Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
09-01-2010  

PvdA Hof van Twente steunt ziekenhuis Hengelo


Het vernieuwde front van ZGT Almelo v/h Twenteborg met het Multi Care Center.
 

HOF VAN TWENTE - De PvdA-fractie in Hof van Twente vindt dat het ziekenhuis in Hengelo een volwaardig ziekenhuis moet blijven en is tegen het verhuizen van de afd. cardiologie naar Twenteborg de Almelose vestiging van de GZT-ziekenhuizen in Almelo en Hengelo.
Dinsdag dient de fractie een motie in waarmee het stelling neemt tegen de bezuinigingsvoorstellen van het ziekenhuisbestuur. In de motie staat niet dat de gemeente Hof van Twente extra geld beschikbaar moet stellen.
De PvdA in Hengelo verzamelde 1000 handtekeningen tegen het voorstel. De lijst wordt in februari overhandigd aan het bestuur van de Ziekenhuis Groep Twente.

Naschrift redactie
Feitelijk gaat de commotie er over dat een patiënt of straks 10 km naar links of 10 km naar rechts moet reizen voor behandeling. Het voorstel om de cardiologie te verhuizen naar Almelo is nog maar een deel van de nog volgende bezuinigingsvoorstellen. Het kan best zijn dat er straks ook een specialistische afdeling van Almelo naar Hengelo moet verhuizen. Als we het toch al over de cardiologie hebben, dan steken de cardiologen in de Isalaklinieken in Zwolle ver uit boven alle cardiologen in de rest van Overijssel, althans dat zegt het onderzoek van Elsevier.
Voor bepaalde specialistische behandelingen moeten patiënten in Twente nu al naar Enschede of zelfs verder het land in. Nog nooit heeft een patiënt dat nagelaten, sterker steeds meer patiënten gaan de grens over omdat men dan sneller geholpen wordt.
De ziekenhuizen in Enschede en Almelo beschikken tevens over een Mobiel Medisch Traumateam.


Het nieuwe restaurant in ZGT Almelo (Twenteborg)

Archief
Terug naar vorige pagina