Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
02-11-2009  

En nu we het toch over verkiezingen hebben

 

Ik ben er achter. Nee, niet de SP die helemaaaal niet. Wat een zonde van de tijd, geld en weet ik veel wat die SP Almelo. SP landelijk gaat nog nét, maar afdeling Almelo, doorpspoelen maar. Gewoon alles zonde. Zitten ze met z’n drieën geloof ik in de raad, maar het had ook gewoon met z’n nullen kunnen zijn geweest.
Natuurlijk baal ik als een stekker dat het mijn kop en raadszetel hebben gekost. Maar het is helemaal 3x ruk, dat ze er ook nog eens helemaal niets mee doen. Zo nu en dan een door Den Haag opgelegd poepje laten en verder uitblinken in afwezigheid, nietszeggendheid.
Nou willen ze in 1ne een nieuw onderzoek naar de hele gang van zake rondom het debacle De Rechter. Ook achter de muziek aanlopen. Alles is onderzocht. Het verdient de schoonheidprijs niet, maar iedereen is integer en goed bezig geweest. Ome Anthon heeft dat stukkie grond mooi goedkoop in handen gekregen. Iedereen en ik, mooi jaloers en ik zou als ik hem was het zelfde doen. Met dit soort gezeik heeft een kanjer van een politicus en een man die alleen maar goed voor Almelo in den zinne heeft, zijn jas aan de wilgen gehangen.
Jammer, hij had nog 4 jaar door moeten gaan om de klus af te maken. Hoe hij ook weer vol vuur stond te betogen afgelopen dinsdag over dat nieuwe stadhuis. Geweldig en na een schorsing ging ook de PvdA helemaal mee. Ome Bert (Kozijn, opperhoofd van die PvdA) was weer geweldig. Helder en doeltreffend, uitstekend. Hij krijgt mijn stem en de PvdA mijn stem advies, want de verkiezingen zijn begonnen.
Neefje Bert van ons LeefbaarAlmelo was ook weer helemaal op dreef en het nieuwe stadhuis had er volgens Bert al moeten staan.
Ome Anthon was ook de enige (1nige!!!) die even aan de mensen dacht die in het huidige schip moeten werken. De ambtenaren dus. Hij was dus die avond de enige die daar aan dacht!!! Ik heb er ook wel aan gedacht, maar helaas heb ik niet zo’n stem meer in het kapittel.
Ik bedoel maar. Chapeau ome Anthon…

En dat de SP weer tante Mieke een zeperd gaf achteraf over de jeugd. Ach weet je. Die zielligers sturen de raadstukken vooraf op naar het dictatoriaat in Den Haag en van hen krijgen ze dan gedicteerd hoe en wat ze moeten reageren. Die SP heeft het communisme nog steeds niet afgeleerd. Moet je ze ook zien zitten. Volgens mij begrijpen ze na die 3 jaar nog steeds niks van de politiek. Tante Agnes (Kant, Den Haag) die heeft het nog redelijk door, maar volgens mij heeft Neefje Jan Stalin (ook wel Marijnissen genoemd) nog steeds het geweer in handen en zwaait hij daar mee. Wedden dat het een Kalashnikov is???
< Zo van: “bekeer U of ik schiet”. (Allemaal metaforisch bedoeld dus) Ik heb die gozer ook nog nooit gemogen met z’n grote muil.
Helemaal verziekt door de monniken en nonnetjes bij de Karmelieten in Oldenzaal. Zou ik ook beschadigd uitkomen hoor… En niet te vergeten dat die SP-ers al hun raadsinkomen aan de partij moeten afstaan en zelf een kleine bijdrage krijgen. Idealisten? Kweenie, ik denk gewoon domoren… Loon naar werken. Bij de SP geen loon, dus ook niet werken dus.. toch?

Volgende keer neem ik GroenLinks op de korrel. En dan krijgt de VVD het ervoor en daarna het CDA en dan wat kleiner grut als D66 en ChristenUnie en ach de ALA-OB ook maar

En dan ga ik naar de PvdA, maar daar heb ik te weinig over te kleppen, want die zijn gewoon goed.
Hek mooi wat te doen.

Balkenende for President!!! En FcTwente landskampioen en ons Heracles mooi op nr 4.

Vind ik, Chris dus.

Lezersreactie:

Het is duidelijk: Chris sluit zich aan bij de Partij van de Aftandse...
Wat een ongefundeerd stukje weer. (Almelo Nieuws - Gewoon Chris 2-11-09)

Mag Chris in het hondenhokje van AntHon geplaatst worden: hij likt net zo hard richting de PvdA, als een schoothondje naar Sjoers: Een kanjer van een politicus omdat hij voor zich zelf een goedkoop stukje grond heeft geregeld. Blaah.

Schaam je, Chris.

Vertel mij waar zijn jas aan de wilgen hangt, dan zoek ik het op en dan zal in elke binnenzak nog voldoende interessante zaken zitten.

Chris spoort niet, hoogstens verdiept.

Alex Bulten

PS
Als dergelijke bagger op AN.nl wordt toegelaten, dan wil ik ook wel een colomn.
Ik hoor wel wanneer ik kan beginnen.

Archief
Terug naar vorige pagina