerking Politie Nederland (vtsPN) gewerkt om de oorzaak boven tafel te krijgen. Onderzoek heeft uitgewezen dat bij onderhoud van software in de systemen in het rekencentrum van de politie in Noord- en Oost Nederland een belangrijk reparatieprogramma niet is geplaatst. Hierdoor liep het rekencentrum langzaam vast. Dit is nu gedeeltelijk hersteld. De huidige situatie waarbij 3000 gebruikers kunnen inloggen is stabiel en onder controle. Wel zijn er nog regelmatig andere storingen.
Lees verder...

 
31-01-2010  

Provinciaal debat luchthaven Twente uitgesteld

 

ZWOLLE – Het provinciale debat over de toekomstige ontwikkeling van de luchthaven Twente is twee weken uitgesteld. Enerzijds omdat de Christen Unie meer tijd wil om het compromisvoorstel van de gerepareerde coalitie CDA, PvdA, VVD te bestuderen en anderzijds bestaat er nog geen zekerheid of het college van GS bereid is het compromisvoorstel uit te werken. In het compromis is een herstart van de luchthaven mogelijk, maar wordt meer rekening gehouden met de bescherming van landschap, natuur en omwonenden. Ook het Ministerie van Defensie heeft nog een vinger in de pap omdat het bij een doorstart een deel van de luchthaven hernieuwd in gebruik wil nemen en nog formeel eigenaar is van de luchthaven.

 
31-01-2010  

CDA Borne pleit voor verdiept spoor

 

BORNE – Het CDA in Borne is onder het motto - ‘De Noordtak loat goan, mer ’t Boorns spoor möt de groond in goan!’ - gestart met een handtekeningactie voor de aanleg van een verdiept spoor door Borne. Aanleiding is de toename van het treinverkeer op de lijn Almelo-Hengelo. In Borne passeert de trein vijf overgangen waardoor de kern in tweeën wordt gesplitst en meer hinder wordt ondervonden.
Op 8 februari worden de ingezamelde handtekeningen in het provinciehuis te Zwolle overhandigd aan partijgenoot en verkeersminister Eurlings.

Archief
Terug naar vorige pagina