De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
09-12-2010  

USA misbruikt macht WikiLeaks te stoppen

 

Grote providers, banken en creditcardorganisaties worden door de USA onder druk gezet om WikiLeaks te stoppen. Dezelfde USA die zoveel kritiek had op China toen het Google attaqueerde om censuur toe te passen voor Google-gebruikers in China.
Internet maakt de wereld open voor iedereen en is goed voor de democratie was het betoog van Obama en BUZA-minister Clinton destijds.
Nu de USA zelf onder vuur ligt via WikiLeaks blijkt het hemd nader dan de rok en houdt Washington er zelf ‘Chinese praktijken’ op na.
WikiLeaks heeft inmiddels een netwerk aan klonen op het internet staan en 'Anonymous' sympathisanten slaan terug door gezamenlijk organisaties aan te vallen die gehoor geven aan de druk van Washington. Mastercard en PayPal gingen al plat en vanavond ging ook VISA uit de lucht omdat deze geen financiële transacties ten gunste van WikiLeaks meer uitvoeren. Ook de site van de Zwitserse bank PostFinance die Assanges rekening heeft opgeheven kreeg te maken met een cyberaanval.
Oprichter Julian Assange zit inmiddels in een Engelse cel na zich vrijwillig gemeld te hebben t.a.v. de aantijgingen vanuit Zweden.
Sympathisanten houden WikiLeaks wereldwijd in de lucht om machtsmisbruik van overheden te onthullen. Daarvoor is jaarlijks enkele tonnen dollars voor nodig en giften moeten nu via allerlei andere rekeningen binnen komen.

Archief
Terug naar vorige pagina