Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
14-07-2009  

Over: Weer, braakliggend en klagen

 

Kijk dat bedoel ik nou. Zie ik tante Mieke (Kuik, wethouder) gewoon consumptiebonnen verkopen tijdens de opendag bij ons Heracles. Heerlijk, geen poeha en gedoe, gewoon op z’n plat Twents bonnetjes verkopen als opperhoofd van de supportersvereniging van ons kunstgras kluppie.
En dat ook ome Jan (voorzitter van ons kluppie) niet te beroerd was om wat opgeschoten supporters te woord te staan, gewoon op de tribune niks niet poe ha.
10 met een griffel.
Jammer toch weer, dat het weer weer niet meewerkte in het begin. Je krijgt het heen en weer er van. Maar het was weer bere gezellig ondank het weer.

Mooi dat die trein nu door die verdiepte bak heen rijdt. Mooi stil en verder helemaal goed. Maar nu de afwerking?! Hoe lang zal dat nou wel gaan duren? Ik hoor dat de omwonenden, vooral die op de Ambtstraat, het helemaal spuugzat zijn. Al dat stof, lawaai en gedoe. En er zijn best wat beschadigingen aan huizen. Scheuren in metselwerk vooral.
En daar bij de tunnel Violierstraat/Schoolstraat. Ziet ook (nog) niet uit, wanneer je het bekijkt vanuit de Ambtstraat. Wat een blok beton. Zouden daar ook van die mooie tegeltjes komen, zoals in de “kunstwerken” onder de Nijreessingel?
Schiet ook niet op daar.

Mooi initiatief om nu eindelijk eens al die braakliggende ruimtes aan te pakken. Gooi er wat zand in, er is toch genoeg over gebleven van dat verdiepte spoor. En dan wat gras inzaaien en we hebben er weer wat mooie grasveldjes bij.
Maar dan wel goede controle op wildpoepende honden en vooral die eigenaren. Zo verdient het grasklaar maken van die braakliggende gronden zich vanzelf terug…

En verder wordt het steeds leuker in Almelo. Natuurlijk blijft er genoeg over om te klagen, maar zo hoort het ook. Wat zou een Nederlander zijn, zonder dat hij/zij wat te klagen heeft.
Is het niet over het weer, dan is het wel over die “zakkenvullers” van een politici of die Allochtonen, of over de hoogte van de brandstofprijzen.
Maar klagen willen we en zo hoort het ook.
Maar ik heb even niks om over te klagen..
Helaas, volgende keer beter..

Oh ja, ik zou voor geen goud voor dat schijtloontje, wethouder willen zijn van Almelo. En ik heb er verstand van….

Groet’n Chris

 
21-07-2009  

Over: Cocaïne en fietsenrekken

 

Kijk dat bedoel ik nou; wat jammer en eigenlijk ben ik pisnijdig om die gozer. Yuri van Gelder. Fijne vent, goede sporter, leuk niks mis mee, maar toch weer..
Het niet kunnen omgaan met succes en populariteit. Gaat die eikel aan de neuspoeder.
Sportcarrière weg, baan weg, voorbeeld functie weg, misschien wel zijn hele toekomst weg. Hoewel? Een slecht voorbeeld, doet hopelijk niet volgen.


Wat een domoor. Maar is hij nu de enige schuld? Ik vind dat een sportbond dit soort topsporters ook veel beter psychisch moet gaan begeleiden. Neem b.v. die Inge de Bruin. Die heeft ook een te lange tijd psychisch helemaal in het diepe gezeten. Gelukkig is die er goed uitgekomen, als ik de grote billboards moet geloven…. Met haar eigen zwempakkenlijn.
Helemaal goed, maar de lengte van de benen vind ik nét iets te overtrokken. Maar het zal wel verkopen. En zolang die insinuerende teksten nog steeds kunnen, maak ik mij geen Wilders zorgen over de Islamitisering van de Nederlandse samenleving.
Lang leve de Sloggy, Triumph en Inge de Bruin reclame…..
Maar ik zal tante Erica (Terpstra, zwemgoeroe en opperhoofd NSF) als ik haar weer eens tegenkom, hier eens over gaan praten.
Wat menig lezer dus niet weet, is dat mijn moeder met haar 80 jaar, op wereldniveau zwemt en zij komt ze dus nog wel eens tegen.

En ik weet het meneer Fred Mens dat meer niet altijd beter is. Ik denk dat je refereert aan die dikke tieten van een eventuele nieuwe burgermoeder van Almelo. En die dikke buiken van de bestuurders (generaliserend). Ach ja, zakenlunchen en hapje en drankje. Dus we zijn het eigenlijk wel met elkaar eens… (lol)

En waar heb je het over in de tour? Over wel of niet oortjes meedragen. Jemig de Pemig. Als je nu niks meer weet om over te pissen dan ga je daarover azijnen. Gewoon in doen die dingen, klaar. Communicatie weet je? Doen. Anno 2009. Met je tijd mee gaan. Iedereen kan toch zo’n ding betalen? Kijk als je praat over een revolutionaire fiets die slechts weggelegd is voor de steenrijke ploegen. Da’s een ander verhaal…

En op ons Amalia Plein hebben ze bij het foeilelijke verbodsbord om fietsen te plaatsen een fietsenrek neergezet. Humorrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!

Verder niks, augurkentijd….

Chris

 
27-07-2009  

Over: banken, en worteltijd

 

Tsja, wat moet je nou? Na jaren lust en leed gedeeld te hebben via dit digitale medium, wordt het de laatste tijd, telkens weer een crime, om woorden uit het toetsenbord te wurgen. Ondanks de vele leuke reacties die ik krijg van de mensen. (Dank, dank, dank)
Het wordt wel gelezen, maar ik vraag mij telkens af, waar moet ik het nu weer over hebben?
Vooral op plaatselijk gebied? De regionale politiek. En dan moet het ook nog eens een glimlach op de lippen van de lezer toveren. Het gaat eigenlijk prachtig in Almelo. Genoeg te doen, de verdiepte bak ligt er en de treinen rijden en bijna geruisloos tussendoor en er zijn sinds de opening geen trein doden meer gevallen.
Tuurlijk, nu de overgang bij de Eilandsbrug nog, het water terug bij het nieuwe gemeentehuis. De tegeltje weert plakken op de “kunstwerken” van de Nijreessingel en gelukkig komen er steeds meet groene vlekken in de stad, waar vroeger flats stonden en er in de toekomst misschoen wel nieuwe senioren woningen staan.
En de 600 euro voor AOW toeslag voor een jongere AOW partner gaat er in 2015 af en de zorg gaat steeds meer kosten, dus die wordt ook minder.
Thuiszorg voor gehandicapte kids beneden de 5 jaar gaat er af. Etc.
Het gaat allemaal de goede kant op.
Banken lenen geen geld meer aan mensen die het niet kunnen betalen, zodat de gemeenschap niet meer opdraait voor de kosten van die lui. Sterker nog, banken lenen helemaal geen geld uit. Ook niet aan mensen die het wél kunnen betalen. Ik ben 4 maand bezig geweest om mijn hypotheekje voor een lager rente tarief over te sluiten van de RABO, naar de DVS-bank. Wat een gedoe.
Je kan nu beter een onzekere vaste baan hebben, dan een zekere zelfstandige zijn…..
En de banken verdienen nu goud geld aan die crisis.
Alles komt nu in de juiste proporties terug. Gewoon een pas op de plaats en veelal een paar stappen terug. De 2e auto uit de straat. Er is weer plek voor een 1e auto.
Maar vertel daar maar eens wat leuks over.

Wat ik wel leuk vond is dat bij de huldiging van Contador het Deense volkslied gespeeld werd en niet het Spaanse. Wat een afgang. Maar ach, het is en blijft Frankrijk en het blijft met de Franse slag…

Nee, ik ga dit jaar niet op vakantie. Even een jaartje over slaan. Gewoon geen zin in. Lekker thuis blijven. Is eens wat anders…. En het geld blijft mooi op de bank.
Ik ga mijn huisje verder opschilderen…
Het zonnetje schijnt…..

Groet’n Chris.

Archief
Terug naar vorige pagina