Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
16-01-2010  

Merle van Benthem wint ROC Twente Sportprijs

 

Merle vindt het een eer rolmodel te zijn.
Winnares Merle van Benthem was helaas zelf niet bij de uitreiking van de ROC Sportprijs Regio Twente; ze zit momenteel in Frankrijk voor een trainingskamp. Via een live telefoongesprek liet ze weten erg in haar nopjes te zijn met deze bekroning en het een eer te vinden aankomend jaar een rolmodel te vervullen voor haar leeftijdsgenoten. De ouders van Merle namen de prijs in ontvangst: een symbolisch bronzen beeld gemaakt door beeldhouwer Ruurd Hallema, een waardecheque en een wisselbeker. Merle hoopt de beker volgend jaar door te kunnen geven aan een andere jonge sporter die net als zij bijzondere sportprestaties heeft geleverd, in het bezit is van een erkende topsportstatus van Topsport Overijssel | Regio Twente en daarnaast een studie volgt. De overige twee genomineerden, geselecteerd uit maar liefst 100 kandidaten, waren triatlete Rachel Klamer* (19) uit Denekamp en Reshmie Oogink** (20) uit Almelo die taekwondo beoefent.

Jong geleerd is oud gedaan
Manager Manfred Kamphuis van Topsport Overijssel|Regio Twente benadrukt het belang vooral jongeren te wijzen op hun gezondheid. “In tegenstelling tot oudere generaties hebben zij wel de kennis én kansen bewust te kiezen voor een gezonde leefstijl. En jong geleerd is oud gedaan!” Ritzo Bloem, directeur van het MBO College voor Sport, Onderwijs & Cultuur van het ROC van Twente vult aan: “We willen om die reden proberen sport weer te integreren in de onderwijsprogramma’s. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat dit op zowel het welzijn als de leerprestaties van de student positieve effecten heeft”.

Symposium met inspirerend karakter
Het symposium, met als kerndoel een integrale aanpak te bewerkstelligen tussen de verschillende aanwezige partijen, had vooral een inspirerend karakter. Trainer van Heracles Gertjan Verbeek en Jan van Halst, commercieel directeur van FC Twente, wisten de deelnemers te boeien met hun verhaal over de voorbeeldfuncties die hun clubs uitoefenen op de maatschappij om een gezonde leefstijl te bevorderen. Daarnaast gaf Frits Oosterveld, lector Gezondheid & Bewegen van Saxion, een aantal feitelijke onderzoeksresultaten weer over onder andere de toenemende vergrijzing en de gevolgen van een ongezonde leefstijl. De uitdaging hierop te anticiperen zit ‘m in preventiemaatregelen, ook met het oog op de arbeidsparticipatie. “Want”, zo schetste hij, “denk alleen al eens aan de verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd naar 67 jaar.” Na het plenaire gedeelte waren er diverse workshops, een kennismarkt en een netwerkborrel.

* Rachel Klamer (19) uit Denekamp: triatlon - 2e op het EJK en 3e op het WJK
** Reshmie Oogink (20) uit Almelo: taekwondo - 3e op de US Open en 3de op de Universiade en 2e op het EK onder de 21

Fotoreportage (4 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina