Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
13-04-2008  

Over: antwoord en antwoord

 

Geachte heer Makkinga, Visser, Klaassens en De Jong,

Wanneer ik iemand een eikel vind, dan vind ik dat. Dat betekend niet dat die persoon een eikel is! Wanneer een meerderheid iets vind, dan pas kun je bijna zeggen dat het zo is. Ik kan bijna aannemen, dat de meerderheid van de Nederlandse bevolking de heer Wilders een eikel vindt. Tenminste de meerderheid van onze volksvertegenwoordiging vindt dat eigenlijk wel, al zullen ze dat nooit zo zeggen. Al accepteren ze (tolerant dat ze zijn), dat de heer Wilders ze voor “knettergek” uitmaakt.

En Wilders zei overigens niet van dat hij ze knettergek vond, nee, hij zei: “U bent knettergek”. Kijk, dat zou goed zijn voor een aanklacht en ik heb begrepen dat dat een juridische haalbare kaart is. Maar ach die Wilders is die moeite niet waard. En ik ben het met je eens, dat we alles moeten bekijken in het nu en niet in de tijd van de kruisvaarders en Middeleeuwen en zelf niet in de tijd van de jaren 60 in Ulster enzo.

Nee anno 2008 met internet en snel, snel, snel.Als ik nu een scheet laat, dan kan ik dat opnemen en binnen 2 minuten staat het op U-Tube. (Slecht voorbeeld, maar ik bedoel maar.)

En ik wil die mensen van El-Quaida en El Fatach en al die andere extreme gasten in o.a. de moslim landen beslist niet als achterlijk bestempelen hoor. Pas op, die zijn zo link als een loden deur. Kijk maar wat ze doen in die olie staten enzo. Maar dat díe lieden een beetje (boel) achtergebleven en niet helemaal ontwikkeld anno 2008, zijn.. Ja, dat is evident.

Pakistan, Indonesië, Afghanistan, Irak.

Maar vlak bijvoorbeeld Iran niet uit, beslist een heel ontwikkeld land met een hoge, mooie cultuur. En ik kan het weten, want ik ben er geweest. En niet zomaar met Neckermann, maar gewoon met ons Hanny en kids en een kampeerwagen.

En of die Wilders nou zo moedig is met vier van die kogelvrije gorilla’s om hem heen… Nou, nou, ik verdenk hem op suïcide neigingen. Kijk, wanneer hij nu omgelegd wordt (en dat gun ik hem beslist niet) dan is hij wel een martelaar van het volk. Net zoals Pim, Theo, en Hirshi. Maar die leeft nog.. Hé, waar kom ik dat vaker tegen: martelaar van het volk..?

En zo is er bij ieder geloof nu anno 2008 wat aan te merken. Ik bedoel maar de rol van de katholieke kerk (lees de Paus) in de aids situatie. Wanneer de Paus zijn Urbi en Orbi geeft over de condooms. Punt 1 minder aids, punt 2 minder mensen. Vooral in de (daar komt tie) onderontwikkelde (!) landen.

Ik denk dat alles te maken heeft met (religieuze) macht, geld en over zeggenschap.

Denk ik..

En meneer Visser, het is bijna allemaal linksdragend. Maar de linkshandige hebben toch de voorkeur aan rechtsdragend. In het midden is eigenlijk “not done” . Of het moet zonder onderbroek zijn. Dan bungelt die alle kanten op…..

En de volgende keer gaat het over Zakelijk Almelo, water, fietsen en armoedebestrijding in Almelo

Chris..

Archief
Terug naar vorige pagina