Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
14-07-2009  

Over: Weer, braakliggend en klagen

 

Kijk dat bedoel ik nou. Zie ik tante Mieke (Kuik, wethouder) gewoon consumptiebonnen verkopen tijdens de opendag bij ons Heracles. Heerlijk, geen poeha en gedoe, gewoon op z’n plat Twents bonnetjes verkopen als opperhoofd van de supportersvereniging van ons kunstgras kluppie.
En dat ook ome Jan (voorzitter van ons kluppie) niet te beroerd was om wat opgeschoten supporters te woord te staan, gewoon op de tribune niks niet poe ha.
10 met een griffel.
Jammer toch weer, dat het weer weer niet meewerkte in het begin. Je krijgt het heen en weer er van. Maar het was weer bere gezellig ondank het weer.

Mooi dat die trein nu door die verdiepte bak heen rijdt. Mooi stil en verder helemaal goed. Maar nu de afwerking?! Hoe lang zal dat nou wel gaan duren? Ik hoor dat de omwonenden, vooral die op de Ambtstraat, het helemaal spuugzat zijn. Al dat stof, lawaai en gedoe. En er zijn best wat beschadigingen aan huizen. Scheuren in metselwerk vooral.
En daar bij de tunnel Violierstraat/Schoolstraat. Ziet ook (nog) niet uit, wanneer je het bekijkt vanuit de Ambtstraat. Wat een blok beton. Zouden daar ook van die mooie tegeltjes komen, zoals in de “kunstwerken” onder de Nijreessingel?
Schiet ook niet op daar.

Mooi initiatief om nu eindelijk eens al die braakliggende ruimtes aan te pakken. Gooi er wat zand in, er is toch genoeg over gebleven van dat verdiepte spoor. En dan wat gras inzaaien en we hebben er weer wat mooie grasveldjes bij.
Maar dan wel goede controle op wildpoepende honden en vooral die eigenaren. Zo verdient het grasklaar maken van die braakliggende gronden zich vanzelf terug…

En verder wordt het steeds leuker in Almelo. Natuurlijk blijft er genoeg over om te klagen, maar zo hoort het ook. Wat zou een Nederlander zijn, zonder dat hij/zij wat te klagen heeft.
Is het niet over het weer, dan is het wel over die “zakkenvullers” van een politici of die Allochtonen, of over de hoogte van de brandstofprijzen.
Maar klagen willen we en zo hoort het ook.
Maar ik heb even niks om over te klagen..
Helaas, volgende keer beter..

Oh ja, ik zou voor geen goud voor dat schijtloontje, wethouder willen zijn van Almelo. En ik heb er verstand van….

Groet’n Chris

Archief
Terug naar vorige pagina