Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
18-11-2009  

Over: normaal mens, SP versus GL en CDA

 

Hallo Alex. Mooi dat je niet anoniem reageert. Maar het is wel duidelijk: wij verschillen van mening. Mooi toch? Gelukkig sluit ik mij bij geen enkele partij aan, maar ik blijf respect houden voor ome Bert (Kozijn, baas van de PvdA en die AAA staat voor arbeid (=werk, travago dus) en dat heeft ome Bert Ko dus heel veel gedaan)

<< En ik zit niet in het hok van ome AntHon hoor (CDA, de partij van de moraalridders). Maar ik heb ook respect voor hem. Voor dat schijtloontje je zelf de kans lopen om een kogel te krijgen. Helaas gaat hij dus weg en daar blijft hij bij.. Zijn keuze, maar aan de andere kant zit er achter hem een uitstekend ambtelijk apparaat, die zijn opvolger binnen een maand of 2 in kan werken. En ik begrijp dat jij net zoals ik, jaloers bent over het feit dat hij wel een “lappie” grond voor weinig heeft weten te “roggelen”.
Maar bagger zijn mijn vomeersels niet. Dus daar zit je helemaal mis. Als jij dat vind, prima toch. Lekker houden, maar wel opgeven bij de politie hè? Bij gevonden uitwerpselen..
En er is altijd ruimte voor een column van jou onder het hoofd “gastencolumn”. Gewoon doen dus…..
En of ik wel of niet spoor? Ooit een normaal mens ontmoet? En hoe beviel het?

En nu we het toch over de NS hebben.

Ik ergerde mij weer helemaal lekker tijdens het debat over die AOW laatst tussen tante Agnes (Kant, Sosilaistisge Poep) en tante Femke (Halsema, GroenLinks)
Femke wilde samen met Agnes door één deur tegen de 67 jaar voor de AOW gaan, maar die muts van een Agnes niet dus. Die bleef maar doormekkeren met de SP dogma’s zoals opgedragen door de partijleiding in Moskpou, oh nee in Den Haag….
Net een vrouw, die hebben ook altijd wat te mekkeren, ofzo…
Die Agnes heeft nooit gehoord van het spreekwoord: “samen sta je sterker”. Geeft Femke een hand neemt die trutje hola van een Agnes het niet aan.
Let wel, ik ben dus wél voor het ophogen van de AOW naar 69 jaar hoor. Ofzo. Ik werk ook al vanaf mijn 15e. Het begon met vakantie baantjes, maar het was toch wel werrukuh. Behalve wanneer je een lichamelijk zwaar beroep hebt gehad zoals stratenmaker of bouwvakker.
Nee, doe mij maar Wouter Bos. Die heeft ons landje maar mooi uit de kredietpoep gehaald. En met een dijk van een rente. Ik blijf er bij dat de PvdA niet de credits krijgt die het verdient.
Ook in ons Almelo niet.

En het CDA is ook niet mijn partij.
Neem nu dat gedonder met tante Lily Altena. Die is door familie omstandigheden van opa AtHon (Sjoers, nu nog wethouder en in zijn vrije tijd stemt die CDA dacht ik..) en dan heb je ome Henk (Slettenaar, opperhoofd van het CDA) en dat schijnt dan weer familie van elkaar te zijn en dan komt er nog een ander CDA familielid om de hoek zeilen. Jammer dat het zo moet allemaal. Jammer van tante Lily. Ik mag haar wel, alleen dus bij de verkeerde partij.
Ik blijf dat CDA een stelletje moraalridders vinden. Gelukkig op plaatselijk niveau minder dan de ChristenUni. Ook niet mijn partij. Hoe haal je het in je hoofd om te discrimineren naar seksuele geaardheid?
En dan tante Irene (ten Seldam) als wethouder? “Kmag dr nie aan denkuh”. Beste meid hoor die Irene, maar niet als wethouder. Ze is als raadslid heel goed. Net een pitbull. Als zij zich ergens in bijt, dan houdt ze ook vast. Daarom praat ze ook altijd met de tanden op elkaar. Heeft ze zich weer ergens in vast gebeten. Heb ik haar eigenlijk wel eens in een rok/jurk gezien? Ze heeft in het ziekenhuis in iedergeval wel altijd de broek aan en ik hoor dat ze daar heel goed werk doet.
Lekker daar blijven tante Irene, niks aan doen, gewoon weer 4 jaar raadslid worden, de jongeren niet de kans geven, want die bakken er toch niks van. Al hebben ze de toekomst..
Ofzo, toch?

Genoeg, vind ik

Groet, Chris..

Archief
Terug naar vorige pagina