Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
06-01-2009  

Over: twee maal gen..id

 

Hebben moeders ega en ik haar verjaardag te vieren. Ik dus zwaar nadenken over een kadootje. Wanneer je dus al ruim 30 jaar haar verjaardag viert, dan gaat je dat niet meer echt gemakkelijk af. Nou had zij de gewoonte om te pas en te onpas Herman van Veen te beluisteren. En in één keer zag ik op de buis, dat Herman een nieuwe show had in Carré. En dan ook nog een dag na haar verjaardag! Dus dat was helemaal bingo.
Ik een beetje gegoogeld om als een echte Nederlander zo goedkoop mogelijk aan kaartjes te komen. Uiteindelijk viel de keuze op Ticket on-line. Maar dan moest ik wel reserveren en kwam ik op een wachtlijst. Nou dat moest dan maar.
Na twee dagen kreeg ik van hen een mailtje dat ik mij heeeeel gelukkig mocht stemmen, want ze hadden net twee kaartjes kunnen vrij maken en wel op galerij stoel weet ik veel en nog wat.
Ik dus helemaal gelukkig en heleboel voorpret.
Ik slikte wel even toen ik het bedrag via de elektronische bankierstraat weg-enterde, maar enfin, je moet wat voor een relatie over hebben.
Nou, om een lang verhaal nog langer te maken: De show was geweldig, al zaten we vrij ver weg en konden nét het gezicht van Herman niet lezen. Volgende keer een verrekijker meenemen dus…
Zo evaluerend op een mooie plek in een serre in ee kroeg aan het Rembrantsplein (lang leve het rookverbod, zo komt er tenminste regelmatig een stoel vrij…) zag ik de prijs van het originele kaartje.
Een dag later vond ik de overboekinguitdraai terug. De prijs die ik betaald had was bijna 100 euries meer! Ik helemaal over de rooie. Hadden ze mij de verkeerde kaartjes gestuurd!?
Volgende dag meteen bellen. “Nee meneer, de prijs van de kaartjes is vraag afhankelijk, veel vraag, hoge prijs”. Einde verhaal….

Een ezel stoot zich dus….

Hebben moeders ega en ik mijn verjaardag te vieren. Ik dus etc. etc etc.
Dit keer naar André Rieu in het Gelredoom. Nu heb ik sowieso wel iets tegen dat stadion. Maar zo’n uitrijbare grasmat heeft wel iets. Alleen de club is niet echt mijn kluppie.
Om een lang verhaal nog weer langer te maken. André was te vergelijken met de grootte van de keeper van de overkant partij. Maar gelukkig hadden we nu wel een verrekijker.
Een mooie show, mooi meegemaakt te hebben, maar het was wel duur grootbeeld tv kijken. En dan was de regisseur te verliefd op André, want te vaak zagen wij zijn hoofd op de stereo schermen.
En nu waren de kaartjes gekocht bij Rang1 tickets. En weer voor ruim 100 euro boven op de standaard kaartjesprijs. Au!!
“Dit prijsverschil kan groot zijn bij evenementen waar de vraag veel hoger is dan het aanbod.”

Ik dus weer met de pest er in een beetje gegoogeld en nu blijkt dat Rang 1 Tickets een zuster is van Ticket on Line of een achternicht of weet ik veel, maar wel een zeeg grote incestueuze naaipartij via Paul Acket en/of Mojo concerts.

Ook lezende de commentaren via TROS-Radar of VARA-Kassa.
Om een lang verhaal maar af te sluiten: Achteraf voel ik mij dubbel genaaid.

Maar dit gevoel draagt wel bij tot het allemaal maken van twee onvergetelijke gebeurtenissen.

 
10-01-2009  

Over: Eierbende, bios en volle bak

 

Ik moet dus van meneer Jaap meer en vaker schrijven. Nou ik zal het proberen, al vind ik het de laatste tijd allemaal wel goed in Almelo. Ik heb in ieder geval meer geschiedenis dan toekomst in Almelo. Zo denk daar maar eens over na, die gaat diep toch?
Niks ten nadele over Almelo hoor…..
En moppen doorvertellen.. Nou dat heb ik dus één keer te vaak gedaan en dat heeft mij een bejegeningklacht op geleverd, die overigens helemaal niet door de gemeente aangenomen had mogen worden, maar dat is achteraf…
Dus neefje Jaap, die van ome Anthon en been breken en stoel van ome Kees (Smit, tuinstoelen verkoper) die vertel ik even niet door. Maar hij had al een sikje, want ik had hem al eerder gehoord….

En dat van die “eierbende” dat wist ik wel, had ik gehoord van iemand die het ergens gelezen had. Tsja en het is beter een partij eieren tegen de Waag te gooien dan een partij handgranaten of molotovcocktails, lijkt mij. En eigenlijk wel een vredelievende manier om duidelijk te maken dat je het niet eens bent met het terrassen beleid van de gemeente Almelo. Of is het gewoon huftergedrag….
Kijk en dat bedoel ik nou. Ik heb menig keer lekker gehangen op het terras van De Waag, dus het zal mij allemaal eigenlijk worst wezen, al vind ik het nog steeds jammer dat ik geen broodje kameel meer kan happen bij De Rechter…


En is De Waag nu in ene een stadscafé geworden? Ik dacht dat dat Het Wetshuys altijd was…..
Ach het wordt toch door dezelfde financier bekostigd, zo heb ik mij laten vertellen…..

En wat nou de bioscoop klaar. Nu blijkt het horeca gedeelte nog geen eens bouwkundig opgeleverd te zijn. Dus daarna nog die hele horeca meuk er in. Nou dat wordt na de bouwvak voordat we daar een vorkje kunnen prikken. Moeten we voor die combinatie dus toch weer naar Enschede…. Zou het in de naam zitten? De Drie Gezusters. Eén zus kan al te veel zijn en nu meteen maar drie? Ik heb er toch niet zo’n goed gevoel over. Een even Googelen op die drie gezusters dan maar…
En ik ben eigenlijk helemaal niet zo’n Heineken aanhanger… Maar wie weet wordt het toch Grolsch…
En ik mis overigens toch de aankondigingen van onze Amalia bios. Of zie ik iets over het hoofd? Maar even aanmelden voor die nieuwsbrief..

En ome Bert Kozijn (Opperhoofd PvdA) blijft dus het college kritisch volgen voor wat betreft de integriteit. Een en ander dus aangezwengeld door ome Anthon en ome Menno (resp. Wethouder en Burgervader). Maar dat heb je zo in de politiek… En denk nou niet dat Almelo een uitzondering is.. Maar in combinatie met die gijzeling enzo was het wel een leuk item voor NovaZembla, mede ook dus door dat “gestuntel” van ome Menno (wat hij later ook toegaf) en die gemeentevoorlichter….
Enfin, allemaal weer met een sisser afgelopen. Het stadion wordt een kwart slag gedraaid en nu we het toch over Heracles hadden. Stond laatst in de Telegraaf: Slechts bezochte wedstrijd was van Heracles thuis. “Slechts” 8500 bezoekers. Weten die eikels dus helemaal niet, dat dat gewoon volle bak betekend! Kijk dat bedoel ik….

En verder trek ik zo de schaatsen onder.

Groet’n Chris

 
16-01-2009  

Over: Rechter, Waag en dooi

 

Tsja en nou heeft ome Menno die Bibob commissie een paar maal getelefoneerd. Hmm..
Ik weet het nu ook allemaal niet meer. Hoewel: ik zou denk ik hetzelfde doen… Maar ik ben dan ook niet meer integer, want ik zit niet meer in de raad…. Ofoziets, geloof ik.. oeps…

Maar voor mij is de kous af en ik heb weer genoten van het politieke hoogspel dat er weer gespeeld is. Ome Menno is niet voor niks geschikt voor de senaat (1e kamer) en ome Bert (Kozijn, PvdA) is niet voor niks geslaagd voor het examen 2e kamerlid wezen en ome Theo (Schouten, weth. PvdA is niet voor niks geschikt als burgervader van de gemeente Almelo….
Polletjetiek weet je wel???

Maar over het geval De Rechter gesproken….
Uit wel ingelichte bronnen heb ik begrepen dat die programma’s NOVA/ZEMBLA niet de twee kanten hebben belicht. En ik dacht al: ik mis het hele commentaar van neefje Jan (Torny). Nou die hebben ze dus wel bevraagd, maar helemaal niet aan het woord gelaten.
Lekker makkelijk scoren zo.

Nu heb ik ook begrepen, dat die achterburen van het terras van de 4 vensters eigenlijk maar een beetje lulkoek hebben zitten te verkondigen over die stuk of 5 gewonnen rechtzaken. Via één of andere bestuursraad of hoge raad of raad van state of weet ik wat voor een gerechtelijke instelling hebben zij dus bepaalde zaken helemaal verloren en eigenlijk hebben ze gerechtelijk geen poot om op te staan. Kijk en een zaak winnen via een form-fout, tsja, da’s niet echt winnen. Blijft natuurlijk het feit, dat het niet jottem is, als je in het centrum woont en je achterburen worden een terras…. Kan ik mij leukere achterburen voorstellen, hoewel met het huidige klimaat in Nederland.. Met die natte zomers. Weinig terras. En ik heb begrepen dat het om 10 uur toch stil moet zijn….
Maar broodje aap verkopen voor NOVA/ZEMBLA is niet netjes achterbuurtjes hoor!
Maar ik ben nét eens op dat terras geweest… nou eigenlijk best een mooi terrasje…
En eerlijk is eerlijk, ik kreeg het gevoel dat de buren niet zo moeten “zeiken”. Ik heb altijd gezegd, wanneer je in het centrum gaat wonen, dan weet je dat je kunt genieten van het centrum gebeuren. Wil je rust, dan moet ja maar in Sibculo of Aadorp gaan wonen.

En ik weet dat een horeca boer helemaal niet goed wordt van de vergunningstelsel die er heerst in Nederland. En niet alleen een horecaboer hoor…. En dat er soms wel eens een vakje nét niet of nét wel aangekruist wordt en dat dan nét weer verkeerd uitvalt..
Maar als een provinciale overheid al tig fouten maakt in een vergunning verlening (Geval Rewald, oud ijzer), dan kan je van een “simpele” neefje Jan niet verwachten dat hij in ene of tweeje of drie-en, alles goed doet.
En nu we het toch over neef Jan hebben, ik heb hem alleen maar met een biertje ofzo in de hand aan het schap zien hangen, nooit met een heel dienblad vol biertjes door de tent zien rennen. Dus ik denk dat neefje Jan helemaal geen verstand heeft van horeca. Ik denk dat juist zijn vriendjes en vriendinnetje die hele horeca tenten draaien en dat hij alleen maar de centjes regelt. Want hij heeft wel de centjes, maar dat is algemeen bekend. En heeft een mooi stel horeca professoren om zich heen verzameld, dus hij heeft dikke lol… En nog leuk voor Almelo ook, want via hem en zijn terrassen wordt Almelo wel weer op de nationale kaart gezet!

Ik denk dus dat vooral nichtje Xandrien verstand van zaken heeft. En dat is weer genetisch bepaald, want haar vader is ook altijd succesvol zakenman geweest. En nichtje Xandrien loopt regelmatig haar mooie benen uit haar mooie lijf…… En wat die andere drie gabbers doen weet ik niet, maar ik denk dat die ook wel weten hoe ze een kroeg moeten draaien.

Uit wel ingelichte bronnen heb ik ook begrepen dan nichtje Xandrien geen enkel probleem had met het komen van De Rechter tegenover De Waag. Totaal branche verschillende tenten….
Laten we het zo dan stellen, als ik de eigenaar van de Waag zou zijn, dan zou ik best balen van zo’n terras aan de overkant en van zo’n eettent..
Maar misschien zou in De rechter wel publiek komen die nichtje Xandrien niet in haar tent wil hebben. Zou kunnen toch?
Dus om een lang verhaal langer te maken. Nichtje Xandrien is eigenlijk de directeur van die hele groep en dat ze nou toevallig de dochter is van ome Gerrit van die liberale partij, ja, daar kan zij ook niks aan doen. Ik heb uit wel ingelichte bronnen begrepen dat ze wel eens best bonje zou kunnen hebben gehad met pa Gerrit, als hij zich weer met haar zaken wilde gaan bemoeien. Want nichtje is een eigenwijs stuk happen, die eigenlijk alles zonder hulp van haar pa wil doen. Misschien hadden ze hen juist het poppodium moeten laten runnen.
Gemiste kans?

Maar om dat verhaal dus af te sluiten.
Xandrien en de hare, zijn gewoon hardwerkende ondernemers die een leuk centje willen verdienen en meedoen aan de nationale sport nummer één: hoe beweeg ik mij zo gemakkelijk mogelijk binnen de marges die de Nederlandse regelgeving heeft ingesteld. En er wordt ook nog regelmatig gerookt in een kroeg maar is niet van nichtje hoor
Rommelen binnen de marge, het mooist wat er is..

Vind ik..

En ik heb de blaren van het schaatsten, dus ik ben blij dat het dooit.

Chris

 
21-01-2009  

Over: Joden aan het gas, grote bek en Australiƫ...

 

Zo nu heb ik in iedergeval uw aandacht met zo’n kop..

Hoe haalt een kamerlid het toch in zijn hoofd om vóór een intifada te gaan demonstreren?
Dat kan alleen maar iemand van de SP zijn dus die gast van een Van Bommel en die Sadet Cabriolet (of hoe de naam ook moge zijn en ik heb er echt de moeite niet voor over om die op te zoeken). En die Greta Duitenberg ofzo liep er ook nog bij.
Nou die wil ik even niet in de familie hebben, dus geen neefje en nichtje hoor….
Hoe haal je zoiets in je hoofd en dat moet dan ons land vertegenwoordigen? Dat zijn parlementariërs! Die hebben een voorbeeldfunctie!
En toen die gasten gingen schreeuwen dat alle Joden aan het gas moesten toch nog er bij blijven en er bij horen. Beneden alle peil, een kamerlid niet waardig een partij niet waardig.
Je hebt dus die gasten van een Wilders aan de ene kant en dus aan de andere kant die eikelbijters van een SP.
Ik ben benieuwd wat ome Bram (Moskowitz advocaat en “de achtergrond heeft die hij heeft”(quote)) er uit weet te krijgen…. Kijk maar eens wat er toen die tijd met Janmaat is gebeurd…

Wat een bagger politiek hebben die Engelsen toen ooit gespeeld daar in Palestina.
Kijk dat je tegen Israël bent en hun beleid, ok, dat is je goed recht, maar om dan meteen maar alle joden aan het gas te hangen. Kan helemaal niet.
En helemaal niet met de huidige gasprijzen, maar dat is een mopje die Max Tailleur alleen mocht maken geloof ik….
En bommen onder je jurk bij een pizza tent laten ontploffen kan ook niet, helemaal al niet als ik in de buurt ben…

Nee SP, ik vond jullie al lang een bagger partij, maar nu hebben jullie het helemaal verbruid bij mij. Ook in het lokale vlak. Drie zetels en wat doen jullie? Bla, Bla, Bla een grote bek en verder niks noppes nada…

Natuurlijk is het niet leuk wat daar gebeurd in de Gaza. Natuurlijk is het zeer discutabel hoe de staat Israël is ontstaan. Maar het is ook discutabel hoe Amerika is ontstaan en Australië en België (om maar eens wat te noemen)

In Gaza gaan heel erg bij 1000 Palestijnen door in de afgelopen dagen, maar in de Kongo is dat de score per dag!!!!!

Stel dat wij Brabanders elke dag of om de week een paar raketten vanuit België op ons dak krijgen, nou daar zou ik ook goed de ziekte in hebben.
En je moet toch wel hartstikke gek zijn om je gewapend tegen een atoommacht als Israël te keren. Dat kun je nooit winnen.

Ik geef Hamas het advies om mooi te stoppen met die zelfmoord aanslagen en met die vuurwerk beschietingen. Is gewoon niet leuk meer en scoort ook niet echt meer bij CNN. En kijk nu eens wat er van komt… Hoop ellende vooral onder het eigen volk. Ga nu eens echt om de tafel te gaan zitten met die Israëlieten, want Israël is en blijft gewoon een feit, of je het nu leuk vind of niet.
En dan hoef ik tenminste niet helemaal van Aquaba via Lattakya met de boot naar Cyprus, om daar op de boot te stappen om via Haifa naar Eilat te komen.
En via Eilat naar Sharm-el-Sheik te komen met ons campertje zal nu wel helemaal niks meer zijn, om maar niet te spreken even vanuit Eilat via Gaza naar Caïro te tuffen om bij de piramides een bakkie te doen, is nu jereinste zelfmoord.
Totale waanzin en dat alleen maar omdat bepaalde gastjes zo nodig intifadatje willen spelen.. Garra dus….
En nu we het toch over Australië hebben: goede film!!!

En ik maar denken hoe ik nog wat te zeuren kan hebben over die nieuwe bios aan het Amalia plein. Maar niks, gewoon een leuke bios..
Maar daarover de volgende keer.

Shalom fe lehiteraoot en/of Salem Aleikum fe godehaves. (praten kan ik het redelijk slecht allebei, maar schrijven helemaal niet en dat hou ik maar zo. Ik ga Chinees leren praten….)

Ajuus, Chris

Naschrift: Waar twee kijven hebben twee schuld.
Mooi, wapenstilstand en tanks teruggetrokken en nu gaan praten mensen. (meteberet en/of bachi dus)

 
27-01-2009  

Over: moes nie mogguh en wel mogguh

 

Over: moes nie mogguh, moes nie mogguh en wel mogguh

Altijd jammer dat een foutieve scheidsrechterbeslissing een wedstrijd beslist.
Het had gewoon 1-1 moeten zijn tegen Fc-Enschedeee.
Laatst ook al die bal die wél achter de lijn was en nu weer een videoduidelijke handen. Dus rood, dus een pennel, dus verder met 10 man voor E’deeeee
Pech dus en suuuuuur en moes nie mogguh
En ik schreeuw al jaaaaren om video controle. Zoals bij Tennis. Maar een stelletje ouwe conservatieve lulluhn bij de Fifa ofzo, die willen het niet hebben.
Kom op Ten Cate, je kunt meer dan alleen kunstgras, waar ik ook voorstander van ben voor invoering overal. En ik heb (nog) geen aandelen in Ten Cate.
Maar internationaal kunstgras en internationaal video controle.
Het komt. Mark my words

En dat Tante Mieke (Weth. soos en PvdA stemmert) nog steeds tegen die voedselbank is. Begrijp ik ook niet.
Natuurlijk heeft ze gelijk met te zeggen dat boodschappen manden en voedselbanken nie mogguh. Maar helaas Twentse kaas, ze zijn blijkbaar nodig, want Den Haag weet ook niet wat ze er mee aan moet met die echte armoe (Wat heet echte armoe in Nederland, vergeleken met Zimbabwe of de Kongo).
Ik heb in min tijd hier al een aanvarige botsing gehad met Tante Marieke, maar ze blijft dus wel bij haar (PvdA???) mening. Wel consequent, maar niet echt van deze tijd en een beetje té idealistisch gezien en ten koste van die lui die het nodig hebben. Niet echt sociaal vind ik nu even. Moes nie mogguh
En verder niks dan goed hoor over Tante.. Maar dat weet ze wel..

En verder is het ook prachtig dat ze die Wilders eindelijk eens voor de rechter slepen. Stel hij wordt veroordeeld, dan istie mooi suuuur. Mag die volgens mij ook niet in de 2e kamer blijven. Maar het maakt ook geen verschil eigenlijk of die nou de bak in draait of niet. Het leven op een kazerne met elke dag en nacht 4 van die lopende kogelvangers om je heen, is ook niet echt leven in vrijheid.
Maar misschien houdt zijn vrouw er van om het met meerdere mannen te doen. En misschien is die Wilders zelf wel een beetje bi. Trouwens Wilders zijn vrouw komt uit Hongarije. Via het internet opgeduikeld misschien? Zou zij nu 1 paspoort hebben of ook twee?
Hm. Kzal het Geert eens vragen. Maar hij geeft zelfs aan Ome Alexander (Pechthold, D66) kreeg geen antwoord op deze vragen…
Quote: “'Pechtold is voor mij totaal onbelangrijk. Hij mag vragen wat hij wil. Ik mag antwoorden wat ik wil. ''
Dat zeg je toch niet van een collega.
Hm, beetje respectloos, maar dat zijn we wel van die Wilders gewend.
Maar voorlopig is die eikelbijter weer volop in het nieuws.
Moes nie mogguh

Zo dat was het wel weer… Op naar de zomer..
En dan die ome Hans (Wiegel, VVD-Fries) maar zeggen dat op 13 februari de 11-stedentocht gehouden wordt. Ach die man heeft wel vaker geraaskald. Moes nie mogguh.

En dat moet ik een excuus aanbieden aan Mojo record. Die hebben dus wél die “galbakken” van een Ticket on Line en Rang1tickets mooi aan de kant gezet. En dat met een bak ruzie en ze hebben in iedergeval Rang1Ticket met een schuld van tig te laten zitten.
Voor kaartjes via Mojo ga naar www.livenation.nl. Een ander officiële verkoopkanaal voor vele andere evenementen is www.ticketservice.nl of www.ticketmaster.nl, www.eventim.ml, www.topticketlijn.nl, www.nationaletheaterkassa.nl. Mag wel

En ome Barack ook. Versprak die zich toch mooi tijdens die inzegening. Lol. Ik heb goed hoop voor de toekomst. Mag wel…


Groet’n Chris

Oh ja, geen beter vermaak dan leedvermaak, maar ik heb mijn IJsland centen terug. Dank Nederlandse Bank.

 
30-01-2009  

Over: Schouten for President, knaken en achtend

 

En ben ik even een paar dagen dochter afhalen en weer acclimatiseren, krijg ik een mail, dat ome Menno eindelijk eens naar mij luistert en nu echt gaat vliegen en aan zijn oude auto’s gaat prutsen en zich verder niet meer als vader Almelo gaat bewegen. Mooi, beter laat dan nooit.
Let wel: beste vent hoor die ome Menno, niks mis mee als burger, maar in de politiek?
Ach, hij mag best wel van mij een paar jaar in de senaat daro in Den Haag voor de VVD. Het is verder geen domme man dus dat ere baantje gun ik hem wel.

Maar ik ga toch voor Theo Schouten als president van Almelo.

Kijk, wanneer je als burgemeester van Netwerkstad Twente (Almelo, Borne, Hengelo en Enschede, in volgorde van belangrijkheid) goed kan functioneren, dan lukt dat ook wel voor zo’n knakenstad als Almelo.

Waarom knakenstad? Omdat ik mij weer erger aan die vieze borden bij onze mooie Bios aan het Amaliaplein.

Daarom denk ik er over om het volgende schrijven aan het college te richten:

Geacht college.

Mijn felicitaties voor het eindelijk realiseren van een mooi Amalia plein en de mooie bioscoop en de mooie expositie etalage in de plint.
Daarnaast heb ik ook begrepen dat u op deze manier een stap heeft willen zetten in het opwaarderen en op kwalificeren van de binnenstad van Almelo en met name de Grotestraat Zuid.
Hoe is het dan mogelijk dat u toestemming heeft gegeven om het bovengenoemde mooie geheel van plein en bioscoop weer zo te denigreren met een paar van die “vieze” borden waar ik op kan lezen dat het verboden is om op het plein fietsen te plaatsen?
Ik neem toch aan, dat er in uw omgeving best een paar mensen zijnen, die op een meer creatievere manier aan de burgers van Almelo duidelijk kan maken dat het verboden is om op dit plein fietsen te plaatsen.
Ik hoop dat u binnen een korte termijn met een betere oplossing kunt komen dat deze.
Zo blijft namelijk mijn inziens de kwaliteit van Almelo steken bij de waarde van een knaak en Almelo is meer!

Graag binnen de gestelde termijn een antwoord… Waarvoor mij dank

Achtend,

Chris de Vries

Wat er mis ging in mijn vorige “gewoon”: Tante Marieke moest dus gewoon tante Mieke (Kuik, weth. Soos etc., PvdA) zijn. En dat ze kon voetballen en nog wel ik een kooi? Helemaal toppie…

Archief
Terug naar vorige pagina