Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
04-04-2008  

Over: de makke Wilders en Almelo

 

Nou, nou, nou, wat een vomeersel van die Wilders. Had mijn schoonmoeder van 79 en nét 2 maanden aan de computer het beter kunnen plakken….Maar weet je wat nou de makke is met die man? Hij is weer een week of nog langer helemaal in beeld. En moet je hem zien staan daar in die 2e kamer. Het is toch niet te geloven die man. Ik ken mensen met een plaat voor het hoofd, maar hij heeft écht een bord gewapend beton voor die blonde plaat van hem.

En wat helemaal de makke is, hij gelooft ook nog in zichzelf. Al is de overgrote meerderheid van Nederland, vertegenwoordigd in de volksvertegenwoordiging in die 2e kamer tégen hem. Knap hoor eigenlijk wel. Daar moet je echt schijt aan alles hebben en weten hoe je de media etc. bespeeld. En dat weten die lui van die PVV. Of het nou inhoudelijk ergens over gaat is vers krentewegge.Complimenten aan Balkenende en aan de eigenlijk hele Moslim bewegingen in Nederland, hoe ze die Wilders hebben laten afgaan. Sielug hoor…… J

Lees ik dat de regering van Almelo het gaat hebben over terrassen en ook dus over winterterrassen. Kijk, zucht, dat treft nu de kern van wat de makke is met Almelo. Ik kan mij nog herinneren dat ik in mijn raadtijd een motie in heb gediend voor winterterrassen. Door ziekte van 2 medestanders, staakten de stemmen bij 13 om 13!! En ome Anthon (Sjoers, minister van o.a. terrassen) slaakte een zucht van verlichting. Hij is/was namelijk helemaal geen voorstander van winterterrassen. “Moet je niet willen, het bederft het hele aanzicht van de historische gevels bla bla bla meer”.

En moet je nu eens kijken naar die “mooie” plinten van de winkels in b.v. de promenade. Bagger en ook wel een paar mooie hoor, maar over het algemeen een aanfluiting van de “oh zo mooie historische gevels”. Nee, ome Anthon, dat is dus meten met 2 maten. En of het het winkelend publiek het interesseert die mooie gevels als het stervens koud is en sneeuwt en regent. Die willen in de winter droog en warm zitten bij hun kopje koffie óp een verwarmd winterterras.

Maar goed, ik draaf weer eens door om het onderwerp heen. Dus nu 4 jaar later komt het eindelijk weer eens ter sprake in de raad. En dat is dus de makke van Almelo in het bijzonder en de politiek in het algemeen (of andersom). Het duurt allemaal zo vreselijk lang. Deels omdat de regering van Almelo, bestaande uit het college van Burgervader en wethouders e.e.a. gewoon niet zien zitten, deels omdat de raad alles eigenlijk maar alles voor zoete koek neemt. Maar wat wil je ook wanneer de regering bestaat uit wethouders uit dezelfde hoek waar uit de raad bestaat (rapt) De oppositie heeft zich helemaal monddood laten maken. En politiek is nu eenmaal een wereld van voorzichtigheid.

Ook hun eigen schuld, want wanneer ze een blok zouden vormen, dan zou het best wat kunnen zijn die oppositie.Neem nu dat verdiepte spoor. Had allang af moeten zijn. Een betere bioscoop, had er allang moeten zijn. Want die bios in de erotheek is een beetje eenzijdig… Een cultuurcentrum had er allang moeten staan. Of in het Twente Centrum of in het opgezomerde Hof 88. (kom op PvdA, Elbers, aantrappen, het idee is zo goed!)

Water terug in het centrum… had er al moeten wezen.

Dat hele centrum had allang op de schop moeten staan en verbeterd moeten worden. Of kun je nergens dynamiet vinden ome Anthon. Ik weet nog wel ergens een grote shovel te staan hoor. Mag je lenen, wil ik je wel bij helpen….

Pooksbelten had allang een mooi recreatieoord moeten zijn.De fietsnota had allang uitgevoerd moeten worden. Er had allang een soort jongeren/poppodium moeten zijn. Traag, traag, traag en eigen eieren van een paar lieden worden alleen maar uitgebroed, Ik zal het wel niet begrijpen en alles heeft te maken met politiek, polderen en memopauze, maar het is wel de makke van Almelo. Het duurt allemaal te lang en de mensen verliezen zo hun interesse.Politiek doe hier wat aan. Aantrappeen die handel, gas er op. Het is nog niet te laat..

En ja meneer Gerrit Maksteiner:

Ik val die Wilders wel aan en ook de mensen die zich Moslim noemen en die dood en verderf zaaien. Want elk geloof is een iets van liefde, respect en verdraagzaamheid, dus ook het Moslimgeloof. En dat hij dingen bespreekbaar maakt… Ach, het is de manier waarop. Kijk eens naar Tante IJzeren Rita (Verdonk, IBTON). Die doet het tenminste politiek correct en genuanceerd.

En last van de Moslims en niet van Katholieken en zwaar gereformeerden? Ach ja het is de historie in de tijd. En wat heet last.Ik weet zeker dat het allemaal goed gaat komen, maar of Wilders daar nu echt een steentje aan heeft bijgedragen? Misschien wel, maar de tijd zal het leren. Stel je voor dat Rouwvoets en die hele rechts gereformeerde kliek, aan het bewind komt… brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. En je schreef: Respect voor elkaar doet elkander begrijpen ahahahaha!!

Helemaal mee eens..

Ps Iran..... dacht dat GWB Irak binnen viel oeps!! Helemaal goed gedacht..

Archief
Terug naar vorige pagina