Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
02-11-2009  

En nu we het toch over verkiezingen hebben

 

Ik ben er achter. Nee, niet de SP die helemaaaal niet. Wat een zonde van de tijd, geld en weet ik veel wat die SP Almelo. SP landelijk gaat nog nét, maar afdeling Almelo, doorpspoelen maar. Gewoon alles zonde. Zitten ze met z’n drieën geloof ik in de raad, maar het had ook gewoon met z’n nullen kunnen zijn geweest.
Natuurlijk baal ik als een stekker dat het mijn kop en raadszetel hebben gekost. Maar het is helemaal 3x ruk, dat ze er ook nog eens helemaal niets mee doen. Zo nu en dan een door Den Haag opgelegd poepje laten en verder uitblinken in afwezigheid, nietszeggendheid.
Nou willen ze in 1ne een nieuw onderzoek naar de hele gang van zake rondom het debacle De Rechter. Ook achter de muziek aanlopen. Alles is onderzocht. Het verdient de schoonheidprijs niet, maar iedereen is integer en goed bezig geweest. Ome Anthon heeft dat stukkie grond mooi goedkoop in handen gekregen. Iedereen en ik, mooi jaloers en ik zou als ik hem was het zelfde doen. Met dit soort gezeik heeft een kanjer van een politicus en een man die alleen maar goed voor Almelo in den zinne heeft, zijn jas aan de wilgen gehangen.
Jammer, hij had nog 4 jaar door moeten gaan om de klus af te maken. Hoe hij ook weer vol vuur stond te betogen afgelopen dinsdag over dat nieuwe stadhuis. Geweldig en na een schorsing ging ook de PvdA helemaal mee. Ome Bert (Kozijn, opperhoofd van die PvdA) was weer geweldig. Helder en doeltreffend, uitstekend. Hij krijgt mijn stem en de PvdA mijn stem advies, want de verkiezingen zijn begonnen.
Neefje Bert van ons LeefbaarAlmelo was ook weer helemaal op dreef en het nieuwe stadhuis had er volgens Bert al moeten staan.
Ome Anthon was ook de enige (1nige!!!) die even aan de mensen dacht die in het huidige schip moeten werken. De ambtenaren dus. Hij was dus die avond de enige die daar aan dacht!!! Ik heb er ook wel aan gedacht, maar helaas heb ik niet zo’n stem meer in het kapittel.
Ik bedoel maar. Chapeau ome Anthon…

En dat de SP weer tante Mieke een zeperd gaf achteraf over de jeugd. Ach weet je. Die zielligers sturen de raadstukken vooraf op naar het dictatoriaat in Den Haag en van hen krijgen ze dan gedicteerd hoe en wat ze moeten reageren. Die SP heeft het communisme nog steeds niet afgeleerd. Moet je ze ook zien zitten. Volgens mij begrijpen ze na die 3 jaar nog steeds niks van de politiek. Tante Agnes (Kant, Den Haag) die heeft het nog redelijk door, maar volgens mij heeft Neefje Jan Stalin (ook wel Marijnissen genoemd) nog steeds het geweer in handen en zwaait hij daar mee. Wedden dat het een Kalashnikov is???
< Zo van: “bekeer U of ik schiet”. (Allemaal metaforisch bedoeld dus) Ik heb die gozer ook nog nooit gemogen met z’n grote muil.
Helemaal verziekt door de monniken en nonnetjes bij de Karmelieten in Oldenzaal. Zou ik ook beschadigd uitkomen hoor… En niet te vergeten dat die SP-ers al hun raadsinkomen aan de partij moeten afstaan en zelf een kleine bijdrage krijgen. Idealisten? Kweenie, ik denk gewoon domoren… Loon naar werken. Bij de SP geen loon, dus ook niet werken dus.. toch?

Volgende keer neem ik GroenLinks op de korrel. En dan krijgt de VVD het ervoor en daarna het CDA en dan wat kleiner grut als D66 en ChristenUnie en ach de ALA-OB ook maar

En dan ga ik naar de PvdA, maar daar heb ik te weinig over te kleppen, want die zijn gewoon goed.
Hek mooi wat te doen.

Balkenende for President!!! En FcTwente landskampioen en ons Heracles mooi op nr 4.

Vind ik, Chris dus.

Lezersreactie:

Het is duidelijk: Chris sluit zich aan bij de Partij van de Aftandse...
Wat een ongefundeerd stukje weer. (Almelo Nieuws - Gewoon Chris 2-11-09)

Mag Chris in het hondenhokje van AntHon geplaatst worden: hij likt net zo hard richting de PvdA, als een schoothondje naar Sjoers: Een kanjer van een politicus omdat hij voor zich zelf een goedkoop stukje grond heeft geregeld. Blaah.

Schaam je, Chris.

Vertel mij waar zijn jas aan de wilgen hangt, dan zoek ik het op en dan zal in elke binnenzak nog voldoende interessante zaken zitten.

Chris spoort niet, hoogstens verdiept.

Alex Bulten

PS
Als dergelijke bagger op AN.nl wordt toegelaten, dan wil ik ook wel een colomn.
Ik hoor wel wanneer ik kan beginnen.

 
18-11-2009  

Over: normaal mens, SP versus GL en CDA

 

Hallo Alex. Mooi dat je niet anoniem reageert. Maar het is wel duidelijk: wij verschillen van mening. Mooi toch? Gelukkig sluit ik mij bij geen enkele partij aan, maar ik blijf respect houden voor ome Bert (Kozijn, baas van de PvdA en die AAA staat voor arbeid (=werk, travago dus) en dat heeft ome Bert Ko dus heel veel gedaan)

<< En ik zit niet in het hok van ome AntHon hoor (CDA, de partij van de moraalridders). Maar ik heb ook respect voor hem. Voor dat schijtloontje je zelf de kans lopen om een kogel te krijgen. Helaas gaat hij dus weg en daar blijft hij bij.. Zijn keuze, maar aan de andere kant zit er achter hem een uitstekend ambtelijk apparaat, die zijn opvolger binnen een maand of 2 in kan werken. En ik begrijp dat jij net zoals ik, jaloers bent over het feit dat hij wel een “lappie” grond voor weinig heeft weten te “roggelen”.
Maar bagger zijn mijn vomeersels niet. Dus daar zit je helemaal mis. Als jij dat vind, prima toch. Lekker houden, maar wel opgeven bij de politie hè? Bij gevonden uitwerpselen..
En er is altijd ruimte voor een column van jou onder het hoofd “gastencolumn”. Gewoon doen dus…..
En of ik wel of niet spoor? Ooit een normaal mens ontmoet? En hoe beviel het?

En nu we het toch over de NS hebben.

Ik ergerde mij weer helemaal lekker tijdens het debat over die AOW laatst tussen tante Agnes (Kant, Sosilaistisge Poep) en tante Femke (Halsema, GroenLinks)
Femke wilde samen met Agnes door één deur tegen de 67 jaar voor de AOW gaan, maar die muts van een Agnes niet dus. Die bleef maar doormekkeren met de SP dogma’s zoals opgedragen door de partijleiding in Moskpou, oh nee in Den Haag….
Net een vrouw, die hebben ook altijd wat te mekkeren, ofzo…
Die Agnes heeft nooit gehoord van het spreekwoord: “samen sta je sterker”. Geeft Femke een hand neemt die trutje hola van een Agnes het niet aan.
Let wel, ik ben dus wél voor het ophogen van de AOW naar 69 jaar hoor. Ofzo. Ik werk ook al vanaf mijn 15e. Het begon met vakantie baantjes, maar het was toch wel werrukuh. Behalve wanneer je een lichamelijk zwaar beroep hebt gehad zoals stratenmaker of bouwvakker.
Nee, doe mij maar Wouter Bos. Die heeft ons landje maar mooi uit de kredietpoep gehaald. En met een dijk van een rente. Ik blijf er bij dat de PvdA niet de credits krijgt die het verdient.
Ook in ons Almelo niet.

En het CDA is ook niet mijn partij.
Neem nu dat gedonder met tante Lily Altena. Die is door familie omstandigheden van opa AtHon (Sjoers, nu nog wethouder en in zijn vrije tijd stemt die CDA dacht ik..) en dan heb je ome Henk (Slettenaar, opperhoofd van het CDA) en dat schijnt dan weer familie van elkaar te zijn en dan komt er nog een ander CDA familielid om de hoek zeilen. Jammer dat het zo moet allemaal. Jammer van tante Lily. Ik mag haar wel, alleen dus bij de verkeerde partij.
Ik blijf dat CDA een stelletje moraalridders vinden. Gelukkig op plaatselijk niveau minder dan de ChristenUni. Ook niet mijn partij. Hoe haal je het in je hoofd om te discrimineren naar seksuele geaardheid?
En dan tante Irene (ten Seldam) als wethouder? “Kmag dr nie aan denkuh”. Beste meid hoor die Irene, maar niet als wethouder. Ze is als raadslid heel goed. Net een pitbull. Als zij zich ergens in bijt, dan houdt ze ook vast. Daarom praat ze ook altijd met de tanden op elkaar. Heeft ze zich weer ergens in vast gebeten. Heb ik haar eigenlijk wel eens in een rok/jurk gezien? Ze heeft in het ziekenhuis in iedergeval wel altijd de broek aan en ik hoor dat ze daar heel goed werk doet.
Lekker daar blijven tante Irene, niks aan doen, gewoon weer 4 jaar raadslid worden, de jongeren niet de kans geven, want die bakken er toch niks van. Al hebben ze de toekomst..
Ofzo, toch?

Genoeg, vind ik

Groet, Chris..

 
22-11-2009  

Over: Paardenbelasting, mensenvlees en pvv

 

Eindelijk wordt er iets geregeld over de hondenpoep. Ik ben daar bijna 4 jaar geleden over begonnen (Tja, ja... Redactie). Begrijp je nu waarom ik niet meer in de polletjetiek wil?
Traaaaaag. Maar beter laat dan nooit.
Daarom lieve politieke partijen, lees mijn vomeersels goed en doe er het juiste mee. Scoor er maar mee, als het er maar komt.
Of het nu CL is of VVD, maakt mij niet uit. Als het er maar komt!
En dan: . De opbrengst van de hondenbelasting - jaarlijks 44.000 euro - gaat helemaal op aan bordjes bij de uitlaatgebieden, de afvalbakken en de automaten met (gratis) afvalzakjes.
Jemig de Pemig. 44 rugguh!
Voor ome Jan (Veenstra, ChristenUnie) hoeven er overigens geen uitlaatstroken te worden aangewezen. „Laten buurtbewoners elkaar maar aanspreken op hun gedrag.” Hondenpoep waar het niet hoort, is volgens hem onvermijdelijk. Hij wil jongeren met een taakstraf van Halt die laten opruimen. Nou dat van die taakstraf kan ik helemaal mee in gaan. Maar dat ik de hondenschijt van anderen ga opruimen.
Reed ik laatst weer eens over de Kolthofsingel. Moet je eens kijken wat die paarden daar laten vallen! Ik ga het echt eens filmen.
Belasting heffen op die knollen!
Maar op Java hebben ze helemaal geen hondenpoep probleem. Daar lopen helemaal geen honden los. Daar vreten ze de honden gewoon op. Sateh-hond. Ook een idee.
Ik hou wel van dieren hoor, maar dan wel op mijn bord!
En wel zo’n lief varkentjes knor-knor eten, maar zo’n lekkere Duitse herder, die goed is voor minimaal 1 kilo poep per poepbeurt. En weet je waarom varkensvlees zo populair is? Omdat het het meest lijkt op mensenvlees….
Hypocriet, meten met twee maten… Kattenvlees lijkt mij niks. Maar dat heb ik nog noot gegeten.
Mijn favoriet? Deense Dog en toch Duitse Herder. Maar die Herder mag ook uit België komen. Waar? Kano, Nigeria…. En het was nog Halal ook….

Steeds meer parken in Almelo dank zij de kredietpoep. Mooi geen geld voor nieuwe gebouwen dus dan maar gras er over. Fortezza b.v.
Daar kan de VVD het toch niet mee oneens zijn. (Ome Gerrit???)

En neefje Bert (Hümmels, eenling in LeefBaarAlmelo) moet ook terug koen in de raad hoor. Ik heb mijn stem al beloofd, dus andere mensen, ga voor neef Bert. Hij moet er een stuk of 700 hebben geloof ik. Mag van mij, maar dan daarna ook opzouten….

conceptkandidatenlijst van de Pvda telt nog maar één allochtoon: Nazan Kirkagac.

En die mevrouw uit Venlo benoemde Wilders (nee geen familie) goed: “Snotaap”..
En zo zie je maar weer, niet alleen in Almelo is men over het algemeen dom bezig, maar ook in Venlo. Nogmaals mensen: Lokale politiek is anders dan landelijke politiek!
Sten dus volgend jaar vooral op LOKALE problematiek en ga niet af op het landelijke gemeuk. Dat komt later wel weer..
En dat die pvv geen geschikte kandidaten kon vinden in Venlo verbaast mij niets. In die hele pvv zit geen enkele capabele…. (vind ik)

En in de VS gaat eindelijk een beetje gedogen. Klein beetjes weed mogen nu. Pfffff
Zo nemen ze toch weer iets over van ons.

Dat was ut weer..

Groet’n Chris

 
28-11-2009  

Over: Aantrappen, Kut en straffen..

 

Ik ben er uit: gewoon doen. Nouveau, Fortezza, Nieuwe gemeentehuis, De Sjoers monorail, Nieuw stadion, Waterrijk, sanering van alle zwaar vervuilde bodems en daar mooie zaken opbouwen, Pooksbelten een welness gedoe, kanaal Almelo-Nordhorn weer bevaarbaar maken voor maximaal 5 pk motorboten en natuurlijk ook de kano’s.
Gewoon doen.
Beter rood staan dan krap zitten. En dat rode staan moet vooral de PvdA aanspreken want die zijn rood.
Niet bang wezen, aantrappen die handel, gas er op.
Ook dat hele masterplan. Dat mag niet zoals in Hengelo, 10 jaar duren. Nee, hooguit nog 8 jaar en dan moet het af zijn.
Kijk eens naar Arnhem.Willen dan het zo hebben. Al jaaaaaaaren lang één grote bouwput. Schaaaaaaaaamen!!!!!!!!

En het CDA is weer lekker moraalridderig bezig. Kroegen eerder dicht, omdat de lieve jeugd dan eerder aan de zuip gaat en eerder laveloos is. En dan om 2 uur ’s nachts helemaal zat, met z’n allen dus de straat op.
Ik blijf voor variabele openingstijden. Iedere kroegeigenaar moet lekker zelf weten wanneer hij of zij open en/of dicht gaat.
Met deze stelling kreeg ik toen wel de hele horeca Almelo over mij heen toen, maar toen zat ik ook nog in de gemeenteraad. En nu mag elke partij die met deze stelling weet te scoren, dit idee van mij overnemen.

En zie ik dus gisteren een programma over wetenschappelijke zaken en beleid. Die Witteman was de voorzitter.
In’t kort. Straffen helpt niet. Ook die Kut Marokkanen (Om ome Job Cohen, dé neus van Amsterdam maar ff aan te halen) helpt dus ook niet. Het straffen van die Kut Rokkanen kost ons zo’n € 250.000,= ( tweehonderdvijftigduizend euries) per jaar!!!
Een individuele welzijnswerker kost dus stukken minder en helpt beter!!!!
Is wetenschappelijk aangetoond! Maar de Kut Kaaskop wil dus gewoon straffen!
En die Kut Wilderianen dus ook en het domme Kut Volk lult (als tegenhanger van Kut) gewoon mee.
En dat kost mij dus € 250.000,= per jaar.
Conclusie: gewoon begeleiden in plaats van straffen.
Is wetenschappelijk aangetoond mensen!!!!
En de PvdA vind dat ook.
Het gedoe van die moraalridder van een ome Rouwvoets en die CDA’ers ten spijt..
Ik ben er achter.
Landelijk: PvdA, Groen Links en CDA aan de regering. JP blijft minister, neef Wouter blijft minister van de centen en ome Bert Kozijn als fractie voorzitter van de PvdA..
En zo moet het..

Vind ik..

Chris
 

Archief
Terug naar vorige pagina