Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
04-04-2008  

Over: de makke Wilders en Almelo

 

Nou, nou, nou, wat een vomeersel van die Wilders. Had mijn schoonmoeder van 79 en nét 2 maanden aan de computer het beter kunnen plakken….Maar weet je wat nou de makke is met die man? Hij is weer een week of nog langer helemaal in beeld. En moet je hem zien staan daar in die 2e kamer. Het is toch niet te geloven die man. Ik ken mensen met een plaat voor het hoofd, maar hij heeft écht een bord gewapend beton voor die blonde plaat van hem.

En wat helemaal de makke is, hij gelooft ook nog in zichzelf. Al is de overgrote meerderheid van Nederland, vertegenwoordigd in de volksvertegenwoordiging in die 2e kamer tégen hem. Knap hoor eigenlijk wel. Daar moet je echt schijt aan alles hebben en weten hoe je de media etc. bespeeld. En dat weten die lui van die PVV. Of het nou inhoudelijk ergens over gaat is vers krentewegge.Complimenten aan Balkenende en aan de eigenlijk hele Moslim bewegingen in Nederland, hoe ze die Wilders hebben laten afgaan. Sielug hoor…… J

Lees ik dat de regering van Almelo het gaat hebben over terrassen en ook dus over winterterrassen. Kijk, zucht, dat treft nu de kern van wat de makke is met Almelo. Ik kan mij nog herinneren dat ik in mijn raadtijd een motie in heb gediend voor winterterrassen. Door ziekte van 2 medestanders, staakten de stemmen bij 13 om 13!! En ome Anthon (Sjoers, minister van o.a. terrassen) slaakte een zucht van verlichting. Hij is/was namelijk helemaal geen voorstander van winterterrassen. “Moet je niet willen, het bederft het hele aanzicht van de historische gevels bla bla bla meer”.

En moet je nu eens kijken naar die “mooie” plinten van de winkels in b.v. de promenade. Bagger en ook wel een paar mooie hoor, maar over het algemeen een aanfluiting van de “oh zo mooie historische gevels”. Nee, ome Anthon, dat is dus meten met 2 maten. En of het het winkelend publiek het interesseert die mooie gevels als het stervens koud is en sneeuwt en regent. Die willen in de winter droog en warm zitten bij hun kopje koffie óp een verwarmd winterterras.

Maar goed, ik draaf weer eens door om het onderwerp heen. Dus nu 4 jaar later komt het eindelijk weer eens ter sprake in de raad. En dat is dus de makke van Almelo in het bijzonder en de politiek in het algemeen (of andersom). Het duurt allemaal zo vreselijk lang. Deels omdat de regering van Almelo, bestaande uit het college van Burgervader en wethouders e.e.a. gewoon niet zien zitten, deels omdat de raad alles eigenlijk maar alles voor zoete koek neemt. Maar wat wil je ook wanneer de regering bestaat uit wethouders uit dezelfde hoek waar uit de raad bestaat (rapt) De oppositie heeft zich helemaal monddood laten maken. En politiek is nu eenmaal een wereld van voorzichtigheid.

Ook hun eigen schuld, want wanneer ze een blok zouden vormen, dan zou het best wat kunnen zijn die oppositie.Neem nu dat verdiepte spoor. Had allang af moeten zijn. Een betere bioscoop, had er allang moeten zijn. Want die bios in de erotheek is een beetje eenzijdig… Een cultuurcentrum had er allang moeten staan. Of in het Twente Centrum of in het opgezomerde Hof 88. (kom op PvdA, Elbers, aantrappen, het idee is zo goed!)

Water terug in het centrum… had er al moeten wezen.

Dat hele centrum had allang op de schop moeten staan en verbeterd moeten worden. Of kun je nergens dynamiet vinden ome Anthon. Ik weet nog wel ergens een grote shovel te staan hoor. Mag je lenen, wil ik je wel bij helpen….

Pooksbelten had allang een mooi recreatieoord moeten zijn.De fietsnota had allang uitgevoerd moeten worden. Er had allang een soort jongeren/poppodium moeten zijn. Traag, traag, traag en eigen eieren van een paar lieden worden alleen maar uitgebroed, Ik zal het wel niet begrijpen en alles heeft te maken met politiek, polderen en memopauze, maar het is wel de makke van Almelo. Het duurt allemaal te lang en de mensen verliezen zo hun interesse.Politiek doe hier wat aan. Aantrappeen die handel, gas er op. Het is nog niet te laat..

En ja meneer Gerrit Maksteiner:

Ik val die Wilders wel aan en ook de mensen die zich Moslim noemen en die dood en verderf zaaien. Want elk geloof is een iets van liefde, respect en verdraagzaamheid, dus ook het Moslimgeloof. En dat hij dingen bespreekbaar maakt… Ach, het is de manier waarop. Kijk eens naar Tante IJzeren Rita (Verdonk, IBTON). Die doet het tenminste politiek correct en genuanceerd.

En last van de Moslims en niet van Katholieken en zwaar gereformeerden? Ach ja het is de historie in de tijd. En wat heet last.Ik weet zeker dat het allemaal goed gaat komen, maar of Wilders daar nu echt een steentje aan heeft bijgedragen? Misschien wel, maar de tijd zal het leren. Stel je voor dat Rouwvoets en die hele rechts gereformeerde kliek, aan het bewind komt… brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. En je schreef: Respect voor elkaar doet elkander begrijpen ahahahaha!!

Helemaal mee eens..

Ps Iran..... dacht dat GWB Irak binnen viel oeps!! Helemaal goed gedacht..

 
13-04-2008  

Over: antwoord en antwoord

 

Geachte heer Makkinga, Visser, Klaassens en De Jong,

Wanneer ik iemand een eikel vind, dan vind ik dat. Dat betekend niet dat die persoon een eikel is! Wanneer een meerderheid iets vind, dan pas kun je bijna zeggen dat het zo is. Ik kan bijna aannemen, dat de meerderheid van de Nederlandse bevolking de heer Wilders een eikel vindt. Tenminste de meerderheid van onze volksvertegenwoordiging vindt dat eigenlijk wel, al zullen ze dat nooit zo zeggen. Al accepteren ze (tolerant dat ze zijn), dat de heer Wilders ze voor “knettergek” uitmaakt.

En Wilders zei overigens niet van dat hij ze knettergek vond, nee, hij zei: “U bent knettergek”. Kijk, dat zou goed zijn voor een aanklacht en ik heb begrepen dat dat een juridische haalbare kaart is. Maar ach die Wilders is die moeite niet waard. En ik ben het met je eens, dat we alles moeten bekijken in het nu en niet in de tijd van de kruisvaarders en Middeleeuwen en zelf niet in de tijd van de jaren 60 in Ulster enzo.

Nee anno 2008 met internet en snel, snel, snel.Als ik nu een scheet laat, dan kan ik dat opnemen en binnen 2 minuten staat het op U-Tube. (Slecht voorbeeld, maar ik bedoel maar.)

En ik wil die mensen van El-Quaida en El Fatach en al die andere extreme gasten in o.a. de moslim landen beslist niet als achterlijk bestempelen hoor. Pas op, die zijn zo link als een loden deur. Kijk maar wat ze doen in die olie staten enzo. Maar dat díe lieden een beetje (boel) achtergebleven en niet helemaal ontwikkeld anno 2008, zijn.. Ja, dat is evident.

Pakistan, Indonesië, Afghanistan, Irak.

Maar vlak bijvoorbeeld Iran niet uit, beslist een heel ontwikkeld land met een hoge, mooie cultuur. En ik kan het weten, want ik ben er geweest. En niet zomaar met Neckermann, maar gewoon met ons Hanny en kids en een kampeerwagen.

En of die Wilders nou zo moedig is met vier van die kogelvrije gorilla’s om hem heen… Nou, nou, ik verdenk hem op suïcide neigingen. Kijk, wanneer hij nu omgelegd wordt (en dat gun ik hem beslist niet) dan is hij wel een martelaar van het volk. Net zoals Pim, Theo, en Hirshi. Maar die leeft nog.. Hé, waar kom ik dat vaker tegen: martelaar van het volk..?

En zo is er bij ieder geloof nu anno 2008 wat aan te merken. Ik bedoel maar de rol van de katholieke kerk (lees de Paus) in de aids situatie. Wanneer de Paus zijn Urbi en Orbi geeft over de condooms. Punt 1 minder aids, punt 2 minder mensen. Vooral in de (daar komt tie) onderontwikkelde (!) landen.

Ik denk dat alles te maken heeft met (religieuze) macht, geld en over zeggenschap.

Denk ik..

En meneer Visser, het is bijna allemaal linksdragend. Maar de linkshandige hebben toch de voorkeur aan rechtsdragend. In het midden is eigenlijk “not done” . Of het moet zonder onderbroek zijn. Dan bungelt die alle kanten op…..

En de volgende keer gaat het over Zakelijk Almelo, water, fietsen en armoedebestrijding in Almelo

Chris..

 
18-04-2008  

Over: zakelijk en armoede

 

Joepie, het is me gelukt!! 1,51 euro voor een liter super ROZ98 bij de Tango!

Waarom ik zo blij? Laat ik nog vaker me bussie staan om met de trein te gaan (rapt). Haal ik mijn voordeelpas er toch nog ruim uit.Wat een contrastrijke maandagavond. En als kleurenblinde hou ik van contrasten.Eerst naar Zakelijk Almelo waar alle bobo’s informeel bij elkaar komen om naar interessante en minder interessante verhalen te luisteren.

Dit keer was het weer een top bijeenkomst met de Watergraaf Stevan Kuks (Proefschrift bosebol over water dus een hele echte water dr.) en de super fietsenmaker Pieter Stiggelbout. (gesjeesd econoom, maar economisch 100% geslaagd)

Nu is water altijd een top item voor mij geweest, dus een verhaal van de Graaf helemaal toppie.

En nu heb ik bijna 8 jaar een Target mountainbike mishandeld en nu wordt deze fiets door een zoon van een kameraad van mij nog verder afgeragd, en ons Hanny probeert het zelfde met een ATB uit zijn fabriek, dus nu had ik de kans om de maker van deze toppie bikes eens in levende lijve te horen.

Boeieiend!!!!

En natuurlijk ook weer bekenden en onbekenden uit het bedrijfsleven te spreken. Misschien zit er nog een sponsor tussen voor mijn mout Everest avontuur in 2010.

Maar voor het hele verhaal én de hele fraaie column zeer vakkundig gevomeerd door Dhr. Wim van der Elst. Waar haalt die man het vandaan! Geweldig. Maar lees het allemaal zelf maar lekker eens door op http://www.zakelijkalmelo.nl/

Na het hapje en het drankje, deze calorieën er weer rap afgefietst (Kronan blauw) om nét op tijd bij de bieb aan te komen, om daar te genieten van een zeer goed georganiseerde stadpraatavond over armoede in Almelo.

Nou is dit al het 8e jaar dat ik dit stadsgesprek meemaak en helaas moet in constateren dat er nog geen ene ruk veranderd is. Of moet het accent nu nét even liggen op het feit dat het deze keer iets meer ging om armoede onder de kinderen. Zie elders in deze krant voor foto’s en verslag.

Met het verhaal van Mirjam Pool kan ik wel wat mee overigens. Het boek hoef ik niet te lezen, allemaal bekend. (zucht, helaas) En dan dat PvdA 2e kamerlid Hans Spekman. Nu had ik al geen hoge pet van hem op toen hij nog wethouder was in Utrecht, maar zijn verschijning in de bieb maandag vond ik toch een aanfluiting.Niet zijn verhaal, hoewel dat hoofdzakelijk een egostory was over hem en zijn ervaren armoede in zijn jeugd. Maar dat hij daar in kleren kwam waar zich de grootste “armoelijder” zich voor zou schamen, stoorde mij toch wel. Ik kon in ieder geval de metafoor in zijn verhaal niet vinden.

Man, man, trek toch in ieder geval een beetje kleren aan en haal je kin even langs een scheermachine o.i.d.

Ik sprak ooit een Indiër in Goa toen ik daar was met mijn Hanny en de kids. Die zij dat hij het respectloos vond naar de lokalo’s toe dat veel westerlingen zich net zo kleden als de lokalo’s

Wij westerlingen waren toch rijk en waarom trokken we dan niet gewoon onze kleren aan die wij gewend waren.

Nou, daar moest ik aan denken toen ik Hans zag verschijnen, met z’n verschoten rode jasje van de PvdA verkiezingen ooit eens. Respectloos naar de Nederlandse armen. Hij is rijk (waren zijn letterlijke woorden) dus hij kan zich een beetje kleren verantwoorden. En dan moet hij niet zo sjofel naar een bijeenkomst over armoede komen.

Respectloos naar de armen.

En verder complimenten naar de PvdA voor het organiseren van dezer avond.

Jammer dat er zo weinig andere partij beleidsmakers waren.

Vind ik, mijn mening.. Chris de Vries….

 
25-04-2008  

Over: Weggegooid geld, Hof-88 en Chinezen

 

Waar is het mogelijk dat je één miljoen euro kwijt bent en daarna nog helemaal niks hebt? Nou ja, helemaal niks.. We weten dat het niet doorgaat en er nooit zal komen. Juist ja: In Almelo. Waar heb ik het dan over: juist ja (ik durf het bijna niet meer uit mijn toetsenbord te toetsen, Het Poppodium. Tinus allemachtig. 1 miljoen euries naar de knoppen en uiteindelijk dus niks hebben.

Ja de wetenschap dat het geen haalbare kaart was en bla bla bla meer.

En door wie of wat komt het? Nou ik denk dus aan het tweede wereldoorlogsyndroom van de PvdA. Vooral niets iets nieuws doen, want dat is eng en voorzichtig omgaan met het geld, soort Calvinisme daterend uit de vorige eeuw in het Guldentijdperk. Potten met die handel voor slechtere tijden. En vooral niets voor de jeugd, want die veroorzaken alleen maar overlast en gedoe. (CDA) De jeugd moet naar een ander podium, de kerk geheten….

Een poppodium is alleen maar een poel des verderf bla, bla, bla.

Maar wie weet gaat het voorstel van de directeur van de Muziekschool iets

Uit Tubantia: De Muziekschool Twente gaat met de gemeente Almelo in gesprek over de oprichting van een popcentrum met oefenruimtes voor beginnende muziekbandjes. Dat gebeurt op basis van een plan dat de muziekschool schreef en waarin sprake is van een centrum met een zestal oefenruimtes, een podium, een opnamestudio en een ontmoetingsruimte.

Ach en ik ben het er wel mee eens, het Hof-88 idee van de PvdA ís eigenlijk ook nog zo slecht nog niet, maar mijn voorkeur ging toch uit naar dat mooie pophemel gebeuren. Dichter bij Tinus enzo….Enfin hebben we het niet meer over, op naar het vernieuwde Hof-88. En dat zal hopelijk ook niet 13 tot 15 jaar duren voordat het rond is. Maar je weet maar nooit.

En eindelijk komen er dus winterterassen, nu deze winter weer voor bij is. Ben toch wel benieuwd hoe het mogelijk is dat ome Anthon (Sjoers, wethouder over winterterrassen enzo) bakzeil heeft gehaald. Wie heeft hem zo onder druk weten te zetten dat hij toch toe heeft gegeven. Het eerste winterterras was wel bij het Wetshuis van Xandrien vd Woudenberg. En die is een onderdeel van het horeca machtsblok van Jan Thorney en zijn kornuiten.. Prima de luxe dame en heren.. Zo werkt het.

Ook uit Tubantia: Burgemeester en Wethouders hebben deze activiteiten aangewezen als 'collectieve festiviteiten'. Voor deze activiteiten geldt tevens een onbeperkte sluitingstijd. B en W hebben overigens de mogelijkheid twaalf collectieve festiviteiten aan te wijzen.

En dan kiezen ze er maar 4…!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tinus allemachtig, en de rest van de 8 houden we in Hengelo en Enschede en Amsterdam…

Pfff ik ben weg, cultuurhappen in Assen en Groningen. Lekker Chinezen

Doei, Chris….

 
26-04-2008  

Over: inkomsten wethouders, Agglolijn, cocaïne, dictatuur in Almelo

 

Een wethouder in een plaats van 40.000 tot 60.000 inwoners vangt per maand € 6401,60 bruto en die in een stad van 100.000 tot 150.000 € 7552,74

Dus even snel uitrekenen hoeveel de regeringen van Almelo krijgen. Of ze het verdienen is vers krentewegge natuurlijk.

Ik gok dat de omes van Almelo zo om en nabij de € 7208,91 per maand bruto krijgen. Pak em beet zo’n 30% er af, blijft over om te verbrassen ca. € 5046,24

Dan te bedenken dat de ministers van Almelo nooit thuis eten, omdat ze genoeg hebben aan hun zaken lunches, dineetjes, hapjes en drankjes….

Nou dan is het ook best een leuk inkomen. 

Goed voor minimaal € 74,= per stuk per uur NETTO!!!!

Dan te bedenken dat ze ongeveer 70 uur per week de scepter zwaaien over ons Almelo, dan blijft er per uur € 72,08 NETTO!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hmmm even over nadenken. Lijkt mij zo op het eerste gezicht ook wel wat….

Nou lees ik dat er plannen zijn om Twente krijgt tijdelijk een aansluiting te geven op het nachtnet van NS in de Randstad. Onderzoek door NS moet uitwijzen of vervolgens met ingang van de nieuwe dienstregeling 2009/2010 er definitief een nachttrein gaat rijden vanuit Twente, die aansluit op het nachtnet in het westen. Het aantal (potentiële) reizigers is daarbij van belang evenals de kosten die met de nachttrein zijn gemoeid. En een nachttrein (de door mij zo begeerde AGGLO lijn) alleen in Twente is geen optie. Suuur. Over een financiële bijdrage van regio of gemeente aan de nachttrein wil men zich niet uitlaten. Nu ik wel. Gewoon een beetje mee betalen en dan Connexxion, Sintus of hoe heet die andere ook al weer, in de arm nemen. Metro dienst instellen en dan hebben we weer een stukje Netwerkstad er bij

Kom op ome Theo (Schouten, PvdA, minister van agglolijn geloof ik, of is dat ome Athon, maar ome Reinier gaat over de centen, dus allemaal, aantrappen en gas er op) Laatste raads over het gemeentehuis: mooi voorbeeld hoe de regering van Almelo in elkaar zit en hoe het werkt.

En dan weer ome Anthon (Sjoers)

Aan het woord: Bert Kozijn (PvdA opperhoofd) „De rol van de burgers is wel erg vaag, die mag best opgewaardeerd worden”.

Helemaal goed ome Bert Ko!!

En nu komt tie, hou je vast, ga zitten:

Maar daar voelt Sjoers (weth. CDA (!) over een heleboel leuke zaken) niets voor.

„Zou je de burger meer zeggingskracht willen geven, dan moet je naar een referendum toe. Dat wil ik in ieder geval niet”, aldus Sjoers. De andere fracties in de gemeenteraad lieten zich over de inspraakmogelijkheden voor de burger vooralsnog niet uit.

Nou is het helemaal duidelijk hoe de regering van Almelo in elkaar zit. Lijkt wel een dictatuur! De 5 (CDA, PvdA en we rekenen ome Menno (Knip, burgervader ook maar even mee voor het gemak) weten het en die bepalen even hoe en wat.

En de hele raad en vooral de oppositie zwijgt in grote stilte!!!!!!!!!!!!!

En nou moet met toch niet gekker worden. Worden de pompbedieners uitgescholden en voor rotte vis uitgemaakt omdat de benzineprijzen zo hoog zijn!Nou vraag ik je. Of die er wat aan kunnen doen. Jemig de Pemig en Tinus allemachtig. Mensen doe even normaal. Ga lekker met de trein of op de fiets als je het niet kunt betalen, of neem een bier minder.. Kwestie van keuze maken…

En nu lees ik op het journaal een verbaasde politieofficier uit Friesland. Die is verbaasd dat er zelf een 13-jarige zwaar aan de snuif (cocaïne) zit. Man, man van welke planeet kom je? Er worden zelfs verslaafde kinderen geboren!!

Dus wat mekker je? En hoe komt het dat het daar in Noordwest Friesland zo uit de hand gelopen is? Juist, omdat er met dat illegale gedoe zoveel geld te verdienen is.Oplossing, maak het legaal en ga vooral eens met die ouders praten. Want een kind van 13 aan de coke is naar min ervaring een heel stuk te wijten aan de ouders, cq de opvoeding.

Op naar de vrijmarkt woensdag.

Ik sta er weer bij McDonalds. Dus wie een handtekening wil… Of kijken welke spullen ik te koop heb voor weinig: Draadloze router, Magnetronnetje, veel boeken, potjes, pannetjes, speelgoed etc…..

Groet, Chris….

Archief
Terug naar vorige pagina