Sportberichten


Plaatsing  
 
30-11-2019  

ADO Den Haag kansloos onderuit in Almelo

Heracles met 4-0 superieur

UPDATE:
Na de dikke 6-1 winst op VVV kon VVV-trainer Maaskant vertrekken. Nu trekt na een nachtje slapen, Fons Groenendijk er de stekker zelf uit na het 4-0 verlies tegen Heracles in Almelo.
 

ALMELO - Slechts één uitgespeelde kans, - een individuele actie van de snelle Summerville, was het schamele wapenfeit voor ADO De Haag na een zaterdagavondje voetballen in het verre Almelo. Heracles was superieur, gaf nauwelijks iets weg en scoorde een vijfde thuisoverwinning op rij met vanavond doelpunten van Dessers (2x), Mauro Junior en Alexander Merkel. Dessers staat nu met 11 doelpunten op plek 1 op de topscorerslijst en Heracles als team op plek 5 in de eredivisie met een ruime plus in doelsaldo omdat het bij de Almeloërs tegenwoordig ook defensief aardig staat.

De voorwaartse aspiraties van ADO in de eerste helft zijn met een afstandsschot hoog over en een vrije trap in handen van doelman Blaswich, beide door ‘veteraan’ Goossens, wel verteld. Heracles stelde er twee uitgespeelde kansen tegenover en beide raak. Het was Dessers die na dik 20 minuten speeltijd de score opende op fraai aangeven van Merkel. Om de as draaiend zette de Belg zijn tegenstander opzij en gaf doelman Koopmans geen schijn van kans (1-0). Het was de tiende van de spits die Dalmau moest doen vergeten. PSV-huurling Mauro Junior liet nog voor rust het lied Brasil uit de luidsprekers knallen door een voorzet van rechtsback Breukers doeltreffend af te ronden (2-0). Even daarvoor moest Heracles even slikken toe Czyborra na een sliding ogenschijnlijk met een zware blessure het veld verliet. Het betekende de rentree na twee jaar blessureleed (kruisband) van Hardeveld die zich moeiteloos staande hield.

Na rust probeerde ADO als nummer voorlaatst van de competitie wat meer voorwaartse druk te zetten maar slaagde daar in teamverband nauwelijks in. Het was Dessers die de Heraclieden opnieuw een doelpunt bezorgde nadat Van de Water de diep gaande en in de basis teruggekeerde Osman bediende. De ‘controller’ op het middenveld bediende op zijn beurt de inkomende Dessers die de bal vol op de slof nam en daarmee doelman Koopmans kansloos het nakijken gaf (3-0).
Merkel maakte vervolgens het Almelose feestje compleet op aangeven van Dessers door niet terug te kaatsen maar zijn directe tegenstander te omspelen om daarop Koopmans opnieuw de gang naar het net te laten maken (4-0).

Zelfs een eretreffer was de Hagenezen niet gegund toen Necid de bal met de hand meenam om deze in het Almelose doel te deponeren. Scheidsrechter Manschot had er na aandringen van de Heraclieden de VAR voor nodig.

Al met al een superieur Heracles dat de Hagenezen nog dieper in het moeras drukte en de hoofdbrekens voor trainer Groenendijk omhoog stuwde. Groenendijk toonde zich na afloop zwaar teleurgesteld en zag na de eerste Almelose treffer het vertrouwen in zijn ploeg wegebben. Hij noemde de zege van Heracles dik verdiend en zijn wissels, vooral die van Beugelsdijk, als een vorm van ‘demage control’.
Collega Wormuth merkte op dat Heracles op voorhand de wedstrijd kon winnen en ADO deze moest winnen. ‘We kregen veel ruimte, ook voor de counter en mijn team heeft verdiend gewonnen.’ Toch waarschuwde de Berlijner vanwege het kleine verschil in deze competitie. ‘Twee keer winst en je staat bovenin en twee keer verlies sta je onderin’, aldus Wormuth die de overwinning verdiend vond maar verder ook nog wel verbeterpunten zag. ‘Als trainer heb je altijd wel wat aan te merken’, zo Wormuth die het vizier al weer gericht heeft op de uitwedstrijd tegen Sparta op ‘Het Kasteel’ te Rotterdam. Zondag 15 december wacht Heracles de wedstrijd (16.45 uur) tegen het bezoekende FC Utrecht, waarna woensdag 18 december om 19.45 uur FC Dordrecht op bezoek komt voor de strijd om de KNVB-Beker.


Heracles Almelo - ADO Den Haag 4-0 (2-0).
Score: 22. Dessers 1-0, 39. Maurio Junior 2-0, 57. Dessers 3-0, 65. Merkel 4-0.
Scheidsrechter: Manschot
geel: Hardeveld, Pröpper
OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Blaswich, Breukers, Pröpper, Knoester, Czyborra (32. Hardeveld), Osman (72. Dos Santos), Kiomourtzoglou, Merkel, Van der Water (86. Konings), Dessers, Mauro Júnior.
ADO Den Haag: Koopmans, Malone, Beugelsdijk, Pinas, Meijers, Immers, Goossens (69. Bakker), Haye (58. Ould-Chikh), Summerville, Necid, Falkenburg.

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina