De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
09-12-2010  

USA misbruikt macht WikiLeaks te stoppen

 

Grote providers, banken en creditcardorganisaties worden door de USA onder druk gezet om WikiLeaks te stoppen. Dezelfde USA die zoveel kritiek had op China toen het Google attaqueerde om censuur toe te passen voor Google-gebruikers in China.
Internet maakt de wereld open voor iedereen en is goed voor de democratie was het betoog van Obama en BUZA-minister Clinton destijds.
Nu de USA zelf onder vuur ligt via WikiLeaks blijkt het hemd nader dan de rok en houdt Washington er zelf ‘Chinese praktijken’ op na.
WikiLeaks heeft inmiddels een netwerk aan klonen op het internet staan en 'Anonymous' sympathisanten slaan terug door gezamenlijk organisaties aan te vallen die gehoor geven aan de druk van Washington. Mastercard en PayPal gingen al plat en vanavond ging ook VISA uit de lucht omdat deze geen financiële transacties ten gunste van WikiLeaks meer uitvoeren. Ook de site van de Zwitserse bank PostFinance die Assanges rekening heeft opgeheven kreeg te maken met een cyberaanval.
Oprichter Julian Assange zit inmiddels in een Engelse cel na zich vrijwillig gemeld te hebben t.a.v. de aantijgingen vanuit Zweden.
Sympathisanten houden WikiLeaks wereldwijd in de lucht om machtsmisbruik van overheden te onthullen. Daarvoor is jaarlijks enkele tonnen dollars voor nodig en giften moeten nu via allerlei andere rekeningen binnen komen.

 
09-12-2010  

Shell heeft invloed in Nigeriaanse ministeries

 

LONDEN – Volgens WikiLeaks heeft het Nederlands/Britse olieconcern Shell ‘een flinke vinger in de pap’ op alle Nigeriaanse ministeries, dat meldt de Britse krant The Guardian.
Het Nigeriaanse staatsconcern National Petroleum Corporation ontkent dat en noemt het de bewering van slechts één persoon.

Het West-Afrikaanse land verdient jaarlijks miljarden aan olie, maar 70 procent van de bevolking leeft onder de armoedegrens.

 
14-12-2010  

Drie aanhoudingen in Amsterdamse zedenzaak


De zich babyfluisteraar noemende hoofdverdachte Robert M. en zijn 37- jarige echtgenoot die als medeverdachte wordt beschouwd.
 

AMSTERDAM - De politie heeft vorige week dinsdag de 27-jarige verdachte Robert M. aangehouden die werkzaam was op zeker twee kinderdagverblijven in Amsterdam. Uit zijn bekentenissen zou zijn gebleken dat hij met meer zedenmisdrijven te maken had. Burgemeester van der Laan maakte deze zedenzaak zondagavond bekend in een persconferentie. De politie kwam de geboortige Let op het spoor door een melding van de FBI die in Boston foto’s vond en de oorsprong herleidde naar Nederland.
Ook de 37- jarige echtgenoot is aangehouden wegens medeplichtigheid. Hij stond bekend als zeer handig met computers. Beiden hebben al eens een verzoek ingediend voor een pleegkind, maar dat werd door de desbetreffende instantie destijds afgewezen.
Als derde mede-verdachte is een 39-jarige medewerker van één van de betrokken kinderdagverblijven aangehouden. Deze persoon zou ontuchtige handelingen hebben gepleegd die op internet werden verspreid.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
17-12-2010  

Femke out, Jolande in

 

DEN HAAG – Het plotsklaps aangekondigde vertrek van Femke Halsema sloeg in als een bom bij vriend en vijand. Ze begon met compensatie van haar partij aan haar vierde periode in de 2e kamer en wilde nog één keer strijden voor haar ideaal - een kabinet van ‘Paars-Plus’ - dat er echter niet kwam.
Nu direct na het kerstreces is het over voor de geboren Haarlemse die in Enschede opgroeide. Voor een opvolgster als fractievoorzitter en partijleider bij GroenLinks is gezorgd in de persoon van Jolande Sap. Zij is econoom en wil de 'lijn Halsema' doorzetten. In 2009 werd Sap gekozen tot talent van het jaar in de 2e Kamer. 

Vriend en vijand in het Haagse circuit roemt de kwaliteiten van Femke Halsema, die een echte debater is en altijd over gedegen dossierkennis beschikte en zelfs niet te beroerd was om haar ongelijk te erkennen als ze eens een keer mis zat.

"Ik kan langer blijven, maar ik verklein daarmee alleen de ruimte die de nieuwe fractie en voorzitter moeten hebben. Mijn tijd zit er gewoon op. Er is gewoon een moment dat je een stokje overgeeft en dit is een goed en rustig moment daarvoor", aldus Halsema.
"In juni is een nieuwe fractie aangetreden, die sterk is en ik heb met veel plezier naast mij Jolande Sap zien opkomen. Samen hebben wij de paarse onderhandelingen gedaan en we hebben de afgelopen maanden intens met elkaar gepraat. Ik ben erg blij met haar als nieuwe fractievoorzitter."

Of dat de enige beweegredenen zijn voor Halsema om plotsklaps de fiets aan de ketting te hangen, kan worden betwijfeld. Ze was de grove reacties op internetfora t.a.v. van haar persoon en collega’s in de kamer ook meer dan zat. De laatste bedreiging t.a.v. haar jonge kinderen - waarvoor een 35- jarige Rotterdammer vastzit - kan ook wel eens zwaar hebben meegeteld.

 
18-12-2010  

AH overstag, schappen worden weer gevuld


AH Hoofdkantoor - Zaandam
 

ZAANDAM – De directie van Albert Heijn heeft gebogen voor de eisen van de stakers in de distributiecentra. AH wilde meer flexwerkers inzetten en dat ging ten koste van de vaste arbeidsplaatsen. De stakingen voorkwamen dat want bij Albert Heijn raakten de schappen leeg en dat kon niet met de drukste week van het jaar voor de boeg.
Het inzetten van steeds meer flexwerkers doet zich veel voor bij grotere concerns. De arbeidszekerheid neemt daarmee in gelijke tred af terwijl de flexwerkers ook een lager loon ontvangen ten faveure van de aandeelhouders.
Bij AH is dat nu in de distributiecentra voorkomen, want er worden 200 vaste banen gecreëerd en er komt een loonsverhoging van 2 procent per 1 januari 2011 en per 1 januari 2012.
Staken op het juiste moment loont, zo is ook bij TNT gebleken waar het aantal gedwongen ontslagen tussen de 750 en 1500 minder zal zijn dan de directie wilde.

 
21-12-2010  

Uitstel BTW-verhoging kaartjes cultuur

 

DEN HAAG – Het kabinet schikte toch in met de verhoging van de BTW t.a.v. entreekaarten voor de cultuur. Staatssecretaris Weekers ging overstag toen de 1e Kamer dreigde om minister-president Rutte van vakantie terug te roepen. Weekers stemde na schorsing van de vergadering vervolgens in om uitstel te verlenen tot 1 juli 2011.
Dat was de wens van de senatoren om de verhoging pas in het nieuwe theaterseizoen te laten ingaan. Daarmee was ook het verzet van de Christen Unie gebrolen en dat was cruciaal om het nieuwe belastingplan 2011 door de 1e Kamer te loodsen. Fractievoorzitter Egbert Schuurman, met 9961 dagen in de Eerste Kamer de langstzittende senator, zei dinsdag in de marge van het debat dat zijn fractie tegen het belastingplan had gestemd als het kabinet geen water bij de wijn had gedaan. ,,We zouden het destructief hebben gevonden om tegen te stemmen, maar we hadden het wel gedaan als het kabinet ons niet tegemoet was gekomen.''
Alleen de senatoren van de PvdA, SP en GroenLinks stemden tegen het totale belastingplan.

Archief
Terug naar vorige pagina