Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
09-02-2012  

Almelo een zinkend schip

 

Daar zakt mij de broek van af. Dat is in principe niet zo erg voor mij, maar als het mijn Almelose aangaat, vind ik het toch wel heel verdrietig. Wat nou weer? In de poll in ons eigen TcTubantia vindt een overgrote meerderheid dat ons Almelo geen carnaval moet hebben. “Wat hebben we aan die ongein”, “Almelo is geen carnaval stad”… Jemig de Pemig… Slaap maar lekker verder Almelo..
Nu dat gezeik over die binnenstad. Traaaaaag en dan weer dat gezeur over dat IISPA… “Had er nooit gemogen, twee slagen te groot…” Dan dat eeuwige gedoe over dat nieuwe stadion.. Had er al lang moeten staan…!!!! Almelo Nouveaux of zoiets. Almelo nieuw.. Wat nou Almelo nieuw… Almelo achteruit dus.. Almelo terug naar de middeleeuwen dus….
Dan dat Waterrijk.. uitstel, uitstel, uitstel… en zie het resultaat: Het inwonersaantal van ons Almelo loopt terug. Gewoon de welgestelden een flinke poot uitdraaien en van dat verdiende geld andere leuke dingen doen… Bestemmingsplannen zijn er om aangepast te worden……
De ijsbaan gaat gewoon dicht, omdat de mensen van de stichting “ook wel eens willen eten”.
Jemig de Pemig…….
Dat baggergebied nabij het station aan de Kerkenlande kant. Daar had allang een shovel overheen gemoeten. (Oeps, maar nu zeg ik het echt, dus klaag mij maar aan) Koop die paar mensen toch gewoon uit, geef ze een zak met geld en oppimpen die zooi…..
Dan dat Fortezza/Praxis gedoe…
Helaas moet ik de hand in eigen boezem steken en ik doe dat liever bij moeders.. Maar ik zat er dus zelf bij toen ome Anthon (Sjoers, CDA toen) als wethouder de zaak als Popie Jopie ondertekende en eigenlijk de hele boel om de tuin leidde. Daar zal hij het wel niet mee eens zijn. Maar het rapport van de rekenkamer liegt er niet om. Nou ome Anthon, niet leuk hoor…..
Aan de andere kant gebeurde er wel wat.. Verdiept spoor, Nijrees Singel en als dat Fortezza door was gegaan, was het toch best toppie geweest.. En waar gehakt wordt, vallen spaanders….
Hebben we het even niet over die monorail… Ach, ik heb het eens over een metro gehad en RTL daar mee gehaald… En daar ging Ballast Nedam en Volker Stevin ook serieus op in. Die hadden het gedaan voor toen 2,2 miljard (euroos!!)! Was leuk..
En door het dualistische systeem van controle, is eigenlijk alleen de gemeenteraad te beschuldigen. En daar zat ik toen ook in…
Mea Culpa.. bij deze.
Maar waar was die overmachtige PvdA met die politieke kanjer van een Bert Kozijn? Waar was dé mentor van ons ome Gijs (Stork, VVD/ALA)? En waar was die lopende encyclopedie van Almelo ome Marcel (Hubers, uhm, uhm)? Waar was ik (Chris de Vries, LeefBaarAlmelo)
Of was ome Anthon zo enorm goed, dat zelfs die het niet door hadden waar hij mee bezig was?
Almelo: “Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg stad”… Slaap maar lekker verder met je achteruitgang. Ik heb in ieder geval meer verleden dan toekomst in deze stad. Met een traan in mijn ogen, want Almelo verdient beter en kan beter, wanneer ze de boel nu aantrappen, gas er op en gaan voor die banaan…..
Ik heb de handdoek in de ring gegooid en ga dit zinkend schip zo snel mogelijk verlaten..
Maar dat kan ook n og wel 10 jaar duren hoor…..
Oh ja, mijn huis staat stilletjes te koop….. Maar niet voor een crisis prijs hoor……
Op naar de volgende toertocht, Almelo – Nordhorn, zaterdag…

Groet’n, Chris

 

 
18-02-2012  

Knakenvolk…

 

Nee, waar het echt fout is gegaan is met dat hele fukke RBT of maximaal XL ofzo..
En daar heb ik mij toen (LeefbaarAlmelo) helemaal tegen gevochten…
En die fukkuh projectontwikkelaars zoals die van der Looy. Die heeft gewoon ons Almelo bij de veter voor een miljoentje ofzo. Dacht het college toen echt dat projectontwikkelaars filantropische instellingen zijn? Jammer ome Anthon Sjoers en daarbij het hele college van toen. Gaat het dus niet worden. Goh, wat zijn we bij de neus genomen door die van der Looy en we hebben geen poot om op te staan. Maar dat is nog pinda’s vergeleken met die 80 hectare plus plus van dat RBT. En dan zijn er nog wat van die zaken….
Enfin, het gaat allemaal goed komen. Toch wel leuk dat bijvoorbeeld een Apeldoorn, helemaal onderuit is gegaan… Artikel 12….
En we zijn mooi met z’n allen bij de neus genomen door ome Anthon, Popie Jopie.
En daar ben ik best pissig over….
En dan de arrogantie van een hele zooi politikers van toen: “En ik heb het toen wel gezegd enzo..”vooral van die PvdA en GroenLinks. Ik heb het wel gezegd.
De enige die wat gezegd heeft is ome Gijs (Stork, toen VVD) maar die werd niet gehoord toen. Ook door mij niet, helaas…….
Knakenvolk….

En verder die Geert Wilders met z’n hoofddoekje van Bea… Toch wel lagguh. Hij heeft zelf een keppeltje gedragen toen bij de Klaagmuur. Of is dit weer een gevalletje van voortschrijdend inzicht van de PVV…??
Dan maar met de 11-steden tocht een nationale feestdag. Gaat toch niet door, maar het bekt wel lekker door die Geert. Wat is het toch een bagger partij….
En dan dat meldpunt voor Oost-Europeanen.. Ach de SP heeft ook van die meldpunten en dan is er de kliklijn en verder is er een meldpunt van foute PVV-ers..
En in ieder geval worden nu de huisjesmelkers aangepakt en dat zijn dan weer veelal Turken..
Lagguh toch? De ene allochtoon draait de andere allochtoon een poot uit..
Het gaat er om, dan op plekken waar wij te beroerd zijn om onze handen vuil te maken er een Oost Europeaan ingehuurd wordt.
En die zijn gewoon een stuk goedkoper. En geen enkele ondernemer is filantroop…… Die willen centjes verdienen.. Zo simpel is dat…
Knakenvolk…

En dan zijn wij met z’n allen knakenlui, voor al afgelopen zaterdag op het ijs richting Denekamp. Heb ik ook aan meegedaan met twee vingers in de neus, maar wel gewoon € 3,= betaald en een mooi medaille gekregen en keurige kluun plaatsen..
Nou zijn er ruim 2000 knakeleiers geweest die die simpele 3 euro er niet voor wilden betalen en zwart zijn gaan rijden. Maar wel gebruik maken van al die kluun faciliteiten etc.
Kijk daar kan ik nou helemaal pissig over worden.
Godssakke, 3 euro… !!! Waar hebben we het nou over?
Zolang er in Almelo en omstreken nog van die knakenlui rondlopen, dan zal mijn mooi Twente echt nooit wat worden. En Almelo in het bijzonder… 3 euro!!!
Knakenvolk..

Good goan.. Op naar de zomer..

Chris

 
23-02-2012  

Die ome Anthon (Sjoers, CDA) toch…

 

Nu heb ik het dus ruim 28 jaar geprobeerd om op mijn manier iets van ons Almelo te maken.
En er is al best wat gebeurd. Preston Palace, Theater Hotel, Wevershuisje, Nijreessingel, woonboulevard, mooie bioscoop, paar leuke kroegen, Heracles met z’n stadion, IISPA ding, stationsomgeving en een paar mooie opgepimpte wijken enzo… Sluitersveld, Goosenmaat en ach er gebeurd best veel in ons Almelo. Maar ik praat nu dus over 28 jaar!!!

En kijk nou eens toen naar ome Reinier (Van Broekhoven ook CDA!!) die ging mooi op tijd weg naar de SOWECO als directeur daar. Die zag de bui al aankomen met dat gedoe van ome Anthon (Sjoers ook CDA). Die heeft dus het zinkend schip ook op tijd verlaten.
En nu is het mij ook duidelijk waarom ome Anthon niet meer als wethouder herkozen (wilde) mocht (CDA) wilde, weg moest als het ware….
Want ik ben er van overtuigd dat hij weer herkozen was geworden door die moraalridders partij van het CDA. Popie Jopie (Paus Jopie dus) En dan was het kabinet van Almelo wel gevallen verleden week dinsdag… Neem dat van mij aan. En nu niet zeggen (PvdA en CDA) dat ik er geen verstand van heb. De beste stuurlui staan aan wal en ik sta nu aan de wal, dus ben een van de goeiste stuurlieden.
Het hele zooitje van het CDA en PvdA en de rest, stond er bij en keek naar ome Anton de Popie Jopie uit te hangen. En het CDA ging zijn eigen wethouder niet af/aanvallen.
Ok, hij had een dijk van een lobby tot in Brussel aan toe. Maar achteraf is het altijd beter lulluh en dat doe ik dan ook.
Dat station gedoe met al die te kleine display’s. En daar moest dus een ambtenaar helemaal naar Tokyo gaan om dat uit te zoeken, terwijl het zo te bestellen was bij BOL punt com of via Marktplaats.. En dan al die openingsgedoe van het station en die Nijreessingel en dat verdiepte spoor, al was Ilse best goed hoor en die hoogwerk acrobaten ook wel…., maar toch. En die kantoortoren aan die A-35. (“quote van ome Anthon: “Zooo doen we dat in Almeloooo”) Kost ff wat en het was wel mooi.
Maar regeren is vooruitkijken en dat deed dat hele CDA zooitje echt niet. En dat monorail gedoe van ome Anthon.. Ach.. En het leuke is, dat hij er nog steeds achter staat. Het hele id was heel leuk, maar mist elke vorm van realiteitszin, ten koste van ruim één ton aan euro’s gemeenschapsgeld!!!!

Onbehoorlijk bestuur, foutief en niet inlichten van de raad (waar ik toen onderdeel van was!!!) kan niet. Zomaar ergens een handtekening zetten, terwijl de rest van de college maten er helemaal niks van af weten? Ome Anthon????
Toch maar een gerechtelijk onderzoekje in gaan stellen, zoals de VVD voorstelt?

Groet’n Chris..

Oh ja en neef Marcel (Hubers, onze wandelende Almelose encyclopedie) was toen bij Burger Belangen Almelo….

Groet’n, Chris
 

Archief
Terug naar vorige pagina