Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
06-01-2009  

Over: twee maal gen..id

 

Hebben moeders ega en ik haar verjaardag te vieren. Ik dus zwaar nadenken over een kadootje. Wanneer je dus al ruim 30 jaar haar verjaardag viert, dan gaat je dat niet meer echt gemakkelijk af. Nou had zij de gewoonte om te pas en te onpas Herman van Veen te beluisteren. En in één keer zag ik op de buis, dat Herman een nieuwe show had in Carré. En dan ook nog een dag na haar verjaardag! Dus dat was helemaal bingo.
Ik een beetje gegoogeld om als een echte Nederlander zo goedkoop mogelijk aan kaartjes te komen. Uiteindelijk viel de keuze op Ticket on-line. Maar dan moest ik wel reserveren en kwam ik op een wachtlijst. Nou dat moest dan maar.
Na twee dagen kreeg ik van hen een mailtje dat ik mij heeeeel gelukkig mocht stemmen, want ze hadden net twee kaartjes kunnen vrij maken en wel op galerij stoel weet ik veel en nog wat.
Ik dus helemaal gelukkig en heleboel voorpret.
Ik slikte wel even toen ik het bedrag via de elektronische bankierstraat weg-enterde, maar enfin, je moet wat voor een relatie over hebben.
Nou, om een lang verhaal nog langer te maken: De show was geweldig, al zaten we vrij ver weg en konden nét het gezicht van Herman niet lezen. Volgende keer een verrekijker meenemen dus…
Zo evaluerend op een mooie plek in een serre in ee kroeg aan het Rembrantsplein (lang leve het rookverbod, zo komt er tenminste regelmatig een stoel vrij…) zag ik de prijs van het originele kaartje.
Een dag later vond ik de overboekinguitdraai terug. De prijs die ik betaald had was bijna 100 euries meer! Ik helemaal over de rooie. Hadden ze mij de verkeerde kaartjes gestuurd!?
Volgende dag meteen bellen. “Nee meneer, de prijs van de kaartjes is vraag afhankelijk, veel vraag, hoge prijs”. Einde verhaal….

Een ezel stoot zich dus….

Hebben moeders ega en ik mijn verjaardag te vieren. Ik dus etc. etc etc.
Dit keer naar André Rieu in het Gelredoom. Nu heb ik sowieso wel iets tegen dat stadion. Maar zo’n uitrijbare grasmat heeft wel iets. Alleen de club is niet echt mijn kluppie.
Om een lang verhaal nog weer langer te maken. André was te vergelijken met de grootte van de keeper van de overkant partij. Maar gelukkig hadden we nu wel een verrekijker.
Een mooie show, mooi meegemaakt te hebben, maar het was wel duur grootbeeld tv kijken. En dan was de regisseur te verliefd op André, want te vaak zagen wij zijn hoofd op de stereo schermen.
En nu waren de kaartjes gekocht bij Rang1 tickets. En weer voor ruim 100 euro boven op de standaard kaartjesprijs. Au!!
“Dit prijsverschil kan groot zijn bij evenementen waar de vraag veel hoger is dan het aanbod.”

Ik dus weer met de pest er in een beetje gegoogeld en nu blijkt dat Rang 1 Tickets een zuster is van Ticket on Line of een achternicht of weet ik veel, maar wel een zeeg grote incestueuze naaipartij via Paul Acket en/of Mojo concerts.

Ook lezende de commentaren via TROS-Radar of VARA-Kassa.
Om een lang verhaal maar af te sluiten: Achteraf voel ik mij dubbel genaaid.

Maar dit gevoel draagt wel bij tot het allemaal maken van twee onvergetelijke gebeurtenissen.

Archief
Terug naar vorige pagina