Sportberichten


Plaatsing  
 
09-11-2019  

Heracles fileert zwak VVV en trainer Maaskant

 

ALMELO – Twee keer tegen dezelfde tegenstander uitkomen is Heracles niet goed bekomen. Na de bekerwinst tegen RKC volgde in Waalwijk een nederlaag zodat even werd gevreesd voor een november/dip.

Tegen VVV bleek daar niets van. Met venijn werd het onder trainer Maaskant kwakkelende VVV Venlo verslagen. De Limburgers bakten er in Almelo niets van en gingen met 6-1 ten onder door doelpunten van Dessers, Merkel, Van de Water en Mauro Junior. De enige Limburgse treffer kwam uit een vrije trap van oud- Heraclied Van Ooijen.

Merkel opende het bal met een afstandstreffer, zijn eerste in Almelose dienst. De tweede treffer voor rust was een formidabele. Bakboord en Van de Water combineerden door de Venlose defensie waarbij Van de Water het vonnis voltrok via een bal vol op de slof. Keeper Kirschbaum kon het alleen maar gehoord hebben.

Na rust speelde Heracles in acht minuten de Limburgers helemaal van de mat via doelpunten van Dessers, Mauro Junior en opnieuw Dessers voordat Van Ooijen iets terug kon doen. Met nog zo´n 10 minuten speeltijd voor de boeg zette Dessers met zijn derde treffer de eindstand op het scorebord tegen een onthutsend zwak VVV. Dat belooft een duistere tijd voor trainer Maaskant die al weken zijn ´manschaft´ niet als een team aan het spelen krijgt.

Heracles Almelo - VVV-Venlo 6-1

1-0 Merkel (23), 2-0 Van der Water (41), 3-0 Dessers (56), 4-0 Mauro Júnior (60), 5-0 Dessers (64), 5-1 Van Ooijen (74), 6-1 Dessers (82)
Scheidsrechter: Kamphuis
geel: Pröpper, Van der Water; Janssen, Neudecker
OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Blaswich; Bakboord, Pröpper (Van den Buijs/80), Knoester, Czyborra; Kiomourtzoglou (Jakubiak/46), Mauro Junior (Bijleveld/86), Merkel; Van der Water, Dessers, Dos Santos
VVV-Venlo: Kirschbaum; Pachonik, Röseler (Van Bruggen/54), Schäfer, Janssen; Neudecker, Post, Van Ooijen; Wright, Soriano (Soriano/67), Yeboah (Dekker/66)
Fotoreportage: Harry Broeze volgt


 
15-11-2019  

Dessers scoort in oefenduel tegen Vitesse

 

ARNHEM – Op sportcentrum Papendal bij Arnhem speelden Vitesse en Heracles vrijdagmiddag een oefenduel. Beide teams mistten zes spelers vanwege interlandverplichtingen. Een duel dus om anderen een kans te geven om zich in de kijker te spelen van of  Leonid Sloetski of Frank Wormuth.

Bij Heracles maakte Mo Osman gedurende de eerste helft zijn rentree sinds 11 augustus toen tegen Fortuna Sittard. De vaste keus van vorig seizoen sukkelde maanden met een spierblessure. Heracles toonde zich de betere in dit duel om des keizers baard waarbij Dessers op slag van rust de Almeloèrs op voorsprong zette op aangeven van Dos Santos. Al wisselend door beide trainers bleven de Heraclieden het betere van het spel houden maar de treffer van Niemeijer kreeg geen genade van de scheidsrechter zodat de treffer van Dessers de enige bleef.

 
23-11-2019  

Ajax blijft koel en wint nu wel van Heracles

 

AMSTERDAM – Heracles Almelo heeft niet opnieuw eten te stunten in de Johan Cruyff Arena. Vorig seizoen werd het eerste competitietreffen een puntendeling gevolgd door een 1-0 thuisoverwinning  in Almelo. Daarmee snoepten de Heraclieden de regerend kampioen de meeste punten af in het vorige seizoen.

Zover liet de sensatie uit de Champions League deze keer niet komen hoewel de Almeloërs in het eerste half uur aardig partij boden en ook kansen kregen. Toch was het Ajax dat de score opende na eerdere kansen niet hebben weten te verzilveren door redding van doelman Blaswich op een schot van Tadic en een schot dat nipt over het doel ging. Dat deed Jakubiak ook twee keer niet voor de Almeloërs door vlak langs de kruising te schieten en door Onana het niet niet al te moeilijk te maken bij een doelpoging. Ook Promes strandde op Blaswich evenals Ziyech die even later toch weer het gaatje vond bij de tweede paal waar Promes opdook om binnen te koppen. Labyad had het verschil voor rust nog groter kunnen maken maar ook hij kwam een superieure Blaswich tegen. De nipt missende vrije trap in het zijnet van de Amsterdammers voorkwam alsnog de gelijkmaker voor de thee.

Na rust een feller aandringend Ajax met Promes als gangmaker door net over het doel van Blaswich te schieten. Gevolgd door een pass op maat van Blind door Labyad al glijdend in het Almelose doel gedeponeerd. Het was vervolgens  Promes die op bijna identieke wijze als zijn eerste treffer nu met de voet binnen te tikken uit de voorzet van opnieuw Ziyech.
Mauro Junior en de lang geblesseerde Mohammed Osman moesten in de tweede helft de Heraclieden meer impulsen bezorgen, maar het was Ajax dat afstand nam. Ook doordat een inzet van Osman door Onana werd gekeerd en Dessers zijn doelpoging op de doellijn zag mislukken omdat Sergiño Dest nog net zijn doelman te hulp kon komen. Aan de andere kant was Blaswich scherp bij een poging van Martinez en miste voor het Amsterdamse doel Mauro Junior een teenlengte om de bal van aangever Czyborra binnen te tikken.   Klaas Jan Huntelaar kreeg de 4-0 op zijn naam door een schot van Dest iets van richting te veranderen. Pech voor Dest gevolgd door nogmaals pech voor Dest die op de middenlijn tegen Dessers in de fout ging door zich de bal te laten ontfutselen. Dessers was sneller en ook Onana kon de eretreffer vlak voor het eindsignaal niet meer voorkomen.

Ajax - Heracles Almelo 4-1 (1-0)
1-0 Promes (26), 2-0 Labyad (56), 3-0 Promes (60), 4-0 Dest (87), 4-1 Dessers (90+)
Scheidsrechter: Higler
geel: geen
OPSTELLINGEN
Ajax: Onana; Mazraoui (Dest/67), Schuurs, Blind, Tagliafico; Van de Beek, Ziyech (Marin/81), Martínez; Labyad (Huntelaar/73), Tadic, Promes.
Heracles Almelo: Blaswic; Breukers, Pröpper, Knoester, Czyborra; Jakubiak (Osman/57), Merkel, Kiomourtzoglou; Van der Water (Bijleveld/69), Dessers, Dos Santos (Mauro Júnior/61).

 
30-11-2019  

ADO Den Haag kansloos onderuit in Almelo

Heracles met 4-0 superieur

UPDATE:
Na de dikke 6-1 winst op VVV kon VVV-trainer Maaskant vertrekken. Nu trekt na een nachtje slapen, Fons Groenendijk er de stekker zelf uit na het 4-0 verlies tegen Heracles in Almelo.
 

ALMELO - Slechts één uitgespeelde kans, - een individuele actie van de snelle Summerville, was het schamele wapenfeit voor ADO De Haag na een zaterdagavondje voetballen in het verre Almelo. Heracles was superieur, gaf nauwelijks iets weg en scoorde een vijfde thuisoverwinning op rij met vanavond doelpunten van Dessers (2x), Mauro Junior en Alexander Merkel. Dessers staat nu met 11 doelpunten op plek 1 op de topscorerslijst en Heracles als team op plek 5 in de eredivisie met een ruime plus in doelsaldo omdat het bij de Almeloërs tegenwoordig ook defensief aardig staat.

De voorwaartse aspiraties van ADO in de eerste helft zijn met een afstandsschot hoog over en een vrije trap in handen van doelman Blaswich, beide door ‘veteraan’ Goossens, wel verteld. Heracles stelde er twee uitgespeelde kansen tegenover en beide raak. Het was Dessers die na dik 20 minuten speeltijd de score opende op fraai aangeven van Merkel. Om de as draaiend zette de Belg zijn tegenstander opzij en gaf doelman Koopmans geen schijn van kans (1-0). Het was de tiende van de spits die Dalmau moest doen vergeten. PSV-huurling Mauro Junior liet nog voor rust het lied Brasil uit de luidsprekers knallen door een voorzet van rechtsback Breukers doeltreffend af te ronden (2-0). Even daarvoor moest Heracles even slikken toe Czyborra na een sliding ogenschijnlijk met een zware blessure het veld verliet. Het betekende de rentree na twee jaar blessureleed (kruisband) van Hardeveld die zich moeiteloos staande hield.

Na rust probeerde ADO als nummer voorlaatst van de competitie wat meer voorwaartse druk te zetten maar slaagde daar in teamverband nauwelijks in. Het was Dessers die de Heraclieden opnieuw een doelpunt bezorgde nadat Van de Water de diep gaande en in de basis teruggekeerde Osman bediende. De ‘controller’ op het middenveld bediende op zijn beurt de inkomende Dessers die de bal vol op de slof nam en daarmee doelman Koopmans kansloos het nakijken gaf (3-0).
Merkel maakte vervolgens het Almelose feestje compleet op aangeven van Dessers door niet terug te kaatsen maar zijn directe tegenstander te omspelen om daarop Koopmans opnieuw de gang naar het net te laten maken (4-0).

Zelfs een eretreffer was de Hagenezen niet gegund toen Necid de bal met de hand meenam om deze in het Almelose doel te deponeren. Scheidsrechter Manschot had er na aandringen van de Heraclieden de VAR voor nodig.

Al met al een superieur Heracles dat de Hagenezen nog dieper in het moeras drukte en de hoofdbrekens voor trainer Groenendijk omhoog stuwde. Groenendijk toonde zich na afloop zwaar teleurgesteld en zag na de eerste Almelose treffer het vertrouwen in zijn ploeg wegebben. Hij noemde de zege van Heracles dik verdiend en zijn wissels, vooral die van Beugelsdijk, als een vorm van ‘demage control’.
Collega Wormuth merkte op dat Heracles op voorhand de wedstrijd kon winnen en ADO deze moest winnen. ‘We kregen veel ruimte, ook voor de counter en mijn team heeft verdiend gewonnen.’ Toch waarschuwde de Berlijner vanwege het kleine verschil in deze competitie. ‘Twee keer winst en je staat bovenin en twee keer verlies sta je onderin’, aldus Wormuth die de overwinning verdiend vond maar verder ook nog wel verbeterpunten zag. ‘Als trainer heb je altijd wel wat aan te merken’, zo Wormuth die het vizier al weer gericht heeft op de uitwedstrijd tegen Sparta op ‘Het Kasteel’ te Rotterdam. Zondag 15 december wacht Heracles de wedstrijd (16.45 uur) tegen het bezoekende FC Utrecht, waarna woensdag 18 december om 19.45 uur FC Dordrecht op bezoek komt voor de strijd om de KNVB-Beker.


Heracles Almelo - ADO Den Haag 4-0 (2-0).
Score: 22. Dessers 1-0, 39. Maurio Junior 2-0, 57. Dessers 3-0, 65. Merkel 4-0.
Scheidsrechter: Manschot
geel: Hardeveld, Pröpper
OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Blaswich, Breukers, Pröpper, Knoester, Czyborra (32. Hardeveld), Osman (72. Dos Santos), Kiomourtzoglou, Merkel, Van der Water (86. Konings), Dessers, Mauro Júnior.
ADO Den Haag: Koopmans, Malone, Beugelsdijk, Pinas, Meijers, Immers, Goossens (69. Bakker), Haye (58. Ould-Chikh), Summerville, Necid, Falkenburg.

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina