Sportberichten


Plaatsing  
 
23-11-2019  

Ajax blijft koel en wint nu wel van Heracles

 

AMSTERDAM – Heracles Almelo heeft niet opnieuw eten te stunten in de Johan Cruyff Arena. Vorig seizoen werd het eerste competitietreffen een puntendeling gevolgd door een 1-0 thuisoverwinning  in Almelo. Daarmee snoepten de Heraclieden de regerend kampioen de meeste punten af in het vorige seizoen.

Zover liet de sensatie uit de Champions League deze keer niet komen hoewel de Almeloërs in het eerste half uur aardig partij boden en ook kansen kregen. Toch was het Ajax dat de score opende na eerdere kansen niet hebben weten te verzilveren door redding van doelman Blaswich op een schot van Tadic en een schot dat nipt over het doel ging. Dat deed Jakubiak ook twee keer niet voor de Almeloërs door vlak langs de kruising te schieten en door Onana het niet niet al te moeilijk te maken bij een doelpoging. Ook Promes strandde op Blaswich evenals Ziyech die even later toch weer het gaatje vond bij de tweede paal waar Promes opdook om binnen te koppen. Labyad had het verschil voor rust nog groter kunnen maken maar ook hij kwam een superieure Blaswich tegen. De nipt missende vrije trap in het zijnet van de Amsterdammers voorkwam alsnog de gelijkmaker voor de thee.

Na rust een feller aandringend Ajax met Promes als gangmaker door net over het doel van Blaswich te schieten. Gevolgd door een pass op maat van Blind door Labyad al glijdend in het Almelose doel gedeponeerd. Het was vervolgens  Promes die op bijna identieke wijze als zijn eerste treffer nu met de voet binnen te tikken uit de voorzet van opnieuw Ziyech.
Mauro Junior en de lang geblesseerde Mohammed Osman moesten in de tweede helft de Heraclieden meer impulsen bezorgen, maar het was Ajax dat afstand nam. Ook doordat een inzet van Osman door Onana werd gekeerd en Dessers zijn doelpoging op de doellijn zag mislukken omdat Sergiño Dest nog net zijn doelman te hulp kon komen. Aan de andere kant was Blaswich scherp bij een poging van Martinez en miste voor het Amsterdamse doel Mauro Junior een teenlengte om de bal van aangever Czyborra binnen te tikken.   Klaas Jan Huntelaar kreeg de 4-0 op zijn naam door een schot van Dest iets van richting te veranderen. Pech voor Dest gevolgd door nogmaals pech voor Dest die op de middenlijn tegen Dessers in de fout ging door zich de bal te laten ontfutselen. Dessers was sneller en ook Onana kon de eretreffer vlak voor het eindsignaal niet meer voorkomen.

Ajax - Heracles Almelo 4-1 (1-0)
1-0 Promes (26), 2-0 Labyad (56), 3-0 Promes (60), 4-0 Dest (87), 4-1 Dessers (90+)
Scheidsrechter: Higler
geel: geen
OPSTELLINGEN
Ajax: Onana; Mazraoui (Dest/67), Schuurs, Blind, Tagliafico; Van de Beek, Ziyech (Marin/81), Martínez; Labyad (Huntelaar/73), Tadic, Promes.
Heracles Almelo: Blaswic; Breukers, Pröpper, Knoester, Czyborra; Jakubiak (Osman/57), Merkel, Kiomourtzoglou; Van der Water (Bijleveld/69), Dessers, Dos Santos (Mauro Júnior/61).

Archief
Terug naar vorige pagina