Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
09-02-2012  

Almelo een zinkend schip

 

Daar zakt mij de broek van af. Dat is in principe niet zo erg voor mij, maar als het mijn Almelose aangaat, vind ik het toch wel heel verdrietig. Wat nou weer? In de poll in ons eigen TcTubantia vindt een overgrote meerderheid dat ons Almelo geen carnaval moet hebben. “Wat hebben we aan die ongein”, “Almelo is geen carnaval stad”… Jemig de Pemig… Slaap maar lekker verder Almelo..
Nu dat gezeik over die binnenstad. Traaaaaag en dan weer dat gezeur over dat IISPA… “Had er nooit gemogen, twee slagen te groot…” Dan dat eeuwige gedoe over dat nieuwe stadion.. Had er al lang moeten staan…!!!! Almelo Nouveaux of zoiets. Almelo nieuw.. Wat nou Almelo nieuw… Almelo achteruit dus.. Almelo terug naar de middeleeuwen dus….
Dan dat Waterrijk.. uitstel, uitstel, uitstel… en zie het resultaat: Het inwonersaantal van ons Almelo loopt terug. Gewoon de welgestelden een flinke poot uitdraaien en van dat verdiende geld andere leuke dingen doen… Bestemmingsplannen zijn er om aangepast te worden……
De ijsbaan gaat gewoon dicht, omdat de mensen van de stichting “ook wel eens willen eten”.
Jemig de Pemig…….
Dat baggergebied nabij het station aan de Kerkenlande kant. Daar had allang een shovel overheen gemoeten. (Oeps, maar nu zeg ik het echt, dus klaag mij maar aan) Koop die paar mensen toch gewoon uit, geef ze een zak met geld en oppimpen die zooi…..
Dan dat Fortezza/Praxis gedoe…
Helaas moet ik de hand in eigen boezem steken en ik doe dat liever bij moeders.. Maar ik zat er dus zelf bij toen ome Anthon (Sjoers, CDA toen) als wethouder de zaak als Popie Jopie ondertekende en eigenlijk de hele boel om de tuin leidde. Daar zal hij het wel niet mee eens zijn. Maar het rapport van de rekenkamer liegt er niet om. Nou ome Anthon, niet leuk hoor…..
Aan de andere kant gebeurde er wel wat.. Verdiept spoor, Nijrees Singel en als dat Fortezza door was gegaan, was het toch best toppie geweest.. En waar gehakt wordt, vallen spaanders….
Hebben we het even niet over die monorail… Ach, ik heb het eens over een metro gehad en RTL daar mee gehaald… En daar ging Ballast Nedam en Volker Stevin ook serieus op in. Die hadden het gedaan voor toen 2,2 miljard (euroos!!)! Was leuk..
En door het dualistische systeem van controle, is eigenlijk alleen de gemeenteraad te beschuldigen. En daar zat ik toen ook in…
Mea Culpa.. bij deze.
Maar waar was die overmachtige PvdA met die politieke kanjer van een Bert Kozijn? Waar was dé mentor van ons ome Gijs (Stork, VVD/ALA)? En waar was die lopende encyclopedie van Almelo ome Marcel (Hubers, uhm, uhm)? Waar was ik (Chris de Vries, LeefBaarAlmelo)
Of was ome Anthon zo enorm goed, dat zelfs die het niet door hadden waar hij mee bezig was?
Almelo: “Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg stad”… Slaap maar lekker verder met je achteruitgang. Ik heb in ieder geval meer verleden dan toekomst in deze stad. Met een traan in mijn ogen, want Almelo verdient beter en kan beter, wanneer ze de boel nu aantrappen, gas er op en gaan voor die banaan…..
Ik heb de handdoek in de ring gegooid en ga dit zinkend schip zo snel mogelijk verlaten..
Maar dat kan ook n og wel 10 jaar duren hoor…..
Oh ja, mijn huis staat stilletjes te koop….. Maar niet voor een crisis prijs hoor……
Op naar de volgende toertocht, Almelo – Nordhorn, zaterdag…

Groet’n, Chris

 

Archief
Terug naar vorige pagina