Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
18-04-2008  

Over: zakelijk en armoede

 

Joepie, het is me gelukt!! 1,51 euro voor een liter super ROZ98 bij de Tango!

Waarom ik zo blij? Laat ik nog vaker me bussie staan om met de trein te gaan (rapt). Haal ik mijn voordeelpas er toch nog ruim uit.Wat een contrastrijke maandagavond. En als kleurenblinde hou ik van contrasten.Eerst naar Zakelijk Almelo waar alle bobo’s informeel bij elkaar komen om naar interessante en minder interessante verhalen te luisteren.

Dit keer was het weer een top bijeenkomst met de Watergraaf Stevan Kuks (Proefschrift bosebol over water dus een hele echte water dr.) en de super fietsenmaker Pieter Stiggelbout. (gesjeesd econoom, maar economisch 100% geslaagd)

Nu is water altijd een top item voor mij geweest, dus een verhaal van de Graaf helemaal toppie.

En nu heb ik bijna 8 jaar een Target mountainbike mishandeld en nu wordt deze fiets door een zoon van een kameraad van mij nog verder afgeragd, en ons Hanny probeert het zelfde met een ATB uit zijn fabriek, dus nu had ik de kans om de maker van deze toppie bikes eens in levende lijve te horen.

Boeieiend!!!!

En natuurlijk ook weer bekenden en onbekenden uit het bedrijfsleven te spreken. Misschien zit er nog een sponsor tussen voor mijn mout Everest avontuur in 2010.

Maar voor het hele verhaal én de hele fraaie column zeer vakkundig gevomeerd door Dhr. Wim van der Elst. Waar haalt die man het vandaan! Geweldig. Maar lees het allemaal zelf maar lekker eens door op http://www.zakelijkalmelo.nl/

Na het hapje en het drankje, deze calorieën er weer rap afgefietst (Kronan blauw) om nét op tijd bij de bieb aan te komen, om daar te genieten van een zeer goed georganiseerde stadpraatavond over armoede in Almelo.

Nou is dit al het 8e jaar dat ik dit stadsgesprek meemaak en helaas moet in constateren dat er nog geen ene ruk veranderd is. Of moet het accent nu nét even liggen op het feit dat het deze keer iets meer ging om armoede onder de kinderen. Zie elders in deze krant voor foto’s en verslag.

Met het verhaal van Mirjam Pool kan ik wel wat mee overigens. Het boek hoef ik niet te lezen, allemaal bekend. (zucht, helaas) En dan dat PvdA 2e kamerlid Hans Spekman. Nu had ik al geen hoge pet van hem op toen hij nog wethouder was in Utrecht, maar zijn verschijning in de bieb maandag vond ik toch een aanfluiting.Niet zijn verhaal, hoewel dat hoofdzakelijk een egostory was over hem en zijn ervaren armoede in zijn jeugd. Maar dat hij daar in kleren kwam waar zich de grootste “armoelijder” zich voor zou schamen, stoorde mij toch wel. Ik kon in ieder geval de metafoor in zijn verhaal niet vinden.

Man, man, trek toch in ieder geval een beetje kleren aan en haal je kin even langs een scheermachine o.i.d.

Ik sprak ooit een Indiër in Goa toen ik daar was met mijn Hanny en de kids. Die zij dat hij het respectloos vond naar de lokalo’s toe dat veel westerlingen zich net zo kleden als de lokalo’s

Wij westerlingen waren toch rijk en waarom trokken we dan niet gewoon onze kleren aan die wij gewend waren.

Nou, daar moest ik aan denken toen ik Hans zag verschijnen, met z’n verschoten rode jasje van de PvdA verkiezingen ooit eens. Respectloos naar de Nederlandse armen. Hij is rijk (waren zijn letterlijke woorden) dus hij kan zich een beetje kleren verantwoorden. En dan moet hij niet zo sjofel naar een bijeenkomst over armoede komen.

Respectloos naar de armen.

En verder complimenten naar de PvdA voor het organiseren van dezer avond.

Jammer dat er zo weinig andere partij beleidsmakers waren.

Vind ik, mijn mening.. Chris de Vries….

Archief
Terug naar vorige pagina