Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
30-01-2009  

Over: Schouten for President, knaken en achtend

 

En ben ik even een paar dagen dochter afhalen en weer acclimatiseren, krijg ik een mail, dat ome Menno eindelijk eens naar mij luistert en nu echt gaat vliegen en aan zijn oude auto’s gaat prutsen en zich verder niet meer als vader Almelo gaat bewegen. Mooi, beter laat dan nooit.
Let wel: beste vent hoor die ome Menno, niks mis mee als burger, maar in de politiek?
Ach, hij mag best wel van mij een paar jaar in de senaat daro in Den Haag voor de VVD. Het is verder geen domme man dus dat ere baantje gun ik hem wel.

Maar ik ga toch voor Theo Schouten als president van Almelo.

Kijk, wanneer je als burgemeester van Netwerkstad Twente (Almelo, Borne, Hengelo en Enschede, in volgorde van belangrijkheid) goed kan functioneren, dan lukt dat ook wel voor zo’n knakenstad als Almelo.

Waarom knakenstad? Omdat ik mij weer erger aan die vieze borden bij onze mooie Bios aan het Amaliaplein.

Daarom denk ik er over om het volgende schrijven aan het college te richten:

Geacht college.

Mijn felicitaties voor het eindelijk realiseren van een mooi Amalia plein en de mooie bioscoop en de mooie expositie etalage in de plint.
Daarnaast heb ik ook begrepen dat u op deze manier een stap heeft willen zetten in het opwaarderen en op kwalificeren van de binnenstad van Almelo en met name de Grotestraat Zuid.
Hoe is het dan mogelijk dat u toestemming heeft gegeven om het bovengenoemde mooie geheel van plein en bioscoop weer zo te denigreren met een paar van die “vieze” borden waar ik op kan lezen dat het verboden is om op het plein fietsen te plaatsen?
Ik neem toch aan, dat er in uw omgeving best een paar mensen zijnen, die op een meer creatievere manier aan de burgers van Almelo duidelijk kan maken dat het verboden is om op dit plein fietsen te plaatsen.
Ik hoop dat u binnen een korte termijn met een betere oplossing kunt komen dat deze.
Zo blijft namelijk mijn inziens de kwaliteit van Almelo steken bij de waarde van een knaak en Almelo is meer!

Graag binnen de gestelde termijn een antwoord… Waarvoor mij dank

Achtend,

Chris de Vries

Wat er mis ging in mijn vorige “gewoon”: Tante Marieke moest dus gewoon tante Mieke (Kuik, weth. Soos etc., PvdA) zijn. En dat ze kon voetballen en nog wel ik een kooi? Helemaal toppie…

Archief
Terug naar vorige pagina