Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
23-02-2012  

Die ome Anthon (Sjoers, CDA) toch…

 

Nu heb ik het dus ruim 28 jaar geprobeerd om op mijn manier iets van ons Almelo te maken.
En er is al best wat gebeurd. Preston Palace, Theater Hotel, Wevershuisje, Nijreessingel, woonboulevard, mooie bioscoop, paar leuke kroegen, Heracles met z’n stadion, IISPA ding, stationsomgeving en een paar mooie opgepimpte wijken enzo… Sluitersveld, Goosenmaat en ach er gebeurd best veel in ons Almelo. Maar ik praat nu dus over 28 jaar!!!

En kijk nou eens toen naar ome Reinier (Van Broekhoven ook CDA!!) die ging mooi op tijd weg naar de SOWECO als directeur daar. Die zag de bui al aankomen met dat gedoe van ome Anthon (Sjoers ook CDA). Die heeft dus het zinkend schip ook op tijd verlaten.
En nu is het mij ook duidelijk waarom ome Anthon niet meer als wethouder herkozen (wilde) mocht (CDA) wilde, weg moest als het ware….
Want ik ben er van overtuigd dat hij weer herkozen was geworden door die moraalridders partij van het CDA. Popie Jopie (Paus Jopie dus) En dan was het kabinet van Almelo wel gevallen verleden week dinsdag… Neem dat van mij aan. En nu niet zeggen (PvdA en CDA) dat ik er geen verstand van heb. De beste stuurlui staan aan wal en ik sta nu aan de wal, dus ben een van de goeiste stuurlieden.
Het hele zooitje van het CDA en PvdA en de rest, stond er bij en keek naar ome Anton de Popie Jopie uit te hangen. En het CDA ging zijn eigen wethouder niet af/aanvallen.
Ok, hij had een dijk van een lobby tot in Brussel aan toe. Maar achteraf is het altijd beter lulluh en dat doe ik dan ook.
Dat station gedoe met al die te kleine display’s. En daar moest dus een ambtenaar helemaal naar Tokyo gaan om dat uit te zoeken, terwijl het zo te bestellen was bij BOL punt com of via Marktplaats.. En dan al die openingsgedoe van het station en die Nijreessingel en dat verdiepte spoor, al was Ilse best goed hoor en die hoogwerk acrobaten ook wel…., maar toch. En die kantoortoren aan die A-35. (“quote van ome Anthon: “Zooo doen we dat in Almeloooo”) Kost ff wat en het was wel mooi.
Maar regeren is vooruitkijken en dat deed dat hele CDA zooitje echt niet. En dat monorail gedoe van ome Anthon.. Ach.. En het leuke is, dat hij er nog steeds achter staat. Het hele id was heel leuk, maar mist elke vorm van realiteitszin, ten koste van ruim één ton aan euro’s gemeenschapsgeld!!!!

Onbehoorlijk bestuur, foutief en niet inlichten van de raad (waar ik toen onderdeel van was!!!) kan niet. Zomaar ergens een handtekening zetten, terwijl de rest van de college maten er helemaal niks van af weten? Ome Anthon????
Toch maar een gerechtelijk onderzoekje in gaan stellen, zoals de VVD voorstelt?

Groet’n Chris..

Oh ja en neef Marcel (Hubers, onze wandelende Almelose encyclopedie) was toen bij Burger Belangen Almelo….

Groet’n, Chris
 

Archief
Terug naar vorige pagina