Heracles Almelo op de valreep langs N.E.C.

ALMELO - Heracles Almelo heeft aan de thuiswedstrijd tegen N.E.C. drie kostbare punten overgehouden. De Heraclieden verspeelden in de 2e helft tegen tien man een voorsprong van 2-0 en greep in de 89e minuut alsnog de winst door een rake kopbal van Samuel Armenteros. De beginfase was duidelijk voor de formatie van Peter Bosz. In de zesde minuut was er een fraaie combinatie tussen Samuel Armenteros, die de voorkeur had gekregen boven Glynor Plet, en Everton Ramos da Silva. De Braziliaan zag zijn inzet gekeerd worden door Jasper Cillessen en de rebound van Armenteros werd door Rens van Eijden vlak voor de doellijn gekeerd. Een minuut later had Willie Overtoom pech dat zijn vrije trap op de paal belandde. Heracles Almelo hield ook in de minuten daarna het initiatief maar na twintig minuten kwam N.E.C. beter in de wedstrijd. De eerste kans voor de bezoekers was voor John Goossens maar diens inzet werd door Remko Pasveer gekeerd. Birger Maertens en Everton Ramos da Silva probeerden het vervolgens van afstand. De bezoekers kregen via Lasse Schöne twee uitstekende kansen. Bij de eerste in de 34e minuut mikte hij net voorlangs en twee minuten later stond Pasveer op de goede plek. Bjorn Vleminckx was in de 37e minuut eveneens dichtbij een treffer. Hij omspeelde Remko Pasveer maar mikte uit een moeilijke hoek voorlangs. Heracles Almelo zou met een voorsprong gaan rusten en dankte dat aan een strafschop in de slotminuut. Rens van Eijden maakte hands bij een inzet van Mark-Jan Fledderus. Willie Overtoom maakte het karwei kundig af.