De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
17-12-2010  

Femke out, Jolande in

 

DEN HAAG – Het plotsklaps aangekondigde vertrek van Femke Halsema sloeg in als een bom bij vriend en vijand. Ze begon met compensatie van haar partij aan haar vierde periode in de 2e kamer en wilde nog één keer strijden voor haar ideaal - een kabinet van ‘Paars-Plus’ - dat er echter niet kwam.
Nu direct na het kerstreces is het over voor de geboren Haarlemse die in Enschede opgroeide. Voor een opvolgster als fractievoorzitter en partijleider bij GroenLinks is gezorgd in de persoon van Jolande Sap. Zij is econoom en wil de 'lijn Halsema' doorzetten. In 2009 werd Sap gekozen tot talent van het jaar in de 2e Kamer. 

Vriend en vijand in het Haagse circuit roemt de kwaliteiten van Femke Halsema, die een echte debater is en altijd over gedegen dossierkennis beschikte en zelfs niet te beroerd was om haar ongelijk te erkennen als ze eens een keer mis zat.

"Ik kan langer blijven, maar ik verklein daarmee alleen de ruimte die de nieuwe fractie en voorzitter moeten hebben. Mijn tijd zit er gewoon op. Er is gewoon een moment dat je een stokje overgeeft en dit is een goed en rustig moment daarvoor", aldus Halsema.
"In juni is een nieuwe fractie aangetreden, die sterk is en ik heb met veel plezier naast mij Jolande Sap zien opkomen. Samen hebben wij de paarse onderhandelingen gedaan en we hebben de afgelopen maanden intens met elkaar gepraat. Ik ben erg blij met haar als nieuwe fractievoorzitter."

Of dat de enige beweegredenen zijn voor Halsema om plotsklaps de fiets aan de ketting te hangen, kan worden betwijfeld. Ze was de grove reacties op internetfora t.a.v. van haar persoon en collega’s in de kamer ook meer dan zat. De laatste bedreiging t.a.v. haar jonge kinderen - waarvoor een 35- jarige Rotterdammer vastzit - kan ook wel eens zwaar hebben meegeteld.

Archief
Terug naar vorige pagina