Sportberichten


Plaatsing  
 
07-11-2015  

PEC mazzelt in blessuretijd tegen Heracles

 

ZWOLLE – PEC Zwolle en Heracles Almelo hielden elkaar in evenwicht in de vier duels die beiden onderling streden in de eredivisie. Het leek er zaterdagavond lang op dat Heracles de winst zou pakken maar Stef Nijland had in de 95-tigste speelminuut nog een afstandsschot in huis waar de excellerende Heracles-doelman Castro geen verweer op had. (1-1) Met elk een winstpartij en twee gelijke spelen dus nog steeds een remise.

Gniffelend maar ook gespannen zaten de uit Almelo meegereisde supporters op de tribune in het toekomstige Mac3Park Stadion van PEC Zwolle. Fc Twente ging thuis onderuit tegen Heerenveen en Heracles leek de volle buit binnen te halen in Zwolle. Kortom het leek een fraai voetbalweekend te worden voor de Almeloërs in de top van de ranglijst.

Voetballend nam PEC Zwolle het initiatief en het kreeg kansen via Bouy, Menig, Marinus en Veldwijk. Bouy schoot naast maar drie keer wist de uitblinkende Castro zijn doel schoon te houden voordat Heracles ook maar een keer aan aanvallen was toegekomen.
De eerste de beste aanval van de Heraclieden na dik een kwartier leverde direct resultaat op toen PEC verdediger Lam wel de bal bij Weghorst voor de voeten wegtikte maar deze in de voeten van Navratil speelde en terug kaatste op de volledig vrij staande Weghorst die simpel de 0-1 kon binnentikken.
PEC Zwolle was door de treffer van slag en Heracles kon vooral verdedigend orde op zaken stellen om de huid zo duur mogelijk te verkopen. Bruns had daarbij bijna succes om zijn team op grotere voorsprong te zetten maar kwam een teenlengte tekort. PEC kreeg voor de rust nog een kans via Menig maar deze schoot nipt over het doel van Castro.

Na de pauze zochten de Zwollenaren dus opnieuw de aanval maar Heracles hield de verdediging goed gesloten en doelman Castro bleef alert bij een schot van Veldwijk. Brama vocht menig duel uit met Weghorst hetgeen de spits een wondje onder het oog opleverde dat met hechtpleisters werd gedicht. Het tekende de inzet van beide teams die knokten om de punten. Daarbij was PEC de gevaarlijkste van de twee maar doelman Castro toonde zich in het Almelose doel een rots op de branding toen Brama de doelman testte. Aan de andere kant schoot Bruns maar net naast het doel van Begois.
Heracles leek ondanks een sterker PEC de volle buit binnen te slepen waarbij Bel Hassani en Gosens hun inzetten nog door PEC-doelman Begois onschadelijk gemaakt zagen worden. Veldwijk dacht daar ver in blessuretijd echter anders over toen hij van afstand verrassend uithaalde en zag dat doelman Castro een vingertopje tekort kwam om de gelijkmaker te voorkomen.
Trainer John Stegeman kon wel leven met het gelijke spel tegen de goed voetballende Zwollenaren en gaf zijn team complimenten voor de vechtlust maar vond ook dat zijn team de vrije ruimte die er wel was, nauwkeuriger had kunnen benutten.

PEC Zwolle - Heracles Almelo 1-1
(0-1)
17.Wout Weghorst 0-1, 90+4.Stef Nijland 1-1

Fotoreportage: Harry Broeze

Commentaren:
klik hier

Scheidsrechter: Higler
Gele kaarten: Thomas Bruns, Robin Gosens, Mark-Jan Fledderuis,Bram van Polen, Ryan Thomas

OPSTELLINGEN
PEC Zwolle: Kevin Begois, Bram van Polen, Trent Sainsbury (46.Rick Dekker), Thomas Lam, Bart van Hintum, Wout Brama, Ouasim Bouy, Wouter Marinus (66.Kingsley Ehizibue) , Ryan Thomas, Lars Veldwijk en Queensy Menig (84.Stef Nijland).
Heracles Almelo: Bram Castro, Wout Droste, Mike te Wierik, Ramon Zomer, Mark-Jan Fledderus, Joey Pelupessy, Thomas Bruns (70.Brahim Darri), Iliass Bel Hassani, Jaroslav Navratil (81.Tim Breukers), Wout Weghorst (77.Paul Gladon) en Robin Gosens.

Fotoreportage (16 foto's)...

 
07-11-2015  

Limburgse Sanne Thijssen wint Indoor Wierden

 

WIERDEN – Zestien lentes telt de Limburgse Sanne Thijssen die maandag haar 17e verjaardag viert maar talent voldoende en de beschikking over een supersnel paard dat afstamt van de fameuze springhengst Baloubet du Rouet en vader Leon die het internationale springwereldje op zijn duimpje kent en dus de nodige adviezen kan geven. Kortom alles om tijdens de finale van Indoor Wierden hoge ogen te gooien. Met Ulena had ze zich weten te plaatsen voor de barragefinale en daarin trof ze de in Twente wonende Ier Conor Drain met Zidane, de Tukker Remco Been met Holland van de Bisschop en de Noordhollander Siebe Kramer met Coralie als haar grootste rivalen.
Remco Been voerde lang de ranglijst aan in een foutloze 34,31 seconden. Siebe Kramer deed er nog een schepje bovenop door de chrono op 33,58 seconden te zetten. De Ier Conor Draine is wat risico nemen wel gewend. Hij liet de klok stoppen op 32,83 seconden en leek daarmee de zege op zak te hebben. Totdat als laatste starter de tiener Sanne Thijssen haar supersnelle en wendbare Ulena over de hindernissen joeg in een supertijd van 32,71 seconden. Daarmee haar eerste deelname om de Grote Prijs Nijwa Groep van Indoor Wierden bekronend.  Opnieuw een bewijs van haar talent, want eerder dit jaar werd ze ook al de nationaal kampioen bij de junioren en de Young Riders.
Meer Indoor Wierden op: www.hippischtwente.nl

< Sanne Thijssen met Ulena - Fototrailer.nl 

 
08-11-2015  

Oranje dames naar topvolleytoernooi in de IISPA

25 jaar topvolleybal in Almelo
 

ALMELO - Een mooier cadeau had de NeVoBo niet kunnen geven aan Stichting Topvolleybal Almelo, die dit jaar haar 25 jarige jubileum viert.
De succesvolle nationale damesploeg van het afgelopen EK in Rotterdam, o.l.v. bondscoach Guidetti, komt twee wedstrijden in de IISPA in Almelo spelen tegen het sterke België tijdens het Internationale Topvolleybaltoernooi dat van 28 t/m 30 december wordt gespeeld in de Twentse Topsporthal IISPA.

De wedstrijden vormen voor de Oranje dames de voorbereiding op het kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen, dat van 4 – 9  januari 2016 in Ankara in Turkije wordt gespeeld. Tegenstanders zijn daar het gastland, Kroatië en Duitsland. Nederland moet eerste of tweede worden om zich te plaatsen voor de halve finale. Slechts de winnaar plaatst zich rechtstreeks voor de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016. 

In 2010 nam Siny Pots afscheid als voorzitter van de stichting Topvolleybal Almelo, maar bleef nauw betrokken bij het internationale toptoernooi in Almelo. Siny Pots: “Als adviseur en coördinator, met inzet van mijn uitbreide netwerk, ben ik direct betrokken gebleven bij het toptoernooi”. De afgelopen twee jaren heeft Eurosped TVT de kar getrokken, maar door de Europa Cup verplichtingen dit jaar, werd het hen allemaal teveel. Het was het Sportbedrijf Almelo dat vervolgens  contact opnam met Siny Pots, aangezien men het toptoernooi ook dit jaar graag georganiseerd wilde zien. Ook Siny vond dat er hoe dan ook een jubileumtoptoernooi moest komen. Zij heeft inmiddels een nieuwe toernooicommissie samengesteld. Dat betekent dat er eind dit jaar een groots  jubileumtoernooi in Almelo wordt gespeeld met vier topvolleybalploegen (mannen). Met als uitsmijter twee interlands tussen de damesploegen van Nederland en België. Nederland zal met de complete selectie in Almelo aantreden, incluis de oud- Almelose Maret Grothues.  

Het mannentoernooi kent een sterk en interessant deelnemersveld. Landskampioen Landstede Volleybal komt de beker in Almelo verdedigen, maar dat wordt volgens coach Redbad Strikwerda een lastige opgave. “Een aantal spelers is vertrokken en we bouwen aan een nieuw team. Daarnaast hebben we langdurige blessures maar  eind december verwacht ik dat ik de ploeg weer compleet heb. Het toptoernooi in Almelo is een mooie test voor de play-offs”. Ook het Portugese SL Benfica is weer vastgelegd. Benfica leek vorig jaar in de finale in Almelo eenvoudig de winst te pakken, maar Landstede Volleybal kwam sterk terug, boog een achterstand van 0-2 om en won de prachtige, spannende finale. SL Benfica speelde afgelopen jaar een zeer sterk seizoen, ook Europees. Ze werden pas in de finale van de Challenge Cup (Europa Cup 3) verslagen door een sterk Novi Sad uit Servië. Nieuwkomer in Almelo is Abiant Lycurgus uit Groningen, de grote favoriet voor het Nederlands kampioenschap dit seizoen. Ze wonnen reeds de Super Cup en hebben dit jaar maar één doel en dat is Nederlands kampioen worden. Met de vierde deelnemer lopen de onderhandelingen nog. “Wij hopen dat Asse Lennik uit Belgie naar Almelo komt. Als jarenlang deelnemer mogen zij eigenlijk op dit jubileumtoernooi niet ontbreken” aldus Siny Pots. Zij weet verder te melden dat Eurosped TVT tijdens de toernooidagen waarschijnlijk een tweetal oefenwedstrijden gaat spelen tegen een buitenlandse ploeg, uit België of Duitsland.

 
10-11-2015  

Bram Castro tot 2018 bij Heracles Almelo

 

ALMELO - Heracles Almelo en Bram Castro hebben overeenstemming bereikt over het openbreken en verlengen van het contract van de doelman. Het contract van Castro liep tot het einde van het lopende seizoen. Door de nieuwe verbintenis is de 33-jarige Belg tot 30 juni 2018 Heraclied.

Castro reageert enthousiast op de overeenstemming die hij vandaag met de club bereikte. “Ik heb een goed gevoel bij de club. Ik voel me hier ontzettend goed en heb het naar mijn zin.” De goede resultaten van Heracles Almelo hebben geen grote rol gespeeld in zijn keuze. “Het is altijd mooi als het meezit, maar invloed op mijn keuze heeft het niet gehad. Ik ben iemand die zich ergens goed moet voelen. En dat gevoel heb ik hier. Ik ben ontzettend blij dat ik nog twee jaar in Almelo blijf.”

Bram Castro staat sinds de zomer van 2014 onder contract bij Heracles Almelo. Dit seizoen verdedigde de doelman in alle twaalf Eredivisieduels het doel van Heracles Almelo. Vijf keer hield hij de nul.
 

 
11-11-2015  

Eurosped TVT uitgeschakeld in CEV Cup

 

ALMELO – De volleybalsters van Eurosped TVT begonnen woensdagavond aan een bijna onmogelijke klus om de 3-0 uit-nederlaag tegen  het Servische Spartak Subotica weg te poetsen. In de IISPA woonden zo’n 400 toeschouwers de wedstrijd bij die een 2-3 winst in sets opleverde voor de Serven. Daarmee is Eurosped TVT uitgeschakeld om de Europese CEV Cup en rest een doorstart in de Europese Challenge Cup tegen een Finse tegenstander.

Ondanks dat de Eurosped TVT-speelsters Nicole Oude Luttikhuis, Daniëlle Nouwen en Rochelle Wopereis eerder op de dag betrokken waren bij een autobotsing en kampten met lichte nekklachten, waren zij toch inzetbaar.
TVT opende sterk en zette de Servische vrouwen flink onder druk hetgeen een nipte 26-24 setwinst opleverde.
In de tweede set een afgetekende 16-25 setwinst voor de bezoeksters, maar in de derde set leefden de ‘meiden’ van coach Jan Berendsen weer op hetgeen resulteerde in een 25-23 setwinst. In de vierde set ging het lang gelijk op maar in het tweede deel verloor TVT de aansluiting waardoor Spartak Subotica de set met 20-25 op naam kon schrijven. De vijfde set was louter een formaliteit en ging uiteindelijk voor TVT verloren met 13-15.

 
12-11-2015  

Oud- springruiter Jan Maathuis overleden

 

GEESTEREN – Oud- springruiter en nationaal kampioen Jan Maathuis uit Geesteren is afgelopen nacht overleden aan de gevolgen van een hersenbloeding. Maathuis was opgenomen in het Medisch Spectrum Twente te Enschede.
Maathuis behaalde in zijn actieve sportcarrière zeven nationale titels. Één bij de dressuur en zes bij het springen. Zijn toppaarden waren o.a. Troongraaf, Troongravin en Dolman. Destijds was hij dan ook een vaste waarde voor de nationale springequipe  en behaalde vele internationale successen. Hij dreef zijn handelsstal ‘Mensman’ zoals de bijnaam luidde, tot grote bloei maar dat verwaterde in latere jaren toen andere coryfeeën het stokje overnamen. Oud- Europees kampioen en latere bondscoach Johan Heins was jaren verbonden aan de stal van Maathuis, voordat hij naar stal Zangersheide van de schatrijke Limburger Leon Melchior vertrok in het Belgische Lanaken. Heins heeft nu een succesvolle handelsstal bij De Wijk. Andere topruiters die de kneepjes van het vak leerden bij Maathuis zijn o.a. Roelof Bril en de gebroeders, Wim, Ben en Gerco Schröder. 
Maathuis importeerde in vroegere jaren paarden uit geheel Europa en was daarmee toen de grootste leverancier van paarden in de landelijke ruitersport. Het bracht hem in onmin met de Oostenrijkse belastingdienst waar hij tijdens een internationale wedstrijd werd opgepakt en vastgezet. De puissant rijke Limburger Melchior en equipegenoot in het nationale team telde ter plekke de flappen neer om Maathuis weer uit het ‘gevang’ vrij te krijgen. Saillant in deze dat gisteren de familie Melchior bekend maakte dat Leon Melchior op 88-jarige leeftijd is overleden.
Maathuis was ook de grondlegger van het CSI Twente op de erven ‘Mensman’ in Geesteren en naar voorbeeld van de toen al in de ruitersport bekende Almelose Ruiterdagen. Het bestuurlijke stokje bij het CSI Twente werd later overgenomen door zijn broer Gerard.  Jan Maathuis is 76 jaar geworden. 

< Jan Maathuis † 12-11-2015 en Jan Maathuis met Dolman tijdens het CHIO Rotterdam in 1972
(Foto’s: CSI Twente en Stal Maathuis)

 
20-11-2015  

Start sportcarrousel voor kinderen met beperking

 

ALMELO – In Almelo is het project Sportcarrousel voor kinderen met een beperking van start gegaan met een ‘kick off’ onder eerstejaars leerlingen van het Erasmus Praktijk Onderwijs. De Sportcarrousel omvat programmablokken van sportverenigingen die al actief zijn met sport voor doelgroepen en heeft tot doel om kinderen met een beperking meer te laten sporten. Elke week wordt op woensdag en donderdag de normale gymles vervangen door de Sportcarrousel  die de verschillende verenigingen dan uitvoeren.
Het voetbal voor kinderen met een beperking is al wel bekend. Een bijzonder voorbeeld is o.a. het voetballen voor kinderen met een vorm van autisme bij Sv DRC 2012 in Almelo i.s.m. Prosoc Voetbalschool van trainer Peter van Meerten, maar ook sporten als korfbal, rugby, basketbal en paardrijden komen aan de beurt in de Almelose sportcarrousel.
Het project is gestart door de stichting De Klup Twente om meer kinderen met beperkingen te laten sporten bij sportverenigingen.
Wethouder Anja Timmer gaf de ‘aftrap’ van de door het ministerie van Volksgezondheid gefinancierde project Sportcarrousel Almelo.

 
22-11-2015  

Excelsior verzuimt te winnen tegen Heracles


Doelman Castro liet zien zijn contractverlenging waard te zijn.
 

ALMELO – Heracles Almelo heeft tegen Excelsior verzuimt om op gelijke hoogte te komen met PSV. In het Polman Stadion werd het een duel zonder doelpunten. Heracles begon met Breukers op de plek van de geblesseerde Droste terwijl Darri een basisplaats kreeg voor de geschorste Bruns en Gosens opschoof naar het middenveld.
In het matige duel kregen de Heraclieden nimmer de overhand en acteerde het alsof er een bepaalde angst in het team rond waarde. De balroulatie was te langzaam waardoor ook de omzetting van verdedigen naar aanvallen niet goed uit de verf kwam.
Het was Excelsior dat de meeste kansen creëerde maar dankzij doelman Castro bleven de Almeloërs in de wedstrijd terwijl ook Excelsior-spits Van Weert drie kansen om zeep hielp door het doel op de verkeerde plek te zoeken. Heracles stelde daar in de eerste helft maar een schot in het zijnet van Gosens tegenover. Vooral de vleugelspitsen Darri en Navratil speelden onder de maat. Darri bleef daarbij eindeloos zelfzuchtig waardoor spits Weghorst volkomen geïsoleerd stond.
Trainer Stegeman greep daarom in de tweede helft in door een dubbele wissel met Gladon voor Weghorst en de van een lange blessure herstelde Tannane voor Navratil, maar dat had net zo goed Darri kunnen zijn.
Verdedigend hield Heracles de zaak wel gesloten, mede ook omdat doelman Castro soeverein stond te keepen en de Excelsior-spitsen niet het killersinstinct toonden.  Castro werd uiteindelijk terecht de ‘man of the match’.

Excelsior-trainer Groenendijk was desondanks tevreden met de 0-0. “Weinig ploegen komen hier weg met een goed resultaat. Dat is alleen Ajax gelukt. Ik wil niet arrogant zijn, maar er had meer ingezeten. Nu heerst er teleurstelling in de kleedkamer maar na een nachtje slapen zal de tevredenheid wel overheersen, want Heracles uit in dit mooie stadion is voor iedereen zwaar.”  
Ook Heracles-trainer Stegeman kon na afloop van het duel wel leven met de puntendeling. “We waren onnauwkeurig in balbezit en er kwam geen eindpass mede omdat we in een veel te laag tempo speelden. Castro hield ons in de wedstrijd. We hebben gepoogd dat in de tweede helft om te zetten maar vonden geen oplossing tegen deze toch goed georganiseerde ploeg die in de omschakeling gevaarlijk is. Het seizoen is nog lang en dan horen ups en downs er bij dus ik maak me nog niet teveel zorgen”, aldus Stegeman.

Heracles had dus een mindere dag en dat is jammer gelet op de komende wedstrijden tegen Utrecht (uit), Feijenoord (uit) en Vitesse (thuis).
   
Heracles Almelo-Excelsior 0-0

Fotoreportage: Harry Broeze


Commentaren:
klik hier

Scheidsrechter: Siemen Mulder
Geel: Kuipers, Pelupessy, Fischer, Mattheij, Gosens, Bovenberg

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro, Breukers, Te Wierik, Zomer, Fledderus, Bel Hassani, Pelupessy, Gosens, Darri, Weghorst (62. Tannane), Navratil (62. Gladon)
Excelsior Rotterdam: Muyters; Bovenberg, Fischer, Mattheij, Kuipers; Kruys (Vermeulen/87), Auassar, Stans; Kuwas, Van Weert, Van Mieghem.

Fotoreportage (16 foto's)...

 
29-11-2015  

Heracles verspeelt aansluiting top 3 in Utrecht

 

UTRECHT – Heracles Almelo heeft in Utrecht verzuimt de aansluiting te houden met de top 3 van de eredivisie. De Almeloërs werden met 4-2 op vechtlust verslagen door een fanatiek strijdend FC Utrecht dat de gehele tweede helft met tien man speelde doordat Conboy met twee maal geel het veld af moest.
De wedstrijd stond in het teken van de 10 jaar geleden door een hartstilstand overleden Franse verdediger David di Tommaso en dat bezorgde Fc Utrecht de mentaliteit om te strijden tot het einde, iets waar de Hereclieden niet toe in staat waren en dat mag Heracles-trainer Stegeman zorgen baren.

De Almeloërs speelden in de eerste helft vanuit een gesloten verdediging om via de omschakeling de Utrechters het vuur aan de schenen te leggen. Dat lukte op slag van rust toen Gosens op het middenveld Ayoub de bal ontfutselde en deze bij de in de basis teruggekeerde Tannane inleverde. Tannane op zijn beurt bracht Bel Hassani in stelling en die faalde niet (0-1). Kort daarop liep de Deen Conboy tegen een tweede gele kaart aan waardoor Heracles kennelijk dromend de kleedkamer opzocht.

Na rust wist Fc Utrecht wel fanatiek strijdend de aanval te zoeken, terwijl Heracles teveel achterover leunde. Spits Haller zorgde voor het eerste gevaar maar zag zijn schot door de paal gekeerd. Het was de eerste waarschuwing die door Heracles niet als zodanig werd ingeschat. De Heraclieden speelden veel te traag waardoor Utrecht met 10 man een veldoverwicht opbouwde. Het was Barazite die voor de gelijkmaker tekende na een vloeiende aanval over meerdere schijven en even later zette hij zijn team zelfs op een 2-1 voorsprong.
De Heraclieden schrokken wakker en Tannane nam daarbij het voortouw door doelman Ruiter met een vrije trap van afstand te testen. Hij was het ook die een kort genomen hoekstop fraai in het doel krulde om daarmee zijn team weer op gelijke hoogte te brengen (2-2).
Heracles dacht daarna aan meer maar het team hinkte op twee gedachten. De Almeloërs kregen goeie kansen maar ‘vergaten’ de verdediging gesloten te houden. Spits Haller ontliep in de slotfase zijn bewaker Zomer om koppend uit een voorzet de 3-2 op het scorebord te laten zetten. Even later werd de Fransman volkomen vrij gelaten en dat betekende 4-2.

Trainer Stegeman bekritiseerde zijn team na afloop op niet mis te verstane wijze; “Wij kwamen voor de rust in een zetel te zitten maar dat bleek een farce. FC Utrecht deed er een schepje bovenop en wij deden zo’n beetje alles wat niet was afgesproken. De kans was er om drie punten uit Utrecht mee te nemen en daarin hebben wij keihard gefaald. Dat zullen we de komende dagen eens stevig bespreken.”
Met de uitwedstrijd tegen Feijenoord voor de boeg wel noodzakelijk want de riante voorsprong op de nummer vijf in de eredivisie is na een paar matige wedstrijden wel geminimaliseerd tot twee punten.
     
FC Utrecht - Heracles Almelo 4-2
(0-1)
0-1 Bel Hassani (40), 1-1 Barazite (60), 2-1 Barazite (63), 2-2 Tannane (73), 3-2 Haller (84), 4-2 Haller (87)

Fotoreportage: Harry Broeze


Commentaren:
klik hier

Scheidsrechter: Kamphuis

Rood: Conboy (45.2x geel)
Geel: Tannane, Droste, Van der Maarel

OPSTELLINGEN
FC Utrecht: Ruiter; Klaiber (Leeuwin/46), Van der Maarel, Letschert, Conboy; Ayoub, Strieder (Kum/69), Barazite, Ramselaar; Joosten (Peterson/81), Haller.
Heracles Almelo: Castro; Droste, Te Wierik, Zomer, Fledderus; Bruns (Gladon/68), Pelupessy, Bel Hassani; Tannane, Weghorst, Gosens (Darri/68)

Fotoreportage (16 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina