Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
29-01-2010  

Raad Wierden aan zet, bij verplaatsen Beukersweide

 

Tennispark Beukersweide moet in verband met de plannen voor het Masterplan Stationsomgeving Wierden verhuizen. Het voorstel van het college van burgemeester en wethouders aan de raad was om het tennispark naar de Esrand te verplaatsen (het gebied aan de zuidkant van woonwijk West in Wierden / voormalige Rondweg). Op 16 december 2009 heeft de gemeenteraad over dit voorstel vergaderd. Het besluit van de raad was om een nader onderzoek in te stellen naar de nieuwe locatie voor het tennispark. Adviesbureau Grontmij/Marktplan heeft de afgelopen tijd dit onderzoek in samenwerking met het Mulier instituut en de KNLTB (tennisbond) uitgevoerd.

Het bureau heeft twee locaties onderzocht: tennispark De Stouwe en De Esrand. Volgens Grontmij/Marktplan is De Esrand een betere keuze dan concentratie op tenniscentrum ‘De Stouwe’. Ten eerste omdat de kosten voor verplaatsing naar De Esrand lager zijn. Verder is de voorgestelde uitbreiding bij de Stouwe volgens de onderzoekers ‘geen verbetering in ruimtelijke kwaliteit’. Tot slot verwachten ze ook veel bezwaren van omwonenden bij de wijziging van het bestemmingsplan voor de Stouwe.

Naast het advies van het bureau voor verplaatsing naar De Esrand stellen de onderzoekers voor ‘de perspectieven voor Tennisvereniging Wierden mee te wegen’. De gemeente zou de buitenbanen bij de Stouwe moeten opknappen zodat er ook in de winter op deze banen getennist kan worden. Om dit te kunnen doen, moet de gemeente nog wel een stuk grond met de eigenaar van het (indoor) tenniscentrum ruilen. Dit hoeft de gemeenschap geen geld te kosten.

Archief
Terug naar vorige pagina