Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
27-07-2009  

Over: banken, en worteltijd

 

Tsja, wat moet je nou? Na jaren lust en leed gedeeld te hebben via dit digitale medium, wordt het de laatste tijd, telkens weer een crime, om woorden uit het toetsenbord te wurgen. Ondanks de vele leuke reacties die ik krijg van de mensen. (Dank, dank, dank)
Het wordt wel gelezen, maar ik vraag mij telkens af, waar moet ik het nu weer over hebben?
Vooral op plaatselijk gebied? De regionale politiek. En dan moet het ook nog eens een glimlach op de lippen van de lezer toveren. Het gaat eigenlijk prachtig in Almelo. Genoeg te doen, de verdiepte bak ligt er en de treinen rijden en bijna geruisloos tussendoor en er zijn sinds de opening geen trein doden meer gevallen.
Tuurlijk, nu de overgang bij de Eilandsbrug nog, het water terug bij het nieuwe gemeentehuis. De tegeltje weert plakken op de “kunstwerken” van de Nijreessingel en gelukkig komen er steeds meet groene vlekken in de stad, waar vroeger flats stonden en er in de toekomst misschoen wel nieuwe senioren woningen staan.
En de 600 euro voor AOW toeslag voor een jongere AOW partner gaat er in 2015 af en de zorg gaat steeds meer kosten, dus die wordt ook minder.
Thuiszorg voor gehandicapte kids beneden de 5 jaar gaat er af. Etc.
Het gaat allemaal de goede kant op.
Banken lenen geen geld meer aan mensen die het niet kunnen betalen, zodat de gemeenschap niet meer opdraait voor de kosten van die lui. Sterker nog, banken lenen helemaal geen geld uit. Ook niet aan mensen die het wél kunnen betalen. Ik ben 4 maand bezig geweest om mijn hypotheekje voor een lager rente tarief over te sluiten van de RABO, naar de DVS-bank. Wat een gedoe.
Je kan nu beter een onzekere vaste baan hebben, dan een zekere zelfstandige zijn…..
En de banken verdienen nu goud geld aan die crisis.
Alles komt nu in de juiste proporties terug. Gewoon een pas op de plaats en veelal een paar stappen terug. De 2e auto uit de straat. Er is weer plek voor een 1e auto.
Maar vertel daar maar eens wat leuks over.

Wat ik wel leuk vond is dat bij de huldiging van Contador het Deense volkslied gespeeld werd en niet het Spaanse. Wat een afgang. Maar ach, het is en blijft Frankrijk en het blijft met de Franse slag…

Nee, ik ga dit jaar niet op vakantie. Even een jaartje over slaan. Gewoon geen zin in. Lekker thuis blijven. Is eens wat anders…. En het geld blijft mooi op de bank.
Ik ga mijn huisje verder opschilderen…
Het zonnetje schijnt…..

Groet’n Chris.

Archief
Terug naar vorige pagina